Camilla Asp tar över efter Eliasson

INRIKES. Camilla Asp utses till ställföreträdande generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) efter Dan Eliassons avgång. Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Camilla Asp MSB. Pressbild

Asp är sedan tidigare avdelningschef på MSB och har också arbetat på Regeringskansliet, Affärsverket och Skolverket. – Camilla Asp har erfarenheter som ger henne bred kunskap om krishantering, säger inrikesminister Mikael Damberg (S).

-Pettersson säger att Damberg lovordade Dan Eliasson också, så vi får se…

Dan Eliasson meddelade igår att han avgår ”frivilligt” vilket är det vanliga socialdemokratiska sättet att ta hand om sina egna. Eliasson kommer att landa mjukt med minst 24 månadslöner på drygt 160.000 per månad. Det blir nästan fyra miljoner…

Steget Efter. Dan Eliasson hoppar mot fyra miljoner.
Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Camilla Asp tar över efter Eliasson

 1. Fan vad detta landet hade haft gott om pengar ifall vi hade
  haft en normal invandring, och antal byråkrater efter storleken
  på befolkningen, och inte som nu för ett land som är tio gånger
  större? Hade sen byråkraterna haft betalt efter vad dom presterar,
  och inte kliat varandra på ryggen , så hade vi inte behövt ha en
  enda fattigpensionär?

 2. Jag hade gärna ställt upp annars. Jag kan lova att ALDRIG åka till kanarieöarna. Jag kan lova att ALDRIG bli bög och gå på bögställen. Jag kan lova att ALDRIG begära högre lön. Jag är inte girig – 2 miljoner om året får räcka… 😄😄

  • Du kan ju söka tjänsten som ordinarie generaldirektör när du utannonseras. Även om hon skulle försöka bli ordinarie generaldirektör är staten så gott som alltid skyldig att utannonsera lediga tjänster.

   • Generaldirektörer lyder inte under det normala reglementet. Regeringen annonserar knappast efter dylika djur utan här gäller renodlad nepotism.

   • sva990

    ”Generaldirektörer lyder inte under det normala reglementet.”

    Vilket inte stämmer.

    För det första gäller Förordning (2008:1002) med instruktion för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, i § 22-23 nämns under rubriken anställningar:
    § 22: ”Generaldirektören är myndighetschef.”
    § 23: ”Vid myndigheten finns en överdirektör.”

    Enligt Anställningsförordning (1994:373) ska lediga tjänster i staten ledigförklaras officiellt.
    I § 6 står det: ”En myndighet som avser att anställa en arbetstagare skall på något lämpligt sätt informera om detta så att de som är intresserade av anställningen kan anmäla det till myndigheten inom en viss tid.”

    I skrivandets stund finns en ledig tjänst som generaldirektör för Folkhälsomyndigheten här: https://www.regeringen.se/regeringens-utlysningar/ (Såg att Pettersson var före med den detaljen)

    Du kan vara lugn, lagvrängning är jag riktigt bra på.

 3. Då är det bara att vänta och se vad nästa jobb blir för Dan Eliasson. Arbetsförmedlingen lär det inte bli. Men Eliasson har ju en otrolig kompetens i att misslyckats på alla jobb han haft så det fortsätter nog. Varför är det ingen i partiet som ser att han inte klarar av dom jobb han redan försökt sig på. Men ett vanligt arbetaryrke går nog inte heller. Dom som har sådana arbeten har kompetens för att klara det, och att då få in en sådan looser som Dan är att förolämpa arbetarna.

 4. Tja en normal kvinnlig sossepolitruk men sannolikt ett fall framåt jmf Eliasson, kunde ju också gått käpprätt åt skogen om tex valt Sahlin eller Strandhäll som ny GD.

 5. Tur att Dumberg han skriva ett nytt förordnande till D E 7 dagar innan han avgick frivilligt. Måste skett i affekt.

   • Ha,ha,,tänk att det ännu finns någon kvar som minns denna vänsterblaska..
    Kom som ung försäljare ofta i kontakt med detta blad på de Hotell och Pensionat,jag övernattade i dåvarande Sverige.
    Ingen tidning som inte köptes av vanliga familjer men tydligen populär,bland de resande !
    Förutom bilder av unga damer fanns ju den bekanta Jan Guillou och hans kommunistkompisar representerande,med sina hyllningar till Sovjet !

   • Jomen visst, den är svår att glömma och du förstod ju helt kopplingen som jag gjorde i min kommentar :):):)
    Nakna damer och kommunistsvammel fungerar ju inte så bra i kombination numera, så gamla Fibban verkar ha försvunnit från handelns tidningshållare.

  • Oftast är det inte sämre, inte normalt sett i alla fall. Men Sverige är liksom inte normalt längre. Inom ekonomin talar man om laissez-faire, låt gå. Begreppet används emellanåt i överförd betydelse, ”för att beskriva en i allmänhet obrydd och nihilistisk låt gå-mentalitet”, enligt Wikipedia. Så osvuretär alltid bäst, i synnerhet när vi har med sosse/miljö-juntan i Stockholm att göra.

Kommentera