Pensionsbedrägeriet

PENSIONER & SKATTER. Det är 64 år sedan sossarna efter ATP-omröstningen genomdrev sin linje, om kollektivt sparande i statlig regi, trots att det fått mindre röster än de båda snarlika borgerliga förslagen tillsammans fått. Systemet sjösattes i en brytningstid, då sossarna började bli bidragstagarnas parti istället för arbetarnas, och på den vägen har det fortsatt. Ett minoritetsförtryck satt i system. Ett annat litet problem är att pensionssparandet är ett kedjebrev. Pengarna började betalas ut innan de hade tjänats in fullt ut.

Socialdemokraternas valaffisch 1957.

Pensionsfonderna har också länsats, två gånger, dels av Palme på 70-talet, dels av Göran Persson på 00-talet. Det beror också på att den kraftigt höjda allmänna löneavgiften nu uppgår till nära en tredjedel av ’socialavgifterna’, och att bara lite mer än en fjärdedel av vad vi betalar in faktiskt går till våra pension. Nu har man med ens ryckt upp målgångsstolparna och vi får vackert sitta kvar vid skrivbordet några år till, trots musarmar och lite skumma ögon.

Ändå är inte detta vad den här ledaren främst kommer handla om. Utan om de långt mycket värre hål som skapats av den nuvarande regeringen, Löfvens regim, och som Reinfeldt bäddade för. Och om det som alldeles nu pågår som får våra pensionsbesparingar att sjunka ihop som en sufflé med öppen ugnslucka. Men som inte heller de tycks uppmärksammas av den svenska godtrogenheten.

Den här Ledaren Swebbtv kommer också göra klart varför det trots allt kanske är riktigt bra att ha en fin medalj, nu när den där rejäla pensionen inte finns. För dig som inte ser möjlighet att göra nytta på annat sätt än anonymt, så går den att förtjäna genom att skicka dina kontaktuppgifter och vad du tror du kan hjälpa till med till: naudhis@protonmail.com. Det handlar inte minst om att slippa behöva förklara för dina barn att du inte var medskyldig till detta…

15 thoughts on “Pensionsbedrägeriet

  1. Den statliga pensionen, s.k. garantipensionen krymper ju mot privat pensionsparande eller tjänstepension.

    Känner många pensionärer som har ett par hundra i månaden i den statliga garantipensionen!! Verkligen ett sjukt system.

    Men invandrare som kommer hit vid pensionsålder får full statlig garantipension!!

  2. Många nyblivna pensionärer klagar.
    Men röstade troligen fel under sin aktiva tid eller deltog inte i debatten.
    Frågan nu är: vilka vill höja pensionerna rejält.?

  3. Hej på er!! Mitt (bidrag) höjdes med, hör och häpna, 77.00 kronor!!Är det någon som slår det??

  4. Jag känner väldigt många som tar ut sina pensioner så tidigt det går, så länge det finns några pengar kvar.

  5. Svenskar reagerar inte alls, hur skall det gå till det finns ingen som kan pensionssystemet inte ens pensionsmyndigheten !!!!

    • Deras kunskap värderas i varje fall väldigt högt.
      10 års förvaltning kosta 11 miljarder?
      Alltså över 1 miljard om året.
      Men så sätter de också sin egen lön och övriga förmåner.

  6. Hur kan sossarna få hållas, är vi idioter i Sverige, ja 75% är det i alla fall. Tyrone

    • Det har inte en förtidspenionär som jag råd med. Men om alla som är i min situation skaffar sig en godman, kan denne iaf hjälpa till att vända ekonomin från minus till plus. Jag kan numera äta mig mätt hela månaden…

Kommentera