EU-topp kritiserar avstängning av Trump på sociala medier


YTTRANDEFRIHET. Det var fel av Facebook och Twitter att stänga av USA:s president Donald Trump efter stormningen av den amerikanska kongressen. Det säger EU:s kommissionens vice ordförande Vera Jourova i intervju med Sveriges Radio.

Vera Jourova. Bild från EU.

– Pettersson säger att Vera Jourova har rätt. Det är inte rimligt att nätföretagen ska bestämma vad och vem som får synas på nätet. Internet är en del av samhället och ska regleras av lagar.

Då kommer frågan om vem som ska utforma dessa lagar. Ska EU eller FN bestämma vad som får visas på nätet blir det garanterat kraftig censur, så det är tveksamt om det är rätt väg och enskilda länder är också diskutabelt. Då försvinner det öppna internet. Helt fritt är också tveksamt, jag vet helt enkelt inte…

Sveriges nya domstol. Polis, åklagare och domare. Allt i ett utan möjlighet att överklaga gäller för närvarande.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “EU-topp kritiserar avstängning av Trump på sociala medier

 • Argus

  ”Helt fritt är också tveksamt, jag vet helt enkelt inte…”

  Även med USA:s genom konstitutionen garanterade yttrandefrihet är den inte total. Du får inte hota eller uppvigla. I övrigt är det i stort fritt. Men det gäller tyvärr bara lagstiftande församlingar inte privata bolag – än så länge.

  Gilla

 • Andersson

  Stefan Löfven har sagt att det är rätt och det är vad ni har att rätta er efter. Stefan är den rätte att bestämma vad som är rätt och rättvist . Tycker ni fel blir det räfst och rättarting. Rätt vad det är kommer rättvisan ifatt er.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Skoglund säger….. att Vera Jourova, Angela Merkel,
  Pettersson och Tulsi Gabbard har helt rätt i denna fråga.

  Demokraten Tulsi Gabbard är värd att lyssna på.

  När det gäller Big Tech företagens monopolmakt och deras ensidiga censur av människors rätt, till yttrande- och åsiktsfrihet. Synd att inte fler demokrater kan vara så uppriktiga i denna viktiga demokrati fråga.

  Gilla

  • Argus

   Hon är den enda vettiga framträdande demokrat som jag sett på länge. Det kan bero på att soldat hon faktiskt gjort något för USA.

   Gilla

   • finländare

    Varför måntro gör demokraterna sitt yttersta för att få bort Gabbard ur offentligheten ?

    För övrigt, gräv fram från YT de första av demokraternas primärvalsdebatter och se hur Gabbard med enbart fakta gjorde slarvsylta av Kamala och inse sedan att denna Kamala är den som troligtvis besitter den verkliga makten i Obamas 3:e administration ….

    Redan de gamla romarna sade nomen est omen, på finska betyder Kamala förskräcklig, avskyvärd …

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: