Det finns ingen enkel väg ut ur SD-dilemmat

DEMOKRATI & MEDIA. ”Det finns ingen enkel väg ut ur SD-dilemmat. Men att dra igång samma alarmistiska debatt om demokratins dödgrävare som för 5-10 år sedan gör oss inte klokare”, skriver Anna Dahlberg i en ledare på Expressen.

En välmående demokrati förmår balansera principerna om folkvilja och rättsstat. Problemet i SD-diskussionen som har följt på händelserna i USA är att demokratibegreppet har använts ensidigt. Allt handlar om hur SD ska bekämpas och isoleras – för att rädda demokratin.

-Pettersson konstaterar att Anna Dahlberg på Expressen ytligt verkar föra en debatt om demokrati och yttrandefrihet men när hon och Expressen kallar Sverigedemokraterna som är Sveriges tredje största parti och demokratiskt invalda i riksdagen för ”SD-dilemma” visar det vara Anna Dahlberg och Expressen står. De har inte ändrat sig ett dugg på drygt tio år.

Dilemma betyder ”klämma, knipa, trångmål, svårighet, svår valsituation, kinkig belägenhet, bryderi, problem, bekymmer, benighet, brydsamhet, kinkighet”

Expressens löpsedel publicerad valdagen den 19 september 2010 som Anna Dahlberg låg bakom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Det finns ingen enkel väg ut ur SD-dilemmat

 1. S har snart ingen väljarbas kvar. Arbetarklassen vände man ryggen till för länge sedan. Pensionärerna likaså. När de sista dementa dött ut är det bara muslimerna kvar som röstar S. Men troligast är att de startar något eget parti för sharia-lagar och despotism så då får S harva omkring med L och MP runt riksdagsspärren.

 2. Om dom inte ändrats sig ett dugg på tio år tyder det på att dom är principfasta, helt enkelt ett parti man kan lita på, som inte likt
  en vindflöjel sticker upp en våt finger i luften och känner av vilket
  håll det blåser ifrån, som flera av dom andra partierna.
  Därför är dom så avskydda av vänstern, dom säger sanningar,
  och det har aldrig varit populärt hos lögnmästarna i vänstersörjan!

  Sin politik har dom inte ändrat på , däremot har där försvunnit flera utmärkta politiker, vilket man kan beklaga!

 3. Ser en del, tydligen ungdomar, som skriver vad sossarna gjorde under ww2 från 1939 till 1945 hade Sverige en samlingsregering bestående av sossar, bondeförbundet, folkpartiet och högerpartiet, kommunisterna med endast 5 mandat i andra kammaren och ett i första hölls utanför.

 4. Ja, för den politiska ”eliten” och för PK-journalisterna är demokrati ett dilemma.

 5. Grattis Pettersson !
  Du har åter lyckats reta gallfeber på SSU och övriga (S)-partimedlemmar.
  Att få läsa sanningen på pränt,får dem att gå i luften….. 😉

 6. Sossarna gräver sin egen grav utan att fatta det själva. Dom hör hemma på 10-15 % nivå och snart är dom där….😄😄😄

  • Hmmm. Det blir nog svårt att pressa ner dem så lågt, det förutsätter att ingen enda svensk skulle rösta på dem.

  • Det är (S) som i samarbete med (MP) försatt sig själva i ett dilemma. 10-15 % nivå räcker inte. Sossarna har själva siktet inställt på en ännu lägre nivå.

   Målmedvetet har (S) jobbat för att förlora sina väljare ffa till (SD) men också till andra partier och fortsätter nu intensivt jakten ner mot nollpunkten …

   https://pbs.twimg.com/media/CaeSGZHW4AA_IFi.jpg

 7. Våga vägra expressen o aftonslasken minst en dag per vecka helst fler, varför betala för hel o halvlögner från olika halvfigurer!
  Dra in presstödet låt marknaden styra utbudet

 8. De som samarbetade med NSDAP på internationell nivå var bl.a S.
  De som tillät trupptransporter, visade Tyskarna att det var bra att stämpla J i judarnas pass. De som sålde järnmalm, kullager och annat viktigt till Tyskland.
  Kungahuset m.fl som umgicks frekvent med Hitler utan problem förrän 1943 då kriget började gå dåligt.

  Känner att dem utan historiekunskaper och selektivt synsätt borde gå hem och läsa på!

 9. Dilemmat.
  Det är en omskrivning för den misslyckade invandringen. Den som medfört till att SD blivit ett av Sveriges största partier.
  Jag förstår deras problem, de kan inte bortförklara problemen utan är hänvisad till att misstänkliggöra dem som varnar för detta.

  Det är också ett dilemma för dem att de som till för 10 år sedan var trogna väljare till de partier som orsakat det kaos vi ser idag. De kan inte utan ansträngning anklaga dem för rasism eftersom de nyligen var trogna vänsterliberaler.

  Den vridning av politiken som skett är orsakad av de partier Anna Dahlberg försvarar. De som tvingar människor att ändra sin syn på politiken.

  Vårt mål är att se till vårt och Sveriges bästa, inte att behöva klippa och klistra för att lappa hålen invandringen skapar. Vi är inte skyldiga till alla de galna beslut som fattats och vi tänker inte ta ansvar så länge politiken fortsätter åt samma håll. Köper politiker och journalister avlatsbrev?
  De verkar inte ha något ansvar för det som sker, ofta ändrar de sig från dag till dag beroende på problemets art.

  Det största dilemmat är att vi måste betala för dessa mediokra ”insikter” oavsett om vi vill eller inte!

  • Betr, ”klippa o. klistra” avled igår en expert på detta (S).
   Sigvard Marjasin sysslade som Sosse med detta,för att lura till sig pengar ur Statskassan.Men som alla de andra kriminella Socialisterna,frikändes han av en korrupt röd dumstol o. blev istället en välbetald Landshövding !

   • Kent:
    Har bara läst om detta i efterhand eftersom jag inte bodde i Abzurdien, under hans glansår ! Oavsett när det skedde,är det ju en skandal en sådan får fortsätta plocka ut pengar ur Statskassan !
    Nu är han ju endast en av flera hundratal kriminella Sossar…

 10. Hela inställningen att bekämpa (SD) i stället för de problem som politiken har skapat i Sverige visar att det är fel personer som styr .
  Det är svårt att se och erkänna egna fel . När tillräckligt många ser avigsidorna och röstar därefter faller nog fjällen från ögonen även på sossar och journalister .
  Går den gränsen vid 30% typ .

Kommentera