Drogpåverkad 16-åring vägrade stanna – körde in i träd


MEDIA. Två 16-åringar i en personbil vägrade stanna vid en poliskontroll i norra Stockholm. De vårdas nu på sjukhus efter en krock i den efterföljande biljakten. En av dem är allvarligt skadad, skriver SVT.

– Pettersson undrar varför SVT valt en rubrik som ovan när en polispatrull i Kallhäll i Järfälla kommun nordväst om Stockholm skulle genomföra en kontroll av bilen som de två pojkarna färdades i. Bilen vägrade stanna och en kort polisjakt följde. – Men kort därefter kraschade de in i ett träd, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl på Stockholmspolisen.

Föraren skadades i samband med kraschen. Han vårdas nu på sjukhus för sina skador som uppges vara allvarliga men inte livshotande. – Han misstänks för drograttfylleri, olovlig körning samt grov vårdslöshet i trafik, säger Fredrik Andersson.

Det är knappast polisens fel att en drogpåverkad 16-åring utan körkort är vårdslös i trafiken. Som tur var körde han in i ett träd och inte på en några barn…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Drogpåverkad 16-åring vägrade stanna – körde in i träd

 • Lennart

  SVT måste ju enligt PK-normen skriva att det var en biljakt undan polisen. Det går ju inte att bara skriva att en drogpåverkad person utan körkort kört in i ett träd. Då kan ju läsaren tro att det var hans eget beteende som orsakade avkörningen. Enligt SVT är det ju aldrig brottslingarnas fel om något händer. Det är alltid någon annans. NU kunde man anklaga polisen. Då blev det väl kaffe och tårta senare för att fira den som satt rubriken.

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Det där är karma. Vad jag funderar på är om 16åringen har härstamning utomlands ifrån eftersom det verkar vara såå synd om den. Svt har en förmåga att alltid tycka synd om dessa kulturberikare.

  Gilla

 • Moberg

  SVT skuldbelägger Polisen.
  Utan att skämmas och stick i stäv till sina egna ord: ”SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant.”

  Gilla

 • G Nordström

  En del straffar gud direkt.

  Gilla

 • Sea Gull

  Tack polisen i Stockholm Norrort/ Sollentuna👏🏻😘!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: