Israel har vaccinerat två miljoner

PANDEMI. I Israel med c:a nio miljoner invånare har nu över två miljoner människor fått en första dos av vaccin mot covid-19, och landets myndigheter uppger att en andra dos ska ha getts innan månadsskiftet, rapporterar Times of Israel.

Benjamin Netanyahu Wikipedia

Över en femtedel av landets nio miljoner invånare har nu blivit vaccinerade.

Vi ser ljuset i slutet av tunneln. (Israel) kommer att bli det första landet att ta sig ur coronakrisen, säger en upprymd premiärminister Benjamin Netanyahu i samband med att milstolpen passerades.

Han har flera skäl att lyfta fram vaccinationsprogrammet som en personlig framgångssaga. Inom de kommande veckorna står Netanyahu inför ännu ett omval, det fjärde valet på två år i landet, efter att regeringskoalitionen kollapsade i slutet av fjolåret.

– Pettersson säger att Sverige med något större befolkning har passerat 80.000 vaccinationer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Israel har vaccinerat två miljoner

 1. Israel och Storbritannien är inte med i EU.

  Norge är inte med EU men kommer ändå åt unionens vaccin. Planen är att köpa genom Sverige – och därefter vaccinera på sina äldreboenden.

  Vilken tur att vi är med i EU…och glädjande för Norge.

  • Norge är inte med i EU, men betalar högre avgift till EU än exempelvis Finland för att komma åt EU:s marknad. Dessutom måste Norge följa de flesta lagar och regler som fattas i Bryssel men de får inte vara med och förhandla och besluta. Ingen bra uppgörelse anser jag.

  • Israel är mycket effektiva i allt de gör, de behöver inte ha så många utredningar och remisser på remisser som Sverige ha – i krissituationer känner man igen den rätta kompetensen.

 2. De som kan bör lämna landet. Det är uppenbart hur våra äldre hanteras av de som var mobbade i skolan, dvs. svenska myndighetspersoner (ofta svåra att könsbestämma).

 3. Dom har lyckats vaccinera ca 20% av befolkningen på denna korta tid. Innan halvårsskiftet så har de en befolkning som har fått chansen att bli fri från coronaviruset.
  Om Sverige fortsätter i den takt de har nu så kommer det att ta ca 3 år att vaccinera hela den Svenska befolkningen.

  • Bli fri från coronaviruset?
   Enligt stor ägaren i vaccinindustrin Bill Gates egna uttalande så ska befolkningen kunna minskas med 10-15% genom vaccinering?

Kommentera