Våldet ökar i Sverige


VÅLDSVÅGEN. De kriminella miljöerna växer. Sverige är i grund och botten ett tryggt land, men utvecklingen av den grova brottsligheten är allvarlig. Sätter inte samhället in åtgärder nu kommer vi se ett fortsatt grovt våld som riskerar att eskalera, skriver Polisen på sin hemsida.

Steget Efter

Justitie och migrationsminister Morgan Johansson (S) är chef på Justitiedepartementet och ansvarar för rättsväsendets myndigheter, bland annat polisen, åklagarväsendet, domstolarna, kriminalvården samt för migrations- och asylfrågor och krisberedskap. Justitiedepartementet ansvarar för lagstiftningen inom områdena statsrätt och allmän förvaltningsrätt, civilrätt, processrätt, straffrätt samt migrations- och asylrätt. Johansson är också ansvarig för att bombdåd, skjutningar och dödade i skjutningar ökade även år 2020. Morgan Johansson har ett arvode på 139.000 kronor i månaden.

Morgan Johansson har en chef som heter Stefan Löfven och som tycker att Morgan gör ett bra jobb.

Polisens officiella statistik för 2020 har nu publicerats. Antalet skjutningar ökade med 10 procent jämfört med 2019, vilket betyder att polisen registrerade 366 skjutningar 2020, jämfört med 334 skjutningar 2019. Även antalet döda i samband med skjutningar fortsätter att stiga, nu med 12 procent (från 42 till 47 döda 2020).

Och i Stockholm fortsätter sprängdåden att öka, 32 bomber exploderade (+14 procent) och 30 sprängförsök (+50 procent). På nationell nivå har antalet minskat något mellan 2019 och 2020.

”Polisen arbetar brett inom hela myndigheten för att få stopp på skjutningar, sprängningar och övrig grov kriminalitet som ofta hänger ihop. Polisen arbetar också med att öka tryggheten och säkerheten för boende i de utsatta områdena tillsammans med kommuner och andra aktörer”.

”Arbetsmetoderna har effektiviserats. Polisens kameraförmåga har utvecklats avsevärt och drönare används i både underrättelse- och utredningsarbetet. En förstärkning av polisens helikopterförmåga har också gjorts under det senaste året”.

Ett nytt bombdatacenter har inrättats i syfte att komma till rätta med explosiva varor som vapen i kriminella konflikter. Centret bemannas i samarbete med Försvarsmakten och Säkerhetspolisen”.

Dödsskjutningarna har tiodubblats på en generation. Hösten 2014 fick regeringen Löfven makten och lovade knäcka gängen. Nedan är min egen statistik, mord med skjutvapen i gängmiljö. De officiella siffror är något högre. De tar med alla mord med skjutvapen och jag kan ha missat någon skadeskjuten som dött i efterhand på sjukhuset.

1990–94: 4
1995–99: 7
2000–04: 8
2005–09: 9
2010–14: 14
År 2015: 28
År 2016: 28
År 2017: 43
År 2018: 45
År 2019: 41
År 2020: 43

-Pettersson säger att det är ännu värre än siffrorna visar. Akutsjukvården har blivit mycket bättre och alla har mobiltelefoner och larmar fortare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Våldet ökar i Sverige

 • Peppe

  Sverige är ”i grund och botten” ett tryggt land.
  🇸🇪
  Sverige har VARIT ett tryggt land.
  Nu är vi på god väg mot botten.

  Gilla

 • centurion

  Enl. Stefan har vi nu ett starkare och tryggare samhälle. När Tage Erlander tog sig en tur på stan hade han varken livvakter, poliser, säpo-folk eller vaktbolag i släptåg. Men det har alla i regeringen nu och även många riksdagsledamöter. Är detta förfarande ett tecken på en tryggare tid. Kanske för den skara av priviligierade lögnare som skapat dessa barriärer. Men det är också ett bevis för att både nationen, befolkningen och dess marionetter mår dåligt. ”Mitt Europa bygger inga murar”, sa han. Men det är ju precis vad han gör !

  Gilla

 • G Nordström

  Sprängningarna har ju minskat om man ser till hela landet.
  Då kan ju Molgan hålla pressträff och bevisa att det blivit bättre
  Även en minskning av skjuta, 45st 2018 nu 2020 var det ju bara 43st.
  Enligt Sarneckis så finns det ett mörkertal på 60 talet som vi inte känner till

  Gilla

 • Moberg

  Ja det har aldrig varit o så säkert i Sverige, bara en allvarligt skadad var tredje dag och inte oftare skjuts någon till döds mer än var åttonde dag.

  Det ger klirr i statskassan vill jag lova jämfört med förr, då sköts någon till döds vart tredje år och någon blev allvarligt skadad var åttonde månad.

  Men då var vi ju så gott som bara svenskar i Sverige, och som Mona sa ingen kultur hade vi.
  Nu har vi multikultur i kubik och massor av lik.
  Så något har de ju lyckats med, de nya sossarna och deras medlöpare.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja allting går på fel håll…
  I Merkels 4:e Rike har nu propagandan kring C-19,nått nya höjder. I deras Statliga nyhetssändningar visas nu likkistor,med paroller påklistrade. Bilder från Intensivstationer etc.etc..
  Allt i förhoppning att skrämma upp dem,som fortfarande tvivlar på hysterin hon skapar.
  Verkar liksom Diktatorn inte är fullt nöjd,trots alla de inskränkningar och nedstängningar,hon beordrat !

  Gilla

 • Kristina

  Och om man lägger ihop två och två, enligt SVT och msm:s skriverier, är det högerextremister som springer omkring och skjuter hej vilt! Eller…?

  Gilla

 • Peter Den Störste

  Klart det är tryggt enligt/för Polisen för dem kommer nästan aldrgi till förorten där jag bor. Då ser dem inte heller problemen med våld, våldtäkter, misshandlar, rån osv osv osv.

  Gilla

 • Carl

  lyssna nu på SVT dom vet bäst..

  Gilla

 • Jill

  Pizza, korv och käpphästhoppning har inte en chans mot kriminaliteten.

  Gilla

 • Näsvis

  Det sista är mycket viktigt och kan ej förbises.

  ”-Pettersson säger att det är ännu värre än siffrorna visar. Akutsjukvården har blivit mycket bättre och alla har mobiltelefoner och larmar fortare.”

  Idag kan man börja fixa på väg till sjukhuset, förr kunde man bara ge en Alvedon. Siffrorna är nog 10 faldigt.

  Gilla

 • turrim

  Har vi någonsin haft en ynkligare justieminister? Till och med Beatrice Ask var nog bättre. Än värre är att statsministern tycker han är duktig.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: