S vill rädda demokratin genom att utesluta ett demokratiskt valt parti

DEMOKRATI. Det är dags för alla goda krafter att gå samman och sätta stopp för de högerextrema attacker som på allvar hotar demokratin runt om i världen. Socialdemokraterna i EU-parlamentet kommer därför att bjuda in M, KD, C, L, MP och V till ett möte om demokrati och hur vi kan skydda dess värde. Vi behöver tala om ett Europa som försvarar demokratin, skriver de två socialdemokratiska EU-parlamentarikerna Heléne Fritzon och Evin Incir på Aftonbladet Debatt.

– Pettersson säger att detta var kul typer. De vill rädda demokratin genom att uppträda odemokratiskt. Socialdemokraterna borde läsa historia på sina partimöten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

32 thoughts on “S vill rädda demokratin genom att utesluta ett demokratiskt valt parti

 1. Det är en stor skillnad på ”Allas lika värde” och Allahs lika värde”
  Gissa en gång till vad som menas, Ni som inte vaknat än. Titta omkring er och se om något förrändrats här i lilla Svea.

  Be ready!!!

 2. Förföljelse och trakasserier mot Sverigedemokraterna och deras sympatisörer är fortfarande vida utbrett i Sverige. Här ett exempel från Astrid Lindgrens barnsjukhus (av alla otänkbara ställen) där en sjuksköterska oväntat förhörde sig om artisten Peter Jezewskis partitillhörighet (till SD) och ställde villkor för hans framträdande vid ett välgörenhetsarrangemang inför cancersjuka barn på sjukhuset..

  Delcitat

  Skulle spela musik för cancersjuka barn – fick SD-fråga
  När artisten Peter Jezewski ville göra en god gärning för cancersjuka barn på Astrid Lindgrens barnsjukhus ville personalen först veta om han var aktiv sverigedemokrat.
  – Det var som att få ett slag i ansiktet, säger Jezewski.

  Det var på lördagen som Peter Jezewski kom till Astrid Lindgrens barnsjukhus för att spela några låtar och dela ut presenter till cancersjuka barn.

  Bakgrunden är att lastbilsförare har samlat in pengar och gåvor genom Facebookgruppen ”Vi som kör för Barncancerfonden”. Gåvorna delas ut till barn på olika sjukhus i landet, och vid varje utdelning är en offentlig person med och hjälper till. På lördagen var det alltså Peter Jezewski, känd från bandet The Boppers, som ställde upp på sjukhuset i Solna.

  Men hans medverkan visade sig inte vara helt okomplicerad. Jezewskis manager och flickvän Anneli Strand berättar att en sjuksköterska först ville förhöra sig om artistens partitillhörighet.

  – Hon tar mig någon meter åt sidan och frågar: ”Jag vill bara veta om Peter fortfarande är sverigedemokrat.” Jag tappade hakan, berättar Anneli Strand.

  Sjuksköterskan ska sedan ha sagt att ”de” – oklart vilka – inte tänkte låta barnen närvara om Jezewski var aktiv sverigedemokrat. Anneli Strand kan inte minnas exakt hur sjuksköterskan formulerade sig.

  – En sak var säker – att alla barn skulle inte få komma ner om det visade sig att han var sverigedemokrat.

  Astrid Lindgrens barnsjukhus är en del av Karolinska Universitetssjukhuset, och så här svarar man när Nyheter Idag ber om en kommentar:

  ”Ingen som är i kontakt med Karolinska Universitetssjukhuset ska bemötas eller behöva känna sig orolig för att bemötas diskriminerande utifrån kön, tro, politisk övertygelse, nationalitet eller något annat. Detta gäller oberoende om kontakten med Karolinska är som patient, närstående, förälder, anställd, i välgörande syfte eller något annat. Sjukhuset kommer att undersöka händelsen.” (Publicerat 19 jan 2021)

  Slut delcitat

  Läs gärna hela reportaget på på länken nedan till Nyheter Idag

  https://nyheteridag.se/skulle-spela-musik-for-cancersjuka-barn-fick-sd-fraga/

 3. Man sliter ut fästingen. Om några mundelar finns kvar, gräver man med en nål tills allt är borta, sedan tvättar man med jod-sprit mycket noggrant.

 4. Sossesvinen är desperata och tillgriper vilka metoder som helst, för att bita sig fast vid makten, precis som en djävla fästing som borrat sig in i huden med sina hullingförsedda mundelar.

  • S och SD konkurrerar om samma väljare. Då kan tyvärr båda sidor vara otrevliga ibland.
   Dock det lönar sig inte, att arbeta för folks behov lönar sig.

 5. Jag tycker inte om mobbing. Att vuxna människor mobbas är värre än när barn gör det. Hitler var en mobbare i världsklass och svenska socialdemokraterna är likadana!
  Men är ni medvetna om att socialdemokraten hjalmar branting hade kunnat förhindra allt som hände…iaf kanske. Han fick förfrågan om man skulle fängsla Lenin när han reste genom sverige. Uppenbarligen skedde inte det. Lenin skapade gulag som gav hitler idéen om läger som treblinka och auschwitz. Fundera på frågan hur många krig har svenska bofors tjänat pengar på? Och varför stoppades inte Lenin under sin resa från trelleborg, malmö till stockholm av socialdemokraternas ledare innan han hunnit mörda miljoner människor och ge hitler hans grymma idéer?
  Socialdemokraternas idioti är inte ny…

  • Det finns mycket att fundera på. Utan Boforskanoner kanske Hitler hade vunnit och hur hade det gått då…

   ”Under fem dagar genomförde tyskarna ett större antal koncentrerade attacker för att förstöra broarna och skära av vår vänsterflank, men varje attack möttes av exakt eld från Boforskanonerna och under den tiden förlorade Luftwaffe 17 jaktplan. Tyskarna kunde inte uthärda sådana förluster och tvingades ge upp sina bombningar från låg höjd”,

   mindes James Holder-Vale om dagen D.

   • Jag tror du missuppfattade min fråga. Jag frågade hur många krig har bofors tjänat pengar på? (Medan sossarna sitter och säger att sverige inte medverkar i krig utan att vi är neutrala)

 6. Det är så patetiskt när vuxna människor beter sig som ungar i trotsåldern.Man utesluter INTE ett demokratiskt valt parti med över 1miljon röster vid det senaste valet i olika politiska sammanhang ( och även i andra festligare .)Nu gällde det att försvara demokratin ! Vilket skämt ! Det blir som att se ett fiktivt scenario där dom sätter sig tillsammans i sandlådan och bestämmer sig för att om Jimmie kommer hit så får han inte vara med och leka med oss ! Hur orkar man hålla på så här år efter år ? Demokrati innebär att allas röster får komma till tals och respekteras…..

 7. Nej om sin smutsiga historia vill sossarna ogärna tala.
  Denna film borde vara ett fast inslag ända fram till valdagen
  2022!
  Att dom inte har förändras ser man när dessa två damer vill
  utesluta ett demokratiskt valt parti från inflytande, alltså
  har inget förändrats, minst en miljon Svenskar ska enligt
  dessa två antidemokratiska damer inte ha något att säga
  till om!

  • En majoritet av Polska folket har valt President och en borgerlig regering två gånger.
   Tyska folket får varken välja President eller Kansler, det sköter politikerna.
   Svenska folket har inte valt sin regering, den bildades genom korruption.

 8. Vad skönt för er sverigedemokrater i Bryssel att slippa sossarna Helene Fritzon från Degeberga och Evin Incir från Turkiet. De tycks ligga på samma demokratinivå som Veronica Palm.

  Gå i stället ner på Grand Place njut och ät de berömda musslorna.

 9. ”Rädda demokratin” är sossarnas omskrivning av att utestänga meningsmotståndare. Jag tycker man hellre borde ”rädda demokratin” genom att utestänga t.ex MP och sossarna…

 10. Kanske blir ett mått på de andra partiernas syn på demokratin.
  S minns tydligen inte de ansträngningar de tvingades till för att få de rättigheter som medborgarna krävde. Borta är insikten och intresset för vad andra behöver, de importerade väljarna slår ut dem som försörjer både dem och politikerna.

  Trots den tidigare politiken så har konservatismen blivit en garant för yttrandefriheten, men i takt med att vänsterliberaliseringen ökar så svajar även de konservativa i sina tankar.

  Undrar ibland om en sämre välfärd är tvungen för att få bort det här vansinnet. I takt med att väljarnas sympatier flyr vänster och vänsterliberalismen, ju snabbare blir importen av nya statsfinansierade väljare. Läste ett inlägg om pensionerna och vi ligger i särklass sämst till av de skandinaviska länderna trots påståenden om motsatsen. Vart pengarna tar vägen och uppgifter om vilka som får vad döljs i block av siffror svåra att
  differentiera.

  Det visar sig att de sittande politikerna är beredda att gå långt för att skapa en värld där besluten fattas i något högkvarter någonstans. Att vissa länder med erfarenhet av denna typ av politik stretar emot är tur för oss. Tystnaden om den här typen av politik är monumental eftersom förespråkarna idag sitter på nya poster, nu som vänsterliberaler.

  Ingen vill rota i sin egen vidriga historia av medlöperi och överseende med folkmord i kommunistiska/socialistiska länder. Detta försiggår än idag trots att samma metoder används. För mig känns det som att vi styrs av sociopater och psykopater! Deras samveten är, om de finns, mer än lovligt rymliga.

  • ”Trots den tidigare politiken så har konservatismen blivit en garant för yttrandefriheten, men i takt med att vänsterliberaliseringen ökar så svajar även de konservativa i sina tankar.”

   Antingen har man yttrandefrihet eller så har man det inte. Det finns inget mittemellan. I Sverige har vi inte yttrandefrihet. Med andra ord är inte konservatismen en garant för yttrandefriheten. Man kan inte vara garant för något som inte existerar.

 11. OT; Sverige har fått en politisk stjärna.
  Charlie Weimers (SD). Talar en utmärkt
  franska o engelska. Till skillnad från det
  ofta förekommande; att läsa innantill som
  ngn engelskkunnig skrivit. Dessutom talar
  CW i en ton jag aldrig hört förut (i politiken)
  Fränt, ärligt o tydligt. Arma land

 12. Sverigedemokraterna har fått två nya valarbetare.

  Vad är det för fel på dagens socialdemokrater?

  Vet man inte vad demokrati är och hur man visar värdighet och respekt för den?

  “Att försvara ett fel är att fela igen.“

 13. Det får väl ses som en ära att inte bli inbjudna av dessa magnifika stolpskott, jag menar inte bara de två sossarna på bild utan samtliga 7-klöver partier som aktivt arbetar med att fördärva så mycket som de bara hinner utav Sverige. Måtte folket vakna i tid och utkräva en gruvlig hämnd.

 14. De svenska Socialdemokraterna var med och byggde upp den svenska välfärden och demokratin i landet. Partiet av idag är djupt odemokratiskt då den enda visionen de har kvar är att med alla medel behålla makten och hindra andra partier och därmed väljare från inflytande, minns decemberöverenskommelsen, smutskastningen inför de senaste valen, januariavtalet. Vi betraktar nog den sista andningen av detta parti på den politiska scenen i Sverige, må de inte vila i frid.

  • ”den sista andningen av detta parti” – Åh, vad jag önskar att du finge rätt!!!!

   Men – ont krut förgås inte så lätt. Nu har de t o m banker med på sin sida. Författare av s-kritiska böcker förvägras bankkonto.

   Ofattbart!

 15. Helen Fritzon borde åka hem till Degeberga och vara med familjen som hon lovade när hon slutade med kommunpolitiken.
  Hon och Evin Incir är en skam för Sverige i EU. Helt i klass med Ylva Johansson.

 16. De kanske skulle gå en kurs i vad som menas med demokrati. Demokrati i dess finaste mening är väl att ALLA får komma till tals. Även de som vi inte delar åsikt med.

Kommentera