Trump skulle ha blivit en bättre president


POLITIK. Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson hade föredragit Donald Trump som USA:s president framför Joe Biden, säger han till Sveriges Radio. Åkesson står fast vid att det hade varit bättre för USA och västvärlden om Republikanerna vunnit valet.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

”Donald Trumps person är en sak och den politik som han och framförallt det republikanska partiet står för är ju något annat”, säger Åkesson. Åkesson tillägger dock att om han hade fått välja republikanernas kandidat hade han helst sett någon annan än Trump, vars agerande i samband med stormningen han fördömer.

– Han saknar många av de egenskaper som vi normalt anser tillhöra mänskligheten, säger Åkesson. SD-ledaren menar att det gäller att skilja på Trump personligen och den politik han har fört.

Jimmie Åkesson den enda av partiledarna i riksdagen som stödde republikanerna i valet

– Pettersson säger att tyvärr får man inte alltid välja…

Gruppbild på regeringen 2020-10-08. Frånvarande är Amanda Lind och Peter Eriksson.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Trump skulle ha blivit en bättre president

 • Argus

  Åkesson är väl den enda partiledaren som inte lider av rosa starr. Han, liksom Trump, är inte inställsamma och vill att alla ska tycka om dem. Därför tycker inte etablissemanget om dem.

  Gilla

 • Maya

  En sak är säker.Aldrig någonsin i historien har det skrivits spaltmetrar varje dag om någon person som det har gjorts med Trump.Allt vad han har sagt och gjort har stötts och blötts in absurdum.Trump är ingen diplomatisk och lismande person som är ”skolad ”i dom politiska korridorerna i Washington.Han har inte fjäskat för någon.Han är en affärsman som vet hur man får snurr på saker och ting.Hur han är som privatperson kan ingen som inte känner honom uttala sig om,så dom spekulationerna kan man lägga ner tycker jag.Nu när man gör allt för att han ska bli ”en persona non grata ” så får vi se hur framtiden blir för USA och världen.Det ser inte ljust ut om man säger så.F.ö.så kan man undra apropå ”stormningen” av Capitolium hur Poliser och Vakter på utsidan släpper in folk,medan Polis på insidan börjar skjuta på folk.Fundera på det en stund……

  Gilla

 • Fr R

  Hmm ??? Åkessons attack mot Trump: ”Saknar mänskliga sidor,””””
  Åkesson har grovt fel, Trump är bara asocial och har svårt att vara accepterat social i sitt uttrycksätt, vilket är en helt annan sak än att vara värdelös som människa i sitt ämbete !

  Gilla

  • Fr R

   Ni som ger tummen ner har tydligen inget begrepp vad ”social kompetens” är för något, men det är väldigt vanligt att psykopater är mästare på social kompetens !

   Gilla

 • Krister Nyström

  Det är inte Trumps fel att idioter tar sig in i Kapitolium, polisen borde stoppat detta direkt, men istället hjälpte de till att få in idioterna, flera månader tidigare så bar sig BLM/Vänsterblivna åt som terrorister och i varje stad i stort sätt plundrar affärer så fort de ska ”demonstrera”, precis som att de vänsterblivna ser som att nu ska vi demonstrera, då är det lagligt att plundra och stjäla. MSM tycker det är bra och klokt?

  Gilla

  • sva990

   Men jag kan inte låta bli att undra om inte hela cirkusen efter valet hade kunnat undvikas och jag tror att republikanerna hade vunnit valet enkelt om bara The Donald hade haft vett att hålla käften i många lägen då han istället har öst på på sitt vanliga burdusa manér. Karln är knappast lämplig som högsta ledare för USA men det är inte Biden/Harris heller. Pest eller kolera? Det amerikanska folket röstade för kolera.

   Gilla

 • Alex

  Åkesson är en idiot. Trump står för den politik Republikanerna har. Punkt.

  Precis som Jimmy Åkesson representerar Sverigedemokraternas politik. Punkt

  (Jimmy blir mer och mer socialist)

  Gilla

 • Peter

  Trump är ärlig. Det räcker. Sedan må han vara bufflig. Vem bryr sig? Fegt uttalande av Åkesson. Visar var SD hamnat: oppositionella inom ramarna för vad etablissemanget tolererar. Det innebär att man korrumperat sin ursprungliga ärlighet.

  Gilla

 • Pia

  Mjo, verkligen synd det är över för den här gången. Hoppas Trump satsar på valet 2023.

  Gilla

 • Andersson

  Jimmie Åkessons stöd gör varken till eller från. Han borde ägna sig åt att försöka få ordning på missförhållanden i vårt land.

  Gilla

 • hllviken

  Det är inte klart än.

  Gilla

 • Oskar

  Trump är ingen politiker han är affärsman.
  Trump är smart och får 75 miljoner amerikanare med sig.
  Folk i USA är trötta på slödder som kallar sig politiker dom vill ha en förändring.
  Trump säger vad han tycker och det gillar folk.

  Gilla

 • putte

  Kan bara hålla med Åkesson ,det som retar upp folk när det gäller Trump är hans stil som är lite bufflig ,och han säger rakt ut vad han tycker och tänker . En som enligt mitt tycke skulle passa bra som kandidat för presidentämbetet för Republikanerna vore senatorn ifrån Texas Ted Kruz som verkar ha huvudet på skaft .
  Sedan tror jag inte att Demokraterna ska vara så självbelåtna , för deras seger kan visa sig att vara en pyrrhusseger i det långa loppet .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: