40.000 vaccinerade i Sverige


PANDEMI. Omkring 40000 personer i Sverige hade vaccinerats mot covid-19 i inledningen i början av vecka 1 som började den 4 januari, enligt uppgifter från Läkemedelsverket.

Enligt myndigheten har det kommit in tio rapporter om misstänkta biverkningar. Det handlar främst om väntade och milda symptom vid injektionsstället. Två personer har dött efter att ha tagit vaccinet men det går inte att fastställa att dödsfallen kan kopplas till vaccinationerna.

Det första dödsfallet inkom till Läkemedelsverket den 29 december. Det handlar om en äldre multisjuk man som avlidit i misstänkt akut hjärtstopp dagen efter vaccination. Det finns inget fastställt orsakssamband med vaccinet.

Det andra dödsfallet inkom till Läkemedelsverket den 5 januari. Det handlar om en äldre kvinna med demens i palliativt skede. Kvinnan har vaccinerats med Comirnaty, fått feber och avlidit tre dagar senare.

Från och med vecka 3 kommer Läkemedelsverket att presentera en översikt över inkomna misstänkta biverkningar för vaccin mot covid‍-‍19 på sin hemsida. Översikten kommer att uppdateras veckovis.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “40.000 vaccinerade i Sverige

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: