EU-topp kritiserar avstängning av Trump på sociala medier

YTTRANDEFRIHET. Det var fel av Facebook och Twitter att stänga av USA:s president Donald Trump efter stormningen av den amerikanska kongressen. Det säger EU:s kommissionens vice ordförande Vera Jourova i intervju med Sveriges Radio.

Vera Jourova. Bild från EU.

– Pettersson säger att Vera Jourova har rätt. Det är inte rimligt att nätföretagen ska bestämma vad och vem som får synas på nätet. Internet är en del av samhället och ska regleras av lagar.

Då kommer frågan om vem som ska utforma dessa lagar. Ska EU eller FN bestämma vad som får visas på nätet blir det garanterat kraftig censur, så det är tveksamt om det är rätt väg och enskilda länder är också diskutabelt. Då försvinner det öppna internet. Helt fritt är också tveksamt, jag vet helt enkelt inte…

Sveriges nya domstol. Polis, åklagare och domare. Allt i ett utan möjlighet att överklaga gäller för närvarande.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “EU-topp kritiserar avstängning av Trump på sociala medier

 1. ”Helt fritt är också tveksamt, jag vet helt enkelt inte…”

  Även med USA:s genom konstitutionen garanterade yttrandefrihet är den inte total. Du får inte hota eller uppvigla. I övrigt är det i stort fritt. Men det gäller tyvärr bara lagstiftande församlingar inte privata bolag – än så länge.

 2. Stefan Löfven har sagt att det är rätt och det är vad ni har att rätta er efter. Stefan är den rätte att bestämma vad som är rätt och rättvist . Tycker ni fel blir det räfst och rättarting. Rätt vad det är kommer rättvisan ifatt er.

 3. Skoglund säger….. att Vera Jourova, Angela Merkel,
  Pettersson och Tulsi Gabbard har helt rätt i denna fråga.

  Demokraten Tulsi Gabbard är värd att lyssna på.

  När det gäller Big Tech företagens monopolmakt och deras ensidiga censur av människors rätt, till yttrande- och åsiktsfrihet. Synd att inte fler demokrater kan vara så uppriktiga i denna viktiga demokrati fråga.

  • Hon är den enda vettiga framträdande demokrat som jag sett på länge. Det kan bero på att soldat hon faktiskt gjort något för USA.

   • Varför måntro gör demokraterna sitt yttersta för att få bort Gabbard ur offentligheten ?

    För övrigt, gräv fram från YT de första av demokraternas primärvalsdebatter och se hur Gabbard med enbart fakta gjorde slarvsylta av Kamala och inse sedan att denna Kamala är den som troligtvis besitter den verkliga makten i Obamas 3:e administration ….

    Redan de gamla romarna sade nomen est omen, på finska betyder Kamala förskräcklig, avskyvärd …

Kommentera