S-politikern Mohamed Abdi Elmi jagas av polis, misstänks för att ha lurat skattebetalarna på över 25 miljoner

INVANDRING. Förra veckan slog polisen till mot flera adresser som kopplas till skandalklubben Växjö Uniteds ordförande Mohamed Abdi Elmi. Vi och andra har i flera publiceringar granskat Elmi och kunde senast i december visa hur han lockat en stor mängd ugandiska ungdomar till Sverige via Gothia Cup, nu är den 39-årige somaliern och tidigare s-politikern Mohamed Abdi Elmi efterlyst, enligt uppgifter i Expressen.

Mohamed Abdi Elmi, bidrags och konkursmakare som utnyttjar flata svenskar…

Polisen har slagit till mot en adressen kopplad till Mohamed Abdi Elmi, den före detta socialdemokratiske kommunpolitikern och mannen bakom fotbollsklubben Växjö United. Man beslagtog bland annat datorer och hårddiskar.

I lördags kväll stoppades även en närstående till Elmi på Arlanda när denne var i färd med att lämna landet. Personen i fråga nu är anhållen, misstänkt för grovt bedrägeri.

Mohamed Abdi Elmi är nu efterlyst. Han är i huvudsak misstänkt för grovt bedrägeri och utreds för att bland annat ha lurat Arbetsförmedlingen på över 25 miljoner kronor. Enligt uppgifter har ett 20-tal brottsmisstankar figurerat i utredningen.

– Det är en pågående insats. Vi söker efter minst en person. Vi kan inte gå ut med mer information än så får vår sida just nu, säger Fredrik Gårdare som leder polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Efterlysningen innebär ytterligare ett kapitel i en lång historia som på många sätt kretsar kring fotbollsklubben Elmi styrt, Växjö United.

Växjö United uteslöts ur Svenska fotbollförbundet i april 2019. Klubben har granskats åtskilliga gånger av svenska medier de senaste åren och återkommande varit anklagad för matchfixning, men även andra oegentligheter.

-Petterssons har tidigare skrivit om Växjö United och Mohamed Abdi Elmi, och det är ingen snygg läsning. Man förstår varför inte skatterna räcker, när det finns många som Abdi Elmii och flata handläggare i vårt land…

Fotbollslaget Växjö United, tidigare registrerat som Sufstars – en del av Somaliska ungdomsföreningen, SUF, gick i konkurs 2015 – misstänks för uppgjorda fotbollsmatcher och falska identiteter på sina spelare.

Växjö United vann match efter match för att sedan börja förlora matcher på märkliga sätt. I samband med lagets suspekta matchresultat har det samtidigt placerats onormalt stora summor pengar i matcherna genom asiatiska vadslagningsbolag.

Växjö United FC. Bild från klubbens Facebooksida. Växjö United har en märklig bakgrund, laget tappade formen dramatiskt under säsongsavslutningen 2018. En rad konstiga resultat sammanföll med anmärkningsvärda förändringar på spelmarknaden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “S-politikern Mohamed Abdi Elmi jagas av polis, misstänks för att ha lurat skattebetalarna på över 25 miljoner

 1. Den snubben sitter och skrattar högt hemma i Somalia där varje svensk miljon är värd det flerdubbla, hans framtid är räddad
  Och här hemma får pensionärerna ytterliggare nedskärning på sina boende, snart är smöret helt försvunnen från knäckebrödena

 2. Tänk om det varit en etniskt svensk Sverigedemokrat. Sveriges journalistkår hade haft det som huvudnyhet i veckor.

  • Han är nog redan ute av fri vilja med Dina skattepengar ska Du se… sen återstår det väl att se om han har fler identiteter och är gift och har barn så att staten skickar barnbidrag… eller pension… vem vet? Inte jag…

 3. Socialdemokratiskt särdrag, snacka om ärlighet o rättvisa,
  och agera tvärtom, förse sig själva å det grövsta!

Kommentera