200.000 fler utrikesfödda är arbetslösa


ARBETSMARKNAD & INVANDRING. Sex partier är överens om de nuvarande migrationsöverkommelsen. Efter riksdagsvalet i Sverige 2014 och regeringskrisen ingick sex av riksdagens åtta partier, regeringspartierna (Socialdemokraterna och Miljöpartiet) och oppositionspartierna i Alliansen (Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna) i Decemberöverenskommelsen.

Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet stod utanför överenskommelsen, båda kritiska till den. Sverigedemokraterna ville ha en mer restriktiv politik och Vänsterpartiet tyckte att den var för restriktiv.

Decemberöverenskommelsen sprack, men migrationspolitiken har legat fast och ska nu ersättas med en långsiktigt hållbar migrationspolitik, det är alla överens om, men flera partier tycker fler invandrare är långsiktigt hållbart…

Arbetsförmedlingen bedömer att antalet inskrivna arbetslösa kommer att öka för både inrikes och utrikes födda. För helåret 2020 beräknas antalet inskrivna arbetslösa som är utrikes födda till i genomsnitt 236 000 personer. För 2021 och 2022 är motsvarande bedömningar 259 000 respektive 246 000 personer.

I slutet av december uppgick arbetslösheten för utrikes födda till 21,1 (19,9)procent. Bland inrikes födda uppgick arbetslösheten till 5,3 (4,1) procent.

Beviljade uppehållstillstånd enligt Migrationsverket:

2020 Totalt 88.814 varav asyl 10.409
2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 736.863 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister och Morgan Johansson (S) minister hösten 2014 och år 2020 88.814 permanenta uppehållstillstånd med coronastängda gränser.

Drygt 600.000 utrikes födda i arbetsför ålder (20–64 år) var redan före pandemin inte självförsörjande. De samhällsekonomiska kostnaderna för detta reella utanförskap är betydande. Enbart de statsfinansiella kostnaderna motsvarar enligt tillgänglig forskning 1 till 2 procent av BNP, alltså 50–100 miljarder kronor. Till detta kan läggas betydande samhällsekonomiska kostnader för kriminalitet och sociala problem i våra utanförskapsområden.

Detta är kostnader som sammantaget, om inget görs, kommer att stiga dramatiskt. Bara kostnaderna för grundskyddet i utrikes föddas pensioner kommer enligt prognoser från Pensionsmyndigheten att stiga från dagens 4,1 miljarder till 69 miljarder kronor om 40 år, om vi fortsätter i tangentens riktning. Det är denna utveckling som gör att vårt nuvarande integrations­politiska samhällskontrakt håller på att lösas upp.

Det är naturligtvis inte långsiktigt hållbart, ändå vill en del partier ha ökad invandring.

-Pettersson säger att det är ännu värre, vår regering ljuger och säger att invandringen minskat kraftigt under deras tid.

Under alliansregeringen (2006-2014) tog Sverige in 800.000 migranter. Reinfeldts uppgörelse med Miljöpartiet år 2011 öppnade för den okontrollerade invandringen.

Fredrik Reinfeldt skrev i sin bok ”Halvvägs” att ”politik är ett kontrakt man sluter med väljarna och detta skall man hålla”. Jag har aldrig hört något parti i en valrörelse fråga väljarna om vi vill ha okontrollerad invandring och kaos och nu vill alla utom ett parti fortsätta den gamla linjen som de kallar humanistisk. Vad det nu är för humanistisk att förstöra ett land för ursprungsbefolkningen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “200.000 fler utrikesfödda är arbetslösa

 • Peter den Störste

  På cafeerna hemma i min förort sitter massa gubbar från Mellanösten och röker tobak och dricker te hela dagarna. Fruarna handlar och sköter hemmet. Har ofta undrat om dem söker jobb men är väl inga krav från Sociala Kommunala på dem där te drickare.

  Gilla

 • Bigman

  Lyssnade på interpellationsdebatt mellan utbildningsministern och Jörgen Grubb SD. Anna Ekström UM ondgjorde sig bara över det ordval som Jörgen använde. Inga svar, ingen insikt och inga visioner.

  Det är hela tiden en pseudodebatt som drivs av att lösa de enorma problem som invandringen skapar. Det finns inga fördelar att lyfta fram, bara problemställningar som måste åtgärdas.

  Inga resurser räcker till och utfallet av invandringen är miserabelt. Inga fördelar kan räknas in, bara mångfaldsideologi. Den betyder inget annat än att de lider brist på faktiska argument som stödjer deras teorier.

  Den uppenbara lösningen, att stoppa invandringen är tydligen inte uppenbar för dem. De flesta som kommer är inte asylsökande och behöver ingen fristad, i Sverige fungerar de inte heller.
  Det är en total brist på vilja att lösa problemen, allt som åstadkoms är dyra icke fungerande ”lösningar”, som i slutändan drabbar plånboken hos dem som arbetar. Det genererar inga mätbara resultat som skulle bevisa att invandringen är bra och fungerar.

  Det vi ser runt hela världen är en infantil idé om att det skulle vara socioekonomin som är det är grundläggande problemet till problemen.
  Men att vissa länder lyckas trots att de inte lever på bidrag och välgörenhet bevisar att utbildning och vilja är vägen framåt. Jämlikhet i termen, lika illa för alla, är bara en återvändsgränd.

  Gilla

 • Peppe

  ALLA nyhitkomna får ju bostäder,
  många ggr finare och nybyggda
  – än vad svenskar har tillgång till.

  Men de skall även garanteras taxileg
  + körkort ochså. – Männen då alltså.
  Kvinnorna kan vara hemma och baka
  många bullar och prata sitt hemspråk.

  Det kommer att lösa myckna problem.
  – Fast bara de som VILL jobba förstås.
  Inte annars.

  Gilla

 • runar

  vet inte om det är sant (men inget förvånar ju längre med dessa dårar vid rodret på skeppet SS Abzurdistan)
  språkkravet ska tydligen exkluderas för analfabeter som söker asyl ????
  känns väl kanske mest aktuellt där om de nu promt måste släppa in såna !!!
  stämmer detta ? vet ngn mer påläst sanningshalten i detta förslag ?

  Gilla

 • Peppe

  Moder Svea – alla ska de ha plats
  i hennes utarmade sköte. ..

  Gilla

 • Billy Boy

  Delade meningar!

  Landshövdingen Stefan Carlsson i Kalmar sa i juni år 2015 om kompetensen hos de utrikes födda som anlände:

  ”50 procent är högskoleutbildade”. Han var ”naiv” och trodde på de politiskt korrekta. Publicerades 2015-06-07. Speltid 38 sekunder.

  Verksamhetssamordnaren vid Arbetsförmedlingen i Filipstad, Annicka Carlsson, uttalade nedanstående avvikande uppfattning i augusti 2019 i SVT:s Uppdrag Granskning:

  Trots det fortsätter regeringens massiva import av arbetslöshet till vårt land.

  Gilla

 • G Nordström

  Ordet integration används ofta i olika former.
  Men vad innebär det och hur sker det?
  VI har varit dåliga på att integrera. När det borde stå.
  DE har varit dåliga på att integreras.
  Hoppas ni förstår utan en massa text.
  VI ska vara skyldiga DE ska vara offer.

  Gilla

 • Tony

  Sverige är ett märkligt land i många stycken, men en obegripbar
  sak att förstå är att man importerar arbetslöshet?? Märkligt?

  Kan tanken med detta vara något annat än att köpa röster?

  Gilla

 • Anders

  Jag kanske är naiv men är inte arbetslöshet och misslyckad integration en planerad ingrediens i (S) politik Det är väl därför de har 70-80% av rösterna i utanförskapsområdena .
  Att Reinfeldt hjälpte Sossarna beror bara på maktfullkomlighet och (SD)-skräck .

  Gilla

 • genuspedagogerna

  Kan dom inte gå på Södertörn, jag har hört att det är lättsamt.
  Att gå från analfabet till Södertörn skulle vara ett bra första steg.
  Sedan blir det grundskolan 1-3.

  Gilla

 • Moberg

  Svårt att förstå att så många partier anser att invandringen skall fortsätta, de tycks inte följa med samhällsutvecklingen alls.
  Ett land som redan har stora problem med ökad kriminalitet, brist på enkla arbeten och snart också brist på elektricitet för att inte skriva om bostadssituationen.
  Om våra politiker inte ser och förstår måste något radikalt odemokratiskt styressätt tillgripas, en stark man som Gustav Eriksson Vasa i modern tappning.
  Utan Riksdag men en handplockad ministerlista, kanske pensionerade företagsledare.
  Leif Östling kan säkert plocka ihop ett tiotal personer till ministerposterna, fler departement behövs troligen ej.
  Flummeri ut, effektivitet in.
  Bidrag bort, eget försörjningsansvar in.
  Medborgarskapsrea ut, återvandringsprogram in.

  Gilla

  • Tony

   Ja och så kan den stora enögda kolossen SVT/SR ersättas
   av SWEBB TV för sakligare information än vad vi får
   idag ?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: