Beväpnad invandrare häktad efter vansinnesfärd på snöskoter

BROTTSLIGHET. Det började häromdagen med något som beskrevs som en vansinnesfärd på snöskoter på Köpingsvägen i Västerås. På fredagen häktades föraren av skotern, en 20-åring med anknytning till det kriminella nätverket i Västerås.

Snöskoter, bilden har inget med artikeln att göra- Foto av Sebastian Voortman Pexels.com

Nu är han misstänkt för grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och narkotikabrott av normalgraden.
Gripandet av 20-åringen i anslutning till hans bostad på Bäckby, blev således lite av bingo för polisen. Skoterfärden drog blickarna till sig, och när väl 20-åringen lokaliserades fick polisen ett beslut om att en husrannsakan skulle genomföras i hans bostad. – I hans lägenhet hittade vi narkotika men också en nyckel till en annan lägenhet som han också disponerar, berättar en polis med insyn i utredningen.

Polisen gjorde en husrannsakan även i den andra lägenheten och hittade flera vapen samt narkotika som väl överstiger gränsen för grovt brott som, när det gäller cannabis, går vid fem kilo: – Ja, det handlade om ett förhållandevis stort parti. Vi hittade också flera skarpa vapen, fortsätter polisen.

20-åringen anhölls av åklagare efter fynden och på fredagen häktades han av Västmanlands tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för brotten. – Min klient förnekar all inblandning både vad gäller vapnen och narkotikapartiet, säger 20-åringens försvarare, advokat Per Svedlund.

20-åringen har, sin ungdom till trots, ett digert brottsregister. Under 2019 dömdes han för inblandning i ett narkotikaparti som polisen hittade i en övergiven bil på Dragverksgatan i Västerås. Han var ett tag också misstänkt för mordförsöket på en man i 20-årsåldern på Kuskgatan i Västerås under 2019. Misstankar som senare avskrevs av åklagare. Den misstänkte 20-åringens äldre bror, 25 år gammal, sitter sedan en tid tillbaka häktad i Göteborg misstänkt för bland annat grovt narkotikabrott.

-Pettersson säger att det var nytt för mig. Två av Löfvens kompetensregn beväpnade och påtända på en snöskoter. Inga områden är fredade…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Beväpnad invandrare häktad efter vansinnesfärd på snöskoter

  1. Det händer fruktansvärda olyckor med snöskoter. Ibland är alkohol inblandat ibland inte.
    Det blir lite laglöst med snöskoter tror jag.

  2. Ja ndom inte kan köra vattenskoter och terrorisera badstränder p,ga säsongen så kanske snöskoter blir nästa grej

  3. Det tycks vara lönsamt att handla med hö och annan knark….
    Undrar om inte brodern som lär sitta häktad i Götet,var en av dem som togs i Hbg för en tid sedan,när de skeppade in höet med en liten motorbåt,från Danmark.

  4. Från en icke-skidåkande nation är tydligen inte lika med från en icke-skoteråkande nation? 😉

Kommentera