Farshid Sistani, läkaren bakom Husdr.se får sparken


BROTTSLIGHET. Läkaren, Farshid Sistani, på den privata klinik i Göteborg som misstänks för att ha utfärdat falska coronaintyg har fått sparken från sin tjänst på Södra Älvsborgs sjukhus, skriver Göteborgs-Posten.

Herr Sistani har också ”missat” att berätta att han hade en bisyssla, något som bryter mot regelverket. Utöver att han drivit Husdr.se så har han även arbetat på Capio vårdcentral i Mölndal, men fick lämna den tjänsten efter varningssignaler om att läkaren använde Capios lokaler i privat regi.

– Vi har gjort en samlad bedömning och kommit fram till att den här personen inte kan fortsätta sin anställning hos oss, säger verksamhetschefen Karin Hederstierna.

Kliniken som läkaren har arbetat på vid sidan om sin tjänst på sjukhuset har bland annat erbjudit PCR-tester för de intyg som krävs för inresa i andra länder.

Läkaren blev varslad under tisdagen och kommer inte arbeta på sjukhuset något mer, han har tidigare varit avstängd med lön. Men nu kommer sjukhuset också göra en anmälan till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg.

– Det är hemskt. Man blir upprörd över hur man kan göra så mot medmänniskor, då tänker jag på provtagningarna. På något plan är det också sorgligt att man gör det här mot sig själv, han har ställt till det ordentligt för sig, säger Karin Hederstierna.

Polisen och Ivo arbetar med att utreda klinikens förehavanden. I Ivo:s beslut som kom i fredags föreläggs kliniken att omedelbart upphör med att ”utfärda intyg avseende resultatet av PCR-provtagning utan att analys av provet först är gjord och att skriftligt provsvar har inkommit från ett ackrediterat laboratorium”. Men tillsynsmyndighetens granskning av kliniken fortsätter.

– Pettersson hoppas att Farshid Sistanis läkarlegitimation dras in om den nu är äkta och om det är möjligt att han och andra inblandade förpassas dit de hör hemma, jag tycker namnet verkar iranskt.

TIDIGARE 2021-01-13 Privat läkarklinik anklagas för falska coronaintyg för resor

BROTTSLIGHET & PANDEMI. En privat läkarmottagning i Göteborg anklagas för att ha utfärdat falska reseintyg om negativa coronatester till svenskar som ska resa utomlands, rapporterar Göteborgs-Posten.

Husdoktorn, Kronhusgatan 2D 411 13 Göteborg. Bild från Google

I intygen står det att testerna certifierats av Unilabs, Sveriges största laboratorium. Men labbet själva säger att de inte tagit emot ett enda prov från kliniken. Inge Andersson på Unilabs har konfronterat de ansvariga och har även polisanmält kliniken.

Kliniken menar att det rör sig om ett missförstånd och att proverna i stället analyserats hos Tataa biocenter och på Sahlgrenska universitetssjukhuset, något som båda labben förnekar.

– Pettersson är ”överraskad” över vilken läkarklinik det är och vilka som driver den.

Det rör sig om den privata kliniken Husdrse AB med organisationsnummer: 559254-2483. Vid frågor/funderingar hänvisas ni till företagets ombud Karamallah Farah, e-mail: farah@sercepartners.se enligt deras hemsida.

Styrelse/övriga bevakande befattningar

 • Moisejeva, Diana (f 1985). Styrelsesuppleant
 • Sistani, Farshid (f 1986)

Firman tecknas av styrelsen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Farshid Sistani, läkaren bakom Husdr.se får sparken

 • SA

  Vad har hans ursprung med något att göra? Vad spelar det för roll om namnet låter ”iranskt” eller ”afghanskt”! Och när det gäller hans läkarlegitimation och dess äkthet så kan du skylla på socialstyrelsen(Sverige!!) som bedömer det. Vi är alla människor och vi gör fel på olika sätt och det har INGENTING med ursprunget att göra. En ”riktig svensk” kunde lika gärna valt att göra samma fel som denne man.

  Gilla

 • MS

  Han är ej iransk, utan från afganistan.

  Gilla

 • Nulle.

  – ”Det är hemskt. Man blir upprörd över hur man kan göra så mot medmänniskor, då tänker jag på provtagningarna. På något plan är det också sorgligt att man gör det här mot sig själv, han har ställt till det ordentligt för sig” säger Karin Hederstierna.

  Det verkar som Karin Hederstierna har sämre förstånd än allmänheten runt omkring.

  Gilla

 • Pålsjö

  2015 skrev SVT Nyheter att, citat: ”Tusentals välutbildade flyr till Sverige. I Sverige sker just nu en massiv import – av kunskap. Hos Socialstyrelsen, som har hand om legitimationsyrken som läkare och tandläkare har ansökningarna också ökat kraftigt. På UHR ser man inga tecken på avmattning i det kompetensregn som just nu faller över Sverige.”

  Vilket kompetensregn???
  Det visade sig snarare att vara ett regn av inkompetens:

  2016, Petterssons blogg:
  ”Utländska läkare klarar inte svensk examen”. Knappt 1 av 6 invandrarläkare klarar Socialstyrelsens grundläggande läkarexamen. Professorn och överläkaren Jan Östergren vid Karolinska Institutet undrar om majoriteten av de som skriver provet ens har några medicinska kunskaper: https://petterssonsblogg.se/2016/03/24/utlandska-lakare-klarar-inte-svensk-examen/

  2017, Petterssons blogg:
  ”Katastrof vid utbildningen för invandrande läkare”. Resultatet är förödande. Av 73 utlandsutbildade läkare som vill få svensk läkarlegitimation, klarade endast 8 personer höstens första teoretiska delprov vid Umeå universitet:
  https://petterssonsblogg.se/2017/10/19/katastrof-vid-utbildningen-for-invandrande-lakare/

  Gillad av 1 person

 • Peppe

  Det livar upp m goda nyheter mellan varven..

  Gilla

  • Feta katter slutar jaga.

   Avstängd med lön, ingen normal arbetare får detta?
   Ut i kylan bara, en snödriva räcker bra som kompensation.

   Gilla

 • valentin

  Enkel biljett också långt bort, skurk

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: