Socialdemokratisk socialsekreterare i Flen misstänks ha förskingrat två miljoner

BROTTSLIGHET. En socialsekreterare i Flen är häktad i sin frånvaro sedan november misstänkt för att ha förskingrat två miljoner kronor från kommunen, skriver Eskilstuna-Kuriren, bakom betalvägg.

Socialsekreteraren misstänks för att under drygt ett år ha betalat ut pengar, som skulle gå till försörjningsstöd, till sig själv, till sin fru och släktingar. Mannen är misstänkt för grov trolöshet mot huvudman. Frun är misstänkt för penningtvätt.

Sedan i november är mannen, som tidigare arbetade som socialsekreterare i Flen, häktad i sin frånvaro. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov trolöshet mot huvudman, men har gått under jorden sedan anklagelserna riktades mot honom.

Enligt utredningen har socialsekreteraren med tiden bytt ut kontonummer i riktiga ärenden och samma mottagare har registrerats i flera olika ärenden för verkliga bidragstagare. Bland annat fanns den anställdes fru, som nu misstänks för penningtvätt, med som bidragstagare och har fått omkring 350.000 kronor utbetalat till sig.

Vid ett tillfälle knackade polisen på vid hans bostad. Frun öppnade dörren på övervåningen och sade att maken inte var hemma – varpå polisen såg en man, som antas vara den misstänkte, iklädd en vit tröja, smita ut genom bakdörren och ta sin tillflykt in i skogen. Trots att en hundpatrull kallades in och anlände tio minuter senare lyckades man inte få tag på honom.

Den eftersökte mannen heter Patrick Tambwe Meshe och är svensk medborgare men hör hemma i Uganda, Afrika och har stått på socialdemokraternas valsedel i Sigtuna.

– Pettersson säger att det var en fin herre, stjäla allmänna medel, avsedda för dem som har det sämst…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Socialdemokratisk socialsekreterare i Flen misstänks ha förskingrat två miljoner

 1. Herredjävlar importerar de nu sina lokala parti-genossar från Afrika !!
  Tänka sig dessa plattfötter,skall sitta och besluta över oss i svenska småkommuner.
  Den kan väl inte gå med förtjänst…ens längre fram ?

  • Anderssons koppling ”Flina – Flen – Katrineholm”
   Väster om Katrineholm (i Vingäker) föddes nämligen den inte helt okände sossen Göran Persson, kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm mellan 1985-89, Sveriges statsminister mellan 1996-06, samt sedan 2019 styrelseordförande för Swedbank. ”Flina”, – ord med samma betydelse är: ” le försmädligt, hånskratta”.

 2. Hmmm… min första tanke var; undrar om denne är utlandsfödd… så rätt man kan ha, utan att ha fått all fakta ibland…
  Jag tror det beror på att sockontoren har funnits i väldigt många år och först sedan det okontrollerade migrationssystemet började fick vi de här problemen med pengastölder och bedrägerier på alla mydigheter…

 3. Tänk om han hade varit en SD politiker vilka rubriker det skulle blivit. SVT hade ägnat flera hela program åt saken och Jimmie hade fått komma till studion och stå till svars.

 4. Ännu en av Stefan Löfvens gullgossar som statsministern försäkrat ”… blir en förtjänst för samhället lite längre fram …”

  https://videopress.com/v/c2XjusjN

  D v s INTE en förtjänst för det svenska samhället UTAN en stor förtjänst för någon annan form av sammanslutning som förskingraren sannolikt har utlovat större lojalitet emot.

 5. Detta är verken första eller sista gången, och förekommer säkert på fler ställe
  Det är så det fungerar i klansamhällena.
  När det kommer dit där de kan gynna de egna gör de det naturligt vis, kallas kultur.

 6. Vi kan nog utgå ifrån att rapporteringen i de lokala nyheterna kommer vara noll. Om det ändå skulle komma ett inslag så är det tyst om mannens ursprung och, framförallt, partitillhörighet.

 7. Tänk om det varit en SDare då har det varit extra sändning på tv4 o svt men nu var det en import ifrån Afrika då skall det tystas ner så fungerar massmedia i Sverige……

Kommentera