Försvarsminister Hultqvist åkte på tre privata resor under hösten och vintern

PANDEMI. Nu ansluter sig försvarsminister Peter Hultqvist (S) till sina partikamraters oansvariga uppträdande och har varit ute trots avrådan. – Jag brukar inte redovisa olika typer av resor, säger Hultqvist till Expressen.

Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) med palestinsk förtjänstorden. Skärmdump Youtube

På Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps, MSB, egen sajt krisinformation.se var råden från Folkhälsomyndigheten och regeringen samtidigt tydliga: ”Försök att begränsa ditt kollektiva resande så mycket som möjligt. En transport bidrar inte i sig till smittspridning, men det finns en risk vid möten under resans gång och på resmålet. Inför kommande ledigheter och under julen är det viktigt att tänka igenom om planerade resor verkligen är nödvändiga att genomföra”.

Försvarsminister Peter Hultqvist gjorde trots detta minst tre privata resor under coronahösten och vintern 2020 – trots regeringens och Folkhälsomyndighetens avrådan från resor.

Den 28 december 2020 höll ministerkollegorna Lena Hallengren (S) och Ibrahim Baylan (S) en pressträff i regeringskansliet där de redogjorde för den nya pandemilagstiftningen. – Läget är fortfarande allvarligt, smittspridningen är fortfarande omfattande i hela landet, intensivvården är högt belastad och rekordmånga vårdas på sjukhus för Covid-19, sa Hallengren då – och redogjorde sen för gällande nationella restriktioner.

Samma dag, klockan 20, avgick avgick färjan Amorella till Åbo, Finland med försvarsministern ombord, hemresa var bokat till den 5 januari men försvarsministern förlängde resan till 15 dagar med svepskäl om offentliga uppdrag.

Stefan Löfven (S), Morgan Johansson (S), Lena Hallengren (S), generaldirektör för MSB Dan Eliasson (S), migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik är några av dem som visat sig illojala mot alla andra som sköter sig, trots att de inte gjort något olagligt. Bara omoraliskt.

– Pettersson undrar vad människor som Peter Hultqvist (S) och Dan Eliasson (S) som sysslar med landets säkerhet har för inställning till sina arbeten när de kan vara ute och fara flera gånger mitt under en kris.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Försvarsminister Hultqvist åkte på tre privata resor under hösten och vintern

 1. Inget som hänt enl. S
  fort som f.. skapar vi en lag om böter vid överträdande av folksamling över 8 personer med avgift 2000kr
  bara så där???
  så nu fick slavfolket något annat att bry sig om än att ledarna i staten sverige inte bryr sig om vad de själva beslutar
  S är numera som STALIN OCH RYSSLAND en gång var, de gör som de vill och avlivar de som inte går i ledband

 2. Hultqvist är sosse i själ och hjärta och de står enligt egen mening över alla lagar regler eller rekommendationer, han är folkkär bara p.g.a. sitt idiom.
  Dalmål ger intryck av att vara jordnära, ärlig och trofast, men det är ingen garanti.

 3. Varför kommer jag osökt att tänka på boken:

  Makt som hobby – konsten att flyta ovanpå

  av Tönis Tönisson?

  • Och dom verkar mer och mer bli som dom gamla sovjet politrukerna. Snart vill dom ha en egen fil i Stockholmstrafiken för sina taxiresor också.

Kommentera