Inger Støjberg ställs inför riksrätt


DANMARK. Den tidigare danska invandringsministern Inger Støjberg, Venstre, kommer att ställas inför riksrätt, enligt TV2.no.

Inger Støjbergs dataskärm

Socialdemokratiet ställer sig bakom en sådan process – trots att det kan innebära att S-regeringen själv hamnar i riksrätt för landets minkskandal.

Blott några sekunder efter att Venstres partiledare Jakob Ellemann-Jensen meddelat att partiets folketingsgrupp sagt ja till att ställa partikollegan Inger Støjberg inför riksrätt tar hon själv plats inför samma intervjumikrofoner.

Jag är besviken över att det är min egen partiledare som bjuder in resten av folketinget att resa ett riksrättsåtal mot mig, säger Inger Støjberg och fortsätter: – Det är den största misstroendeförklaring man kan ge mot en kollega i folketinget.

Det var i egenskap av invandrings- och integrationsminister som Støjberg i februari 2016 gav en olaglig instruktion om att skilja asylsökande par åt där ena parten var minderårig. En utredande kommission har kommit fram till att även om det inte finns några bevis på att Støjberg gav en direkt instruktion om att bryta lagen har hon varnats för att åtgärden var olaglig. Det är även bevisat att hon vilselett folketinget i frågan.

Hon säger nu att ”fel har begåtts” i frågan, men anser fortfarande att hon agerade rätt.

Jag har kämpat för att skydda de här flickorna. När jag blickar bakåt i tiden fanns det ett stort tryck för att undvika barnbrudar i danska flyktingboenden, säger Støjberg.

Redan innan Venstres ja fanns det en majoritet i folketinget för en riksrättsprocess. Detta sedan regeringspartiet Socialdemokratiet tidigare under torsdagen meddelat att man ställer sig bakom ett åtal.

Ett ja som kan öppna för att nuvarande S-regering ställs inför riksrätt i framtiden, detta för höstens olagliga beslut om att massavliva landets minkar sedan en muterad variant av coronaviruset spridits i besättningarna.

Om socialdemokraterna säger ja till riksrätt mot Støjberg blir det svårt för dem att säga nej till riksrätt om minkfrågan, sade Kasper Møller Hansen, professor i statsvetenskap vid Köpenhamns universitet, häromdagen till TT.

Venstres folketingsgrupp var inte enig i sitt beslut. Nio ledamöter – däribland Støjberg själv – av 41 röstade emot. Hon överväger nu om hon har någon framtid i partiet.

– Pettersson ser att en islam och invandringskritiker försöker tystas…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Inger Støjberg ställs inför riksrätt

 • Rädd

  Hon kämpade för att barnbrudar inte skulle tillåtas, bra gjort.

  Gillad av 1 person

 • Moberg

  För att försöka skydda unga flickor från äktenskapsplikter och att det dessutom är olagligt att äkta omyndig skall hon ställas inför riksrätt!
  Har danskarna nu också smittats av det svenska vansinnet?

  Gillad av 1 person

 • Jill

  Det är skrämmande hur kloka och handlingskraftiga människor drabbas, enbart för att de står upp för ett sunt samhälle. Ibland tror jag att världen har blivit galen.

  Det pågår ingen islamisering påstås det. Möjligen inte fullt ut för oss svenskar, men man låter muslimer skapa ett parallellt samhälle. Och vi påverkas av det muslimska samhället.

  Ignorans eller dumhet från de som anser det vara okej, det är svårt att avgöra.

  Gillad av 1 person

 • Anders

  Om vi ska ställa värdelösa politiker i Sverige inför rätta , tror jag vi måste använda globen för att ge plats åt alla åtalade .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: