Valmyndigheten mörkade attack under valvakan 2018

VALET 2018. Det handlar om ett intrång i Valmyndighetens dator den nionde september 2018, under valnatten. Det har kommit fram att det inte var som man sade, att servrarna blev överbelastade. Det var en attack, och den polisanmäldes. Utredningen av detta är i allt väsentligt hemligstämplad med hänsyn till rikets säkerhet.

Mikael Willgert Swebbtv

Swebbtv Nyheter har en person med på telefon som har undersökt detta och kan berätta mer.

Vad Mikael Willgert kommit fram till efter sina kontakter med polismyndigheter, Valmyndigheten och Åklagarmyndigheten, är att det förelåg ett hot mot Valmyndigheten under valkvällen. Det hotet riktades även mot andra myndigheter samma kväll, till exempel MSB. Detta anmäldes av MSB, och en förundersökning startades.

Förklaringen är att hemsidan val.se gick ner 20.30 den nionde, och den var nere till 01.30. I morgonsoffan på TV4 dagen efter sade Anna Nykvist, kanslichef på Valmyndigheten, att detta berodde på en naturlig överbelastning. Först långt senare gick man ut med att det varit en DDoS-attack.

Polisutredningen pågick fram till den 11 mars 2019, och har mörkats av Valmyndigheten. Dels väntade man med beskedet om vad som hade hänt, och man förnekade även all kännedom om polisanmälan.

I förundersökningen är en stor del av innehållet överstruket. Vad man kan få fram är att man har sökt den brittiska polisen för att få hjälp. Man har inte kunnat klargöra vilken individ som står bakom hoten.

Det är oerhört allvarligt att man inte är transparent angående varför sidan släcktes ner. En person i Västra Götaland har försökt att få access till Västra Götalands version av val.se, via ett usb-minne i en vallokal.

Information skickades ut via manuella utskick från Valmyndigheten till ett antal ackrediterade medieaktörer. Det var allmänheten som inte fick information via val.se.

Det inkom ett rekordhögt antal anmälningar till Valprövningsnämnden angående misstanken att man trodde att siffrorna var manipulerade. Det finns ingen anledning att tro att det var så.

Man kan utgå från att detta har diskuterats i Valmyndighetens ansvariga nämnd men inget syns i protokollen. Däremot har Valmyndighetens egentliga roll avhandlats och protokollförts.

Det har varit svårt att få någon information från just Valmyndigheten. I samband med att åklagaren lade ner utredningen skickades beslutet till Valmyndigheten, men någon kopia på det beslutet har inte diarieförts.
I polisutredningen på 71 sidor kan man i korthet konstatera följande;

 1. Ärendet är fortsatt känsligt med hänsyn taget till Rikets säkerhet…….
 2. Mycket är mörkat, inte bara kring tekniken.
 3. INGET nytt om det direkta hotet 20180909, men det visar sig inte bara vara vid detta tillfälle som påtryckningar/hot förekommit. Veckan innan vid ett flertal ggr och tiden efter.
 4. Hotet kommer sannolikt från UK.
 5. Åklagaren beslutade om husrannsakan i ärendet gentemot ett företag lokaliserat via en postbox i Stockholms Centralstation.

Det som också framkommer och som är intressant är att det inte finns en version av Val.se, utan två. En är lokaliserad i Valmyndighetens miljö och en annan i LST-VG och att det där skedde ett intrångsförsök när en person via en USB sticka försökte få tillgång till siten.

Vi lägger ut informationen vi har på https://om.swebbtv.se/blogg för dig som vill veta mer.

22 thoughts on “Valmyndigheten mörkade attack under valvakan 2018

 1. Valnämnden, Valnämndens kansli
  Hantverkargatan 3D, 105 35 Stockholm
  Telefon: 08-508 29 047/076-12 29 047
  E-post: carolina.hamma@stockholm.se
  Detta är en adress, finn flera.

  Börja redan nu fråga hur de planerar valet utan valfusk.
  Eller anmäl dig för valbevakning.

  • Har för mig man har rätt att vara med när dom räknar rösterna. Måste man anmäla sig för detta innan valet? Valet 2022 lär bli än smutsigare än 2018.

 2. Här en del av diskussionen i valet 2018:

  ”VAD GÖR MAN NÄR MAN TVIVLAR PÅ VALFUSK ?

  Inför riksdagsvalet 2018 så har regeringen bestämt (Trots internationell kritik, som EU ) att inga skärpningar av nuvarande regler om valprocessen skall införas för att behålla valhemligheten eller minimera att valsabotörer kan sabotera valdistrikten för enskilda partier.

  1. Lita inte på opinionsundersökningar särskilt genast före valet. Många vet inte vem de ska rösta på och då väljer man mycket lätt ”opinionsundersökningarnas vinnare”. PK-medier vill styra röster till vänsterliberala och ignorera särskilt SD.

  2. Propaganda nära vallokalen är förbjudet !

  Det innebär att en partiaktiv inte får dela ut flygblad eller diskutera politik i eller runt en vallokal, helt enkelt. Tyvärr är ”i ett utrymme intill” lite flummigt, men jag skulle påstå att det räcker med att stå i dörren eller ens inom synhåll från dörren för att det är värt en anmälning. Att stå inne i själva vallokalen med partiinformation är klart fel och ett allvarligt brott oavsett tolkning av lagen.

  3. Saknade valsedlar

  Om du inte kan hitta valsedlar från ett eller flera av dessa partier är det solklart valfusk (antingen från valförrättare eller från andra som stulit valsedlar). När ett partis utlagda valsedlar tar slut måste valförrättare fylla på med nya.

  Utöver detta kan andra partier lägga ut valsedlar. Dessa ska då inte tas bort. När vallokalen stänger för dagen måste resterande valsedlar hanteras till nästa dag och då läggas ut på nytt

  Om det handlar om saknade valsedlar kan du även kontakta partiet och berätta det, så att de kan rycka ut och lämna ut nya valsedlar om valförrättarna är sega med det eller vägrar göra det. Om du är aktiv inom ditt parti kan det vara en bra idé att ta med en hög valsedlar till vallokalen för att kunna lägga ut om det saknas.

  4. Prioritering av valsedlar

  Alla valsedlar måste ligga på ett jämlikt sätt och alla valsedlar ska ligga tillsammans. Det har varit väldigt många fall med specialgjorda hyllar och detta är inte tillåtet. Inte heller får valsedlar från vissa partier ligga på ett annat bord längre bort eller liknande.

  5. Du kan bli frivillig valarbetare, hjälpa till med dörrknackning eller bidra på andra sätt.

  6. Dokumentera

  Ta fram mobilkameran och fota eller filma vad som pågår. Effektivt vid vidare anmälan.

  7. Anmäl till medier särskilt till lokala och alternativa medier.

  8. Informera valförrättarna

  De flesta valförrättare vill göra ett bra och demokratiskt jobb, och de kanske inte är medvetna om att något är fel. Säg också till att du kommer att göra steg nio och tio, så tar de dig mer på allvar. De som själva är ansvariga för fusket kan avråda dig från det – skit i dem.

  9. Ring Valmyndigheten

  Valmyndigheten har telefonöppet när vallokalerna är öppna, och har nummer 020-825 825. Säg var du är och vad som är fel.

  10. Anmäl till Polisen

  Gör det oavsett hur det gått med steg ett och två – valfusk är otroligt allvarligt i ett demokratiskt samhälle. Polisen har telefontid dygnet runt på 114 14.

  11. Anmäl till OSSE (På engelska OSCE)

  För första gången kommer observatörer från Organisationen för samarbete och säkerhet i Europa, OSSE, till Sverige för att se till att valet går rätt till.

  KONTAKTA OSSE:

  https://www.osce.org/contacts

  Nu när vi alla känner till detta bör alla skriva och diskutera hur vi kan påverka för att undvika fusket, om det ens är möjligt.
  Det är viktigt att folket inser att detta fusk pågår och kommer nog att bli värre i nästa val.

  Jag personligen tycker att ju fler desto bättre anmäler sig till valbevakning.
  Jag räddade 81 SD s valsedlar som var på väg till sopor. Detta bara i ett rum på Gärdet skolan i Stockholm.
  Gubben som var ledare fick sig en avhyvling och jag sade att ser jag dig en gång till här kommer jag att tillkalla polisen.

 3. Kan tänka mig att de allra flesta av väljarkåren fortfarande inbillar sig att allt är som på den gamla goda tiden. Den tid då Sverige var den tryggaste platsen på jorden och ärlighet var en självklar dygd. Då etablissemanget var att lita på och politiker och myndigheter erhållit sina positioner efter förtjänst. Den tid då man valdes som representant tack vare sina kvalifikationer. Då nit och redighet stod högt i kurs. GLÖM DET !!!

  ”Tror du på Gud” ?
  ”Nä”.
  ”Men vad tror du på, då ?
  ”Jag tror på TVIVLET”, sa den framsynte Tage Danielsson.

  Dags att släppa den naiva sörgårdsidyllen, för den håller inte längre.
  Det politiska spel som brukade sammankopplas med Rumänien, DDR, Nordkorea, Chile och Afrikas djungelstater har nu blivit vår verklighet här i Sverige. Vem kunde ha trott detta för 20 år sen ?
  Alltså, när t.o.m. Valmyndigheten är köpt av såssarna och så genom- korrumperad att deras oegentligheter hemligstämplas på grund av ”rikets säkerhet”. Valmyndigheten skall naturligtvis vara den mest transparenta av alla. Den är ju det högsta organet i begreppet om att ”demokratin utgår från folket”.
  Gott folk uti stugorna : Sätt igång och TVIVLA !!!

 4. ”Information skickades ut via manuella utskick från Valmyndigheten till ett antal ackrediterade medieaktörer. Det var allmänheten som inte fick information via val.se.”

  Så behändigt att man kunde selektera ut vilka som skulle få informationen.

  ’Det viktiga är inte att rösta. Det viktiga är vem som räknar rösterna.’ – Josef Stalin.

 5. Detta borde betraktas som kvalificerat valfusk under Socialdemokraternas valkampanj år 2018.

  Socialdemokraterna i Sävsjö publicerade under valrörelsen 2018 falska uppgifter på Facebook skrivna på det arabiska språket där lögner spreds om både Sverigedemokraternas och Moderaternas politik. Meningen var att svensktalande väljare som inte förstod arabiska skulle ha svårt att förstå budskapet och därmed inte upptäcka det ohederliga bedrägeriförsöket.

  Delcitat nedan från Rebecca Weidmo Uvells blogg

  Socialdemokraterna ljuger på arabiska
  27 augusti 2018

  Socialdemokraterna på sin arabiska sida på FB (Sävsjö) sprider inte bara propaganda, utan lögner och smutskastningskampanj. Jag är chockad över det jag läser. Tror ni att ledningen känner till det? Kolla upp det med era politiker!

  Det står så här:
  ”Varför det kommande valet är avgörande för svenskarna med invandrarbakgrund och muslimer i synnerhet?
  För nyanlända och de redan medborgare med arabiskt ursprung och andra somalier och muslimer i allmänhet.
  Fred och Guds nåd och välsignelser vara med er 😊 vi vill påpeka att rasistiska partier började stiga nyligen upp i mätningar och detta är en stor risk för oss allihopa, därför betraktas det kommande valet avgörande för många av oss.
  Partiet som heter Sverigedemokraterna (SD) och det konservativa partiet Nya Moderaterna (M) i Sverige är partier som har i sitt program följande.
  1 – Ändra många lagar som särskilt berör invandrare och muslimer i synnerhet.
  2 – Stänga moskéerna och förbjuda slöja under 18 år.
  3 – Stäng de islamiska begravningsplatserna.
  4 – Förbjuda halalkött
  5. Stänga alla islamiska skolor
  6. Utvisning av ett stort antal flyktingar till sina hemländer.
  7 – Anklaga föräldrar för brott för att ta muslimska barn från sina familjer.
  8 – Begränsa arbetet och sociala bidrag till invandrare och muslimer.
  9 – Avskaffande av Arbetsförmedlingen och borttagning av all ekonomisk hjälp som går till nyanlända.
  10 – Försök att så konflikter och panik mellan muslimer och svenskar via folket som röster på det rasistiska partiet.

  Vi ber alla svenskar och i synnerhet med invandrarbakgrund att rösta på socialdemokraterna (S) eller vänsterpartiet (V) eller åtminstone miljöpartiet, eftersom det är mindre skadligt mot invandrare och muslimer i synnerhet. 🕓
  Vi hoppas att du tar frågan på allvar eftersom din röst i det här valet har Stort betydelse och inverkan, och ni, om Gud vill, kommer att avgöra den politiska kartan i Sverige 🌷
  Vi hoppas att meddelandet inte stannar här (skicka vidare) i syfte att hjälpa varandra och inte lämna dessa partier som ogillar vår existens och vårt integration i samhället står mot våra framsteg och vår levebröd och skapa konflikter mellan svenska folket.
  Låt inte din röst gå förlorad för att inte ångra dig efteråt. Din röst bestämmer nu ödet för de kommande fyra åren, om gud vill. Detta är en rättighet för alla som har svensk medborgarskap att rösta för riksdagen. och för varje bosatt i Sverige i mer än tre år har rätt att rösta för kommun och landsting. Var en byggsten i integration och utveckling för din framtid och dina barns framtid
  Skicka meddelandet till alla du känner för att varna den som behöver varnas, du som känner till det nu informera andra som inte vet.
  Allah säger i koranen (Ni ska komma ihåg vad jag säger till er, och jag lämnar mitt öde till Allah):
  Guds fred, barmhärtighet och välsignelser med er.”

  …………………..

  Sidan skapades i januari i år (2018) och ägs av Samer Saad Mohialdeen. Och den är inte fejk, för han ställer själv upp i valet för Socialdemokraterna. Till kommunfullmäktige i Sävsjö, där han alltså bor och jobbar.

  Slut delcitat

  Läs gärna mer på länken nedan till Rebecca Weidmo Uvells blogg

  https://uvell.se/2018/08/27/socialdemokraterna-ljuger-pa-arabiska/

  Man kan ju också fråga sig vilket politiskt budskap Centerledaren Annie Lööf framförde till de arabisktalande väljarna med den här kampanjbilden från valåret 2018 …

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2018/08/centerpartiet_pc3a5_arabiska.png

  Borde också betraktas som en form av valfusk.

   • De 10 punkterna skrevs på det arabiska språket av socialdemokraten Samer Saad Mohialdeen. Och den är inte fejk, för han ställde själv upp i valet för Socialdemokraterna till kommunfullmäktige i Sävsjö, där han alltså bor och jobbar.

    Avsikten var att sprida det falska innehållet på Facebook till arabisktalande väljare för att skrämma dem att rösta på S, V eller MP men absolut inte rösta på SD eller M.

 6. ”med hänsyn till rikets säkerhet” ?
  Vad har detta med valfusk att göra ? För övrigt litar jag inte på myndigheterna eller deras förklaring !

 7. Ok. Frågan är varför SD tappade röster under stoppet och vem som låg bakom. Detta borde man kunna få fram när det gått dryga två år. Det kanske inte läggs någon energi på efterforskningar eftersom bara SD drabbats.
  Vad kan vi vänta oss i nästa val tro ?? SD:s röster kanske försvinner helt….
  Det ligger nära till hands att skylla på vänstern.
  Dom har ALLTID svårt att kämpa på lika villkor

 8. Jag längtar så efter semlor. Jag orkar inte bry mig om annat. Jag är för gammal för att vänslas.

  Skratta lagom, snart är du själv där!

 9. Myndighet hit och myndighet dit. Svenska myndigheter är inget att bry sig om. Det vet alla. Det en skydda verkstad för fån. Oärliga, godtyckliga och naturligtvis inkvoterade.

 10. Nu fattar man varför SD fick ett märkligt lågt resultat i förhållande till valundersökningarna, och att socialdemokraterna fick så högt resultat.
  Välkommen till diktaturen Sverige.

  • Ja Sverigedemokraterna skulle haft 7-8% fler röster,
   det spådde Sentio innan valet, r dom som brukar ligga
   närmst verkligheten, då hade vi kanske haft en helt annan
   regering som jobbat för folket, och inte emot det?

  • Det är ju trevligt att fler folk fattar…även om det tar 2 år för vissa… detta sa jag direkt efter valresultatet! När ska folk vakna och fatta? Spelar ingen roll vad du röstade på för trots att ingen* röstade på s så vann de ändå…(*ingen är en omskrivning av mig, det var ca 17% som röstade på s i hela sverige.)
   Jag följde röstsiffrorna hela natten. Jag såg när ”fusket” kom… men jag har inte hört någon annan som märkte det… helt plötsligt så slutade SDs siffror röra sig. Medan S siffrorna rullade på… märkligt med tanke på att de ställen som just då lämnade in röster hade höga siffror på just SD… Så vad händer 2022? Som jag sagt innan vi lever i diktatur…

 11. Det är A och O för Sozzarna,.hemligstämpla allt.
  Signalement, skolresultat, invandring, kostnader ljug och hemligstämpla

Kommentera