Eliasson var på Kanarieöarna även i november

KORRUPTION. Myndigheten för samhällskydd och beredskaps avgående generaldirektör Dan Eliasson åkte till Kanarieöarna även i höstas, bekräftar myndighetens presstjänst för DN.

Steget Efter

”Vi har inga uppgifter om hur länge Dan var på Kanarieöarna i höstas, men vi kan bekräfta att han var där privat.”

Inrikesminister Mikael Dambergs pressekreterare säger till DN att han inte kände till den tidigare resan och har inte återkommit med svar på tidningens frågor till ministern.

– Pettersson är inte förvånad, Dan Eliasson är Socialdemokrat, jag kräks på…

Eliasson har eget boende i Las Palmas, undrar hur ofta han reser dit?

Eliasson gick på bögklubb med ung man på Gran Canaria

Steget Efter. Dan Eliasson hoppar mot fyra miljoner.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Eliasson var på Kanarieöarna även i november

 1. Som Rikspolischef spenderade Dan Eliasson två miljarder på att förfölja en (väldigt speciell pga att svenska folket skrattade åt honom för tio år sedan och gör nu som han gjorde🙃) visselblåsare i Skåne 24/7. Terroristen Akilov kunde fritt skryta för arbetskollegor om att han snart skulle mörda svenskar och njuta av det.

  Trehundra regimtrogna svenska poliser spenderade all sin tid på att förfölja denne visselblåsare som försökte varna Bechir… men Bechir lyssnade inte. Samtidigt tog Bechir emot info från visselblåsaren och gjorde sitt reportage om den gamle knarklangaren Robert Aschberg som flitigt skyddar pedofiler inom Polismyndigheten (Peter Drake, Mikael Blomgren, Lars-Ove Lehto, Henrik S., Torbjörn N.), Sveriges domstolar (Leif Thorsson och hundratals andra), Åklagarmyndigheten (Sebastian Flodström, Pär G Lindell), Justitieombudsmannen, Justitiekanslern, Aftonbladet (Andreas Hahne, Fredrik Virtanen m.fl.) och Expressen (krimreporter Anders tog sitt liv).

 2. Han håller sig till Socförsärkingen, antar att det betyder den försäkring som sossarna har för tondöva S politiker som inte lyckas bli valda, de får en chefspost istället.

 3. 30-års tjänst inom en myndighet belönas med klocka, medalj alt. vas/skål. Gd:n mfl. får i stället höga avgångsvederlag för ”Nit och Redlighet i Rikets Tjänst” oberoende om de skött ” arbetsuppgifterna” eller inte. Är detta allas lika värde? Regeringen uppmuntrar till fusk och bluff vilket andra tar efter!? Who to blame?

  • Jag fick en kristallvas… den är jättefin och måste följdaktigen vara mer värd än 162 500:- i månaden under två år… eller?

   Jag är utstämplad arbetslös 55+ efter permitteringar… snacka om att min ekonomi är totalkrasch… men vem bryr sig… inte Eliasson iallafall… det är mer synd om mördande Afganer… för vem vet vad dom varit med om och vilka trauman dom upplevt…

   Jag har en nyhet till Dan… testa att bli våldtagen som sjuåring så kan vi snacka trauma och mardrömmar resten av livet… så kom inte här och snacka… se till att ta hand om landet som Du är anställd av… Du borde blivit av med allt för länge sedan, precis som vi andra som betalt skatt i 40 år på lågavlönade jobb jämfört med den Sosse gräddfil Du haft…

 4. Angående bögeriet, har han hunnit rapa sin bästa kommentar ännu? (Undra vad dessa pojkar har upplevt i sina dagar?) Skämt åsido är alltså denna psykopat ute och reser på skattebetalarnas bekostnad? Om han är det bästa som röfven kan skaka fram så ligger Sverige mycket sämre till än jag trodde, (det var inte högt hur som). Vi är körda.

  • Nä… inte körda… kom igen… GE ALDRIG UPP !!!

   Vi har fixat landet förr… vi har det i generna… vi kan igen… vi har bara glömt bort… men vi kan om vi fokuserar på att inte hamna i ”känslosåsen” som Jensevik säger… lita på logik, sunt förnuft, svensk ingenjörskonst och ta bort all ”mumbojumbo” som 73 olika kön, 57e generationens feminism, miljöreligion och dom här djävla rasist/fascist/brunsmetar korten.

   Se till att rösta fram en nationalistisk regering… och NEJ DET ÄR INTE NAZISM ATT HYLLA SITT LAND, ATT SKYDDA DET FRÅN YTTRE OCH INRE HOT.

   Däremot ska vi komma ihåg att Nazisterna var socialister och inget annat och precis som dagens socialdemokrater var dom lierade med Islam för de hade ett gemensamt hatobjekt.

   Jag tar hellre in 1000 judar, asiater och Boer till detta land som har mycket mer gemensamma värderingar som vi än en ENDA ISIS ”turist” eller 10 Islamister.

   Vill vi ha Sharia i Sverige??? Svaret är NEJ!!!

   • Förslag till kvotflyktingar…

    Ta hit alla Boer från Sydafrika… Dom vill jobba, skapa jordbruk… mm… istället för att dödas av ”aktivister” i Sydafrika…

    BLM är sjuka och rasism i alla former borde straffas…

    Det är inte hudfärgen som gör människan… Det är hennes värderingar. Så sluta upp med det… jag skiter i om en människa är blå eller grön. En idiot och våldsverkare/ våldtäktsman/kvinna/ tonåring som kommer hit och svinar ska UT!

    Avskaffa SIDA !!! Se till att verklig hjälp kommer på plats. ( men först måste vi hjälpa oss själva)

   • Hyllar din entusiasm, hade själv dessa åsikter för 5-10år sen, men psykopat ruinsvält och dennes vapendragare sköt tyvärr det sista hopp som moder Svea hade i sank, fakturan för de minst 1 miljon islamister som han släppte in vill nog ingen veta, oavsett hur många”Jobbskatteavdrag” det än må komma.

 5. Det kanske var Toblerone som han köpte på MSB:s kreditkort på Kanarieöarna? Han behövde dem nödvändigt just då?

  Hur är det tillåtet att en Generaldirektör åker till Kanarieöarna utan att MSB eller ansvarig minister vet att han åkt utomlands?????

  Den svenska modellen!

  Ändra till internationell modell där ministern alltid är ansvarig och slipper ängslas för ministerstyre när det anas ugglor i mossen.

  • Hej turrim.

   Nej det är inte tillåtet för en Generaldirektör att åka på semester utan att MSB eller ansvarig minister vet att han åkt och du har också rätt i att ministerstyre inte är tillåtet heller.
   mvh.

 6. Hmmmm… Få se nu… Har jag förstått detta rätt?

  Eliassons förordnande förlängdes den 1a Januari… Han avgick den 5e efter ”folkstorm” (mer som skenmål för att kritik mot Stats och justitieminister skulle tystas)

  Ifall tidigare resa avslöjats… hade ”folkstorm” uppstått? och hade han fått gå då?

  Näppeligen…
  Då hade han ju inte fått två feta årslöner…

  Känns nästan som en uppgjord affär… han ”offrade” sig mot att han fick förlängt förordnande och stod till förfogande som ”offerlamm” för att rädda No1 och No2

  Detta är vad jag tror… vad tror ni?

  • Hej Peter de Mander.
   Ja du förstått helt rätt och det nämns att generaldirektörer behåller sitt arvode oavsett avsked på grund av oegentligheter och samma avser om de själva bestämmer sig för att lämna tjänsten eller vid nytt förordnande eller av dem själva vald ny inte statlig arbetsplats med ytterligare inkomster, men för det mesta placeras avskedade generaldirektörer i Sverige på departement med ytterligare arvode och som sannolikt uppfattas tillika nämns så sker det endast i Sverige.
   mvh.

 7. Petterssons debattörer politiska hemviste respekteras till fullo däremot inte att ni systematiskt utan kontroll av fakta omvandlas till näthatande skrivbordskrigare mot i medierna (också för det mesta) utan kontroll av fakta påståenden om likatänkande politikers privatliv.
  Att utan kontroll av fakta använda denna verbala angreppsmetodik denna gång mot mot politiskt oliktänkande sänker all trovärdighet vilket också avser rådande debattvrövel om sannolikt för er alla okänd person, Eliasson.

  Vem Eliason är som privatperson och vad han gör i sitt privatliv, har inte ni debattörer eller någon annan att göra med, däremot har ni och alla medborgare oavsett politiska hemvisten rätt att kräva rättslig utredning avseende att Eliasson som privatperson har på sin semester gjort inköp i Las Palmas med faktura som betalats av MSB!
  Av politiker privata inköp får aldrig betalas med statens köpkort eller via faktura ställd till staten, oavsett av MSB uppgivet att inköpet var gjort för MSB:s räkning fast de inte ens de vet vad inköpet består av ty det framgår inte på fakturan!

  Denna av MSB metodiken är precis som av Eliasson på privat semesterresa inköp med faktura till staten också i strid mot lagen, tillika är samtliga fakturor offentliga handlingar varav samtliga bör granskas av dem det vederbör med av medborgarnas skatteintäkter betalade miljonarvoden ålagda av rådande regim att upprätthålla lagen!

  Robins dotter svensk skattebetalande jurist.

  • Delar av vad du plitat ner kan Stenbock acceptera,,men ditt försvar av ”en politiskt oliktänkande” ,som du nämner den snart 60-årige Eliasson,tillsatt Generaldirektör,som uppträder som en omogen tonåring..
   Att denne man armbågat sig fram till välbetalda statliga utnämningar,efter de skandaler han har bakom sig förtjänar absolut ingen nåd.
   Sparkad som chef för Polisen,förut tidigare känd frän sin bekanta ”Knulla i Bangkok”. Nya uppgifter kring hans nuvarande levande,med betalning av privat grund,på MSB´s kreditkort…
   Listan kunde förmodligen göras än längre.Trots detta får han nu en ny chans med ännu en tvivelaktig tillsättning,av sina vän Löven,och Socialisterna !!

   • Hej Stenbock.
    Tack iför att du ”accepterar delar av vad jag plitat ner” men du synes missförstått avseende ”försvar av en politiskt oliktänkande snart 60-årige Eliasson tillsatt Generaldirektör som uppträder som en omogen tonåring”, för både i juridisk aspekt och personlig åsikt är diametralt motsatsen rådande, just på grund av dig konstaterat att
    ”listan är lång och kan (inte bara) förmodligen vara, utan är i ordets rätt betydelse mycket lång”!
    mvh.

  • Skattebetalande jurist! När du skriver Ni, inbegriper du alla som skriver på Petterssons blogg, där är du dotter till Robin ute och cyklar.
   Om du nu har bevis på att Eliasson har gjort som du skriver, varför anmäler du inte?
   Ingen av oss som deltar på vad du kallar debattrappakalja, har fakta och kan inte på hörsägen anmäla någon, det borde stå helt klart för dig även om du är EU jurist.

   • Hej Moberg.
    Ja jag är skattebetalande jurist dotter till Robin som ibland kommenterar på Petterssons blogg och jag respekterar alla människors åsikter som jag också ibland delar med debattörer på Petterssons blogg och ibland inte och ibland är det obegripligt att Pettersson orkar fortsätta att ägna stor del av sin vakna tid med att eftersöka eller själv skriva artiklar eller låta andra intressanta personer skriva dem, när de bemöts med att i stället för att debattera innehåll så flödar vissa debattörers svammel om invandring, religioner också i nu debatterad artikel om Eliasson är gay eller inte och dessa debattörer gör det dessutom i vokabulärer som utgör att risk finns för att det drabbar forumet!

    Av dig: Om du nu har bevis på att Eliasson har gjort som du skriver, varför anmäler du inte har svar:
    Andra har redan innan det blev känt för allmänheten krävt åtgärder och därefter informerat medier som oavsett de belyser eller inte gör att utredning måste ske.
    Av dig: Ingen av oss som deltar på vad du kallar debattrappakalja, har fakta och kan inte på hörsägen anmäla någon” är din åsikt som delas till fullo tillika kanske du kan ta dig tid och läsa igenom debattörer utan kontroll av fakta irrelevanta uttalanden om Eliasson.

    Möjligen kan du efter genomgång till viss del dela min åsikt att ingen kan tro att vissa debattörers uttalanden är baserat på fantasier och det behöver man inte vara jurist för att förstå utan det brukar för det mesta följa med barnuppfostran, tillika har jag aldrig och kommer aldrig att kalla någons uttalande för rappakalja och av dig som uppfattas ännu ett missförstånd, kanske kan undanröjas med förklaring att jag utgår från DK och hör danska varje dag och glömde bort mig i användandet av det danska ordet vrövl som betyder – utan kontroll av fakta svammel – vilket var och är min åsikt.
    Mvh!

  • Dottern? Bögklubben fanns väl där också vid den tiden?
   Kanske där som kreditkortet använts vem vet?

 8. Har han nu sin älskade bögpartner på GC,får han ju passa upp så inte någon annan hen,lägger beslag på stjärtgossen !
  Ett bevis för att sexualitet,inte känner några gränser bland Prideälskare….

 9. Man kan undra om man har en lön på 166000 i månaden kan man då komma och gå lite hur som helst utan att någon saknar personen. Eller har kvalificerade arbetsuppgifter som kräver närvaro.

  • SVT:s Mats Knutson intervjuade statsminister Stefan Löfven(S) i SVT Morgonstudion idag 2021-01-08.

   Beträffande Dan Eliassons höga lön och hans arbetsplikt framöver så säger Löfven att det finns många arbetsuppgifter som Eliasson kan och ska utföra. Löfven säger t. ex att Eliasson ska kunna arbeta med utredningar i regeringskansliet på samma sätt som utförs av andra generaldirektörer som avgått tidigare. Löfven menar att alla som kan arbeta skall arbeta. Det kommer inte att saknas uppgifter, etc etc…

   Se och lyssna till videon på SVT-länken nedan. Intervjun kommer in på ämnet MSB och Eliasson vid tidskod c:a 1:21:43 på liggande skalan.

   https://www.svtplay.se/video/29521456/morgonstudion/morgonstudion-8-jan-07-00?highlight=loven-jag-har-aldrig-handlat-nagot-pa-natet-svarar-om-den-kritiserade-julshoppingen&position=4504&start=auto

   Vi får väl se hur det går med arbetsplikten för Dan Eliasson. Stefan Löfven (S) har ju förskönat och ljugit förr i massvis av sina uttalanden i olika frågor. I verkligheten har det ju oftast slutat långt ifrån planerna han har presenterat i ett tidigare skede.

   • Ingen av de personerna vet vad arbete vill säga.
    Har aldrig kunnat utföra något och kommer framledes heller aldrig utföra något, har verken kunskap eller kompetens att göra de mest simpla jobb

   • Ja han kan ju utreda alla dom hundratals tabbar som den regeringen åstadkommit bara den senaste mandatperioden?
    Men det där är bara skitsnack från Löfven, Eliasson kommer
    säkert att fortsätta att göra som han behagar, är övertygad om att han har hållhakar på regeringsmedlemmar som dom inte vill ska komma fram i ljuset!

 10. Eftersom Danne är både riksbög och muslim-kramare så lär vi förmodligen inom en snar framtid få bevittna en ny flygtur. Men denna gång från något högt hustak, som traditionen bjuder. Och då stannar det nog inte vid lite ont i röva.

Kommentera