Dagens


”Fossilt bränsle”, bensin, diselolja, eldningsolja, tjockolja, asfalt, stenkol, brunkol, torv mm, har varit mycket viktiga ingredienser för att dra upp Sverige till det välstånd vi nu har. (Att regeringen arbetar hårt för att försämra för Svenskarna är en annan sak)

Att stora delar av Afrika behöver mycket mer fossilt bränsle för att ta sig upp ur fattigdom, bryr sig dock inte Greta o hennes tillbedjare sig om.


13 responses to “Dagens

 • rostaratt (@rostaratt)

  Beträffande det utnyttjade barnet. Att hon inte belyser detta säger kanske mer än allt.

  Gilla

 • Fåntratt

  Reblogga detta någonstans.

  Gilla

 • svensson

  Det mesta på lilla Gretas frukostbord är förpackat i plast? Är det miljövänligt? All plast i haven kommer ju enligt MP,mupparna, från Sverige, då är väl lilla Greta delaktig? Ska hon inte vara ett föredöme?

  Gilla

  • Jenny Ek (wadyr)

   Precis! Hon borde bakat sitt eget bröd och kärnat sitt eget smör, om hon nu är så miljömedveten som hon påstås vara…

   Gilla

 • Rädd

  Afrika har en alldeles för stor och snabb folkökning. Det är kontinentens problem.

  Gilla

 • Mm

  Styrda som de är av sina bortskämda föräldrar som haft allt serverat av sina hårt arbetande föräldrar och far-mor föräldrar. Dessa stackare som nu står på barrikaderna har ett mycket smalt synfält, usch o fytänket leder den. När Golfströmmen kanske inte ger värmen blir det inte roligt att bo i Vodkabältet. Snabbmaten borta, grönsakerna borta, skjutvapen får vi inte ha för EU, uj uj

  Gilla

  • centurion

   Om temperaturen stiger så kommer smältvattnet från isarna att påverka salthalten i havet. Och det är just detta kemiska förhållande som styr ytvattnets samverkan med djupvattnet. Det ger i sin tur den nödvändiga pumpeffekt i strömmarna som reglerar den värmetransport vi är så beroende av. Så, visst ; ökad halt av sötvatten gör att pumpeffekten minskar. Slutsats : ”Blir det varmare — så blir det kallare”… MEN detta är ingenting som vi människor kan påverka i någon större grad. Det styrs av solens variationer, jordens variabla omloppsbana och jordaxelns varierande lutning. Och så har det alltid varit. Alltsedan jordens födelse, för 4,5 miljarder år sedan.

   Gilla

   • Jenny Ek (wadyr)

    Så du menar att isarna består av sötvatten? Hur kommer det sig när de borde varit salta vid frysningen?

    Gilla

   • Billy Boy

    Till: Jenny Ek (wadyr)

    Is- och snömassorna vid Nordpolen inkl Grönland (Arktis) samt vid och på Sydpolen (Antarktis) består av fruset sötvatten eftersom is- och snömassorna byggts upp av enorma mängder nederbörd i form av snö och regn (som frusit till is). Snö- och ismassorna vid och på Nord- och Sydpolen har byggts upp under mycket lång tid.

    Nederbörden som faller på jordklotet består av rent sötvatten som huvudsakligen avdunstat från världshaven, men också från inlandsjöar med sötvatten. Därför innehåller nederbörden aldrig något salt eftersom saltet i havsvatten stannar kvar i havet när avdunstningen av vattnet sker därifrån.

    Gilla

   • centurion

    Glaciärerna har sitt upphov långt ifrån dess utlopp vid havet. Det kan vara en transportsträcka på många mil. Och istäcket späs på med osaltad nederbörd uppifrån.

    Gilla

 • Kungen

  Stackars lillgreta. Hon är inte jordens medelpunkt längre. Snart har vi glömt henne…… hoppas jag

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: