Kaos på Kanarieöarna


INVANDRING. Kanarieöarna, spanska: Islas Canarias, av latinets Insulae canariae, ”Hundöarna”, efter det latinska ordet Canis vilket betyder hund, är en spansk ögrupp och autonom region, belägen i Atlanten, utanför Afrikas nordvästra kust. De ligger cirka 1 500 km från Madrid och öarnas avstånd till Afrika är mellan 95 och 450 kilometer. Kanarieöarna räknas geografiskt till Afrika men politiskt till Europa.

Kanarieöarna

Ögruppen består av sju större öar: Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, Fuerteventura, El Hierro och sex mindre öar. De har under lång tid varit ett tullfritt område. Klimatet på Kanarieöarna känns tropiskt varmt. Öarna ligger strax utanför Afrikas västkust. Och här blir det aldrig kallt tack vara närheten till ekvatorn. Sommaren är tropiskt varm och vintern behaglig, som en Svensk sommardag.

En stor del av Kanarieöarnas inkomster kommer från turismen, men coronakrisen visar hur sårbart det är. I dag är flera tomma hotell till salu och lokalpolitiker söker nya jobb till öarna.

Situationen blir inte bättre av att det förra året kom 22.000 illegala migranter med småbåtar från Afrika, det är åtta gånger fler än 2019.

Förra veckan uppskattades att mer än 2000 migranter drunknat på väg till den spanska kusten. Majoriteten av dem omkom i 45 olika småbåtar på väg till Kanarieöarna, där problemen med migranter har blivit större och större de senaste månaderna.

Den spanska regeringen vill inte att migranterna ska skickas vidare till fastlandet, och därför väntar tusentals människor på semestermålet, vilket på grund av coronakrisen har haft en mycket mindre tillströmning av turister än vanligt. De tomma hotellrummen ockuperas nu av migranter som inte vet om och när de kan riskera att skickas tillbaka.

Migranter på Kanarieöarna Bild HRW

Läs vidare på Jyllands-Posten…

– Pettersson säger att vill Kanarieöarna och resten av Spanien förbli turistdestination så måste afrikanerna skickas tillbaka till Afrika. Det håller inte med tusentals afrikaner på stränderna som tigger och stjäl och jobb finns inte. 22.000 afrikaner och Dan Eliasson håller inte…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Kaos på Kanarieöarna

 • ponnsan62

  Är det nått Danne lämnat efter sig?
  Vi saknar dig danne och dinna dollar sa en vän!!

  Gilla

 • centurion

  Vi brukade åka dit 1-2 ggr. om året. Men ska det fortsättningsvis bli några fler resor, så får man nog kolla upp hotellet noga med vilka slags ”gäster” som nyttjat rummen. Kan vägglössen etablera sig i Rosengård, så finns nog risken även här.

  Gilla

 • Kent

  Kanariska tidningar skrev innan jul att det skulle börjas med återsändningar till Senegal. Marocko och Algeriet vill inte godkänna ett återsändande. Vilket de tror att det beror på att de vill få ekonomiska fördelar av återtagandet.
  Spanska polisen har tagit flera smugglare med mycket stora pengar i beslag.

  Gilla

 • Peppe

  ”Islas Negros” – slut som turistort.

  Gilla

 • Stefan Svensk

  Kanske blir bättre nu när Danne bög varit där och fröjdat sig!

  Gilla

 • sva990

  Spanien har en ännu värre regeringskonstellation än Absurdistan. I Spanien kallar man allmänt premiärminister Sánchez regim för en frankensteinregim. Sossen Sánchez förlitar sig nämligen på katalanska rebeller, ETA:s fascistiska tronföljare och renodlade, monarkihatande marxister för att behålla makten. Precis som för svenska sossar är detta det enda av betydelse – att behålla makten. Jag har nu bott i Spanien i fyra månader (denna vändan) men jag tänker inte stanna kvar längre än nödvändigt. Sveriges politik är kass men Spaniens är en katastrof. Dessutom, vad gör spanjorerna om dagarna? Jo, de dricker mjölk med kaffe och pladdrar oavbrutet. Hur de får ihop till sin försörjning är ett stort frågetecken för mig.

  Gilla

 • ruben

  Är det en hemlig plan av världsordning, som börjar ta fart? De är tydligen inga flyktingar, för det är bara män i samma unga ålder. De flyr sina plikter i sitt egna land och det är inte orsak till asyl i närmsta land.

  Gilla

 • Kungen

  Precis som här då. Vi har nog med våra egna problem. Att åka till kanarieöarna kan vi klara oss utan. Vi måste prioritera oss själva och vårt eget land. SWEDEN FIRST

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Mycket bra skrivet 👍

  Visst är det så, aldrig Kanarieöarna så länge dessa vinster för samhället är där…sen dröjer det minst 1år efter, så det kan röjas upp och göras rent ifrån diverse.

  Snart är det säkert endast Dan Banan 🍌 som är den enda som vill dit…för honom är det ju ”nödvändig” resa.
  Banan 🍌 lockar.

  Så synd, då Kanarieöarna är bra….kanske toppenbra…men snart kanske bara ett minne. 😪

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: