Abbas utlyser val i palestinska områden


UTRIKES. Presidenten för den palestinska myndigheten Mahmoud Abbas utfärdade ett presidentdekret i går, fredag ​​och förordnade att de palestinska nationella val ska hållas inom de närmaste sju månaderna, ett steg som skulle innebära att palestinierna får gå till valurnorna för första gången sedan 2006.

Mahmoud Abbas, foto: Gobierno de Chile, Wikipedia

Abbas har flera gånger lovat att hålla val sedan hans fyraårsperiod löpte ut 2009. Men upprepade försök att hålla president och parlamentsval har misslyckats, främst på grund av att konkurrenterna Fatah och Hamas inte kan komma överens om villkoren.

Enligt dekretet, som publicerades på fredag ​​kväll, kommer palestinier över hela territorierna – i östra Jerusalem, Gaza och Västbanken – att gå till valurnan den 22 maj 2021 för att rösta om det palestinska lagstiftningsrådet.

Läs mer på Times of Israel…

– Pettersson önskar de araber som kallar sig Palestinier lycka till och undrar om Mahmoud Abbas hade kunnat sitta kvar i elva år utan val utan svenska biståndspengar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


One response to “Abbas utlyser val i palestinska områden

  • Annie lufy

    Dax o åka hem då.. A jag ångrade mig bättre här pengar den 25 o hyran betald o ett rejält barnbidrag för vår 9 barn som oxå har det bra o hela släkten bor i nyproducerat, det har inte ursvensken o pensionärerna råd med.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: