SD: Bidragsfusket måste få ett slut


BROTTSLIGHET. Det är dags att sätta stopp för bidragsfusket i Sverige, skriver tre riksdagsledamöter för Sverigedemokraterna på Expressen. ”Det krävs omfattande åtgärder för att myndigheterna ska kunna sätta stopp för fusket i ett så tidigt skede som möjligt”, skriver debattörerna.

Bland annat nämner man vikten av att ge myndigheter som Försäkringskassan, Åklagarmyndigheten och Inspektionen för vård och omsorg, IVO, verktyg att arbeta mer proaktivt. Dessutom kräver SD-ledamöterna kraftigt skärpta rutiner för utbetalning till andra länder.

 • Julia Kronlid (SD), socialförsäkringspolitisk talesperson
 • Linda Lindberg (SD), ledamot i socialförsäkringsutskottet
 • Carina Ståhl Herrstedt (SD), talesperson för frågor rörande funktionshinder samt ledamot i socialutskottet

-Pettersson säger att problemet är inte nytt men ointresset från regeringen totalt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “SD: Bidragsfusket måste få ett slut

 • Lennart

  Finns det verkligen något intresse hos myndigheterna att stoppa bidragsfusket. Det går att stoppa om dom vill. Jag som svensk får inte ens begära hjälp av någon myndighet utan att visa legitimation. Men att det kommit hit hundratusentals människor som inte har något ID eller pass, det gör inget. Då tror alla på muntliga uppgifter som är omöjliga att kontrollera. Och sedan skrivs det ut ett nytt ID-kort i Sverige på uppgifter som troligen är lögn men som sedan alla godtar så att bidragskranarna kan öppnas. Men om kontrollen blir hårdare så riskerar kanske regeringen att förlora röster. Och det vill dom absolut inte riskera. Bättre att fortsätta ösa ut pengar.

  Gilla

 • eva

  Jag skulle också vilja komplettera med: staten/samhället borde inte vara så naivt när det gäller regler vid utbetalning av olika förmåner. Tänk igenom värsta scenario innan och anlita personer utbildade på ekonomisk brottslighet när regelverk konstrueras. Allt för att täppa till så många kryphål som möjligt. Annars tar det år innan tjänstemännens klagan över att systemen missbrukas når upp till de högre höjderna och överheten får ändan ur vagnen och inser att problemen måste åtgärdas. Inse att vanligt folk är kreativa på ett sätt som byråkrater inte är, de senare är fast i sitt eget regeltänkande och tror att alla är som de själva, dvs. som byråkrater.
  Inse att människan i grunden är ett djur som kämpar för sin egen överlevnad och att detta skapar en kreativitet hos somliga inte är önskvärd för det allmännas bästa.

  Gilla

 • eva

  Det är mycket som behövs här. 1) att myndigheter kan byta uppgifter om misstänkta personer utan problem 2) en FOLKRÄKNING!!! 3) i samband med denna folkräkning en bortrensning av alla identiteter så att bara en identitet per levande person återstår – skulle kanske minst halvera utgiftstaket för bidrag 4) utvisning av alla som inte har uppehållstillstånd i landet – om det inte går, var skall de förvaras? Hyr Svalbard eller annan lämplig ö. 5) Inför en fungerande tull vid utresor ur landet för att komma tillrätta med alla stölder 6) tanken på den fria rörligheten inom EU var ”god” men var man medveten om att brottsligheten också skulle förflytta sig? Försök att hitta lagliga sätt att åtminstone ha koll på vilka det är som rör sig inom ”rörligheten”. 7) Inför krav på samhällsinsats av något slag minst 20/timmar veckan för att uppbära s.k. försörjningsstöd. 8) Stryp barnbidraget vid t.ex. 3 eller 4 barn. Det finns preventivmedel och nöjet med fler barn borde man stå för själv.

  Gilla

 • Olof.p

  Det är så lätt för vår slappa regering att höja skatterna så dom orkar inte bekymra sig om svinnet. Varje gång jag går och handlar eller slänger soporna är jag lika förundrat, soppåse i plast kostar 0,5 kr och kasse att bära hem mat i kostar 6,75kr pga skatt. Samma jävla påse. Miljötallibanerna och Nazisossarna är inte riktigt kloka i huvudet, som Obelix skulle sagt.

  Gilla

 • Nulle.

  Det kan bli ganska svårt, så länge myndigheterna inte vill stopp fusket.

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Tanken är god, men så länge det sitter idioter på posterna som ska agera kommer idiotin att fortsätta. Tex; fk fick nya direktiv i fjol, men handläggaren som skulle utföra dem gjorde inte så förrän man pratat med chefens chef. Alla som är i behov av fk orkar inte prata med chefens chef. Alltså blir resultatet att de som har behovet av fk inte får det stödet de har rätt till medan bidragsfuskarna som är friska nog att orka bråka får sina pengar ändå…

  Gilla

 • Anders

  Politiker som är ansvariga för bidragssystemen , Var är dom nu ?
  Journalister som kontrollerar och ifrågasätter . Var är dom nu ?
  Sorgligt att det gått så långt .

  Gilla

 • Moberg

  Visst det är bra att SD agerar men det borde gjorts för decennium sedan av Regeringar.
  Det är helt klart att de som makten har skall styra det är därför de heter Regeringar.
  Men det verkar som ingen bryr sig att vårt land har varit på väg utför sedan -69, det är viktigare att ha makten än att utöva den.

  Gilla

 • Mats

  Myndigheter sparar miljoner på minskat resande under Pandemien https://sverigesradio.se/artikel/7621334
  Kvinnor dominerar på högre tjänster: https://sverigesradio.se/artikel/7630027
  Samband???

  Gilla

 • eugenecork


  …börja med de största bidragsfusket i 1:a hand, de som stormyglande ministrar m.fl. i Absurdien skor sig med pr/månad…vore mer angeläget än de som i flesta fall en del andra myglar till sig…de sistnämnda hinner iaf sätta sprätt på stålarna, vilket är det viktigaste…

  Gilla

 • Peppe

  Dum-tåget 🇸🇪 Sverige tuffar på..

  Gilla

 • centurion

  T.o.m. Stefan skulle, utan problem, kunna sänka skatterna om han bara hade vett om att strypa flödet och täta läckorna.

  Gilla

  • Nulle.

   Om Steffe tätar läckorna, kommer stödet till Palestina att öka. Så det blir ändå inte mer till välfärden.

   Gilla

 • G Nordström

  Hur ska det gå till?
  Med klanmedlemmar i bidragsorganisationerna så kör de bara vidare.
  Som i Östhammar där en samlade alla handläggare på en lista att M kvinnan som satt i nämnden skulle sparkas på grund av samarbetssvårigheter, för hon godkände inte utbetalningar till klanmedlemmarna. Nu blev det inte så för M var ju ditsatt av väljarna och inte anställd.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: