Invandrarfusk och invandrarbedrägerier i Malmö

INSÄNDARE. Till Katrin Stjernfeldt – Jammeh och andra s k ansvariga politiker i Malmö stadshus. Får väl först av allt tacka er för att ni på ett mycket ansvarsfullt sätt ser till att varje skattekrona i Malmö kommun används på rätt sätt.

Bild från Jeander

Det senaste exemplet på att ni sköter ert jobb på rätt sätt och att vi här i Malmö kommun får full valuta för våra skattepengar är ju nu senast det som har framkommit i familjedagshemverksamheten.

Man kan ännu en gång också konstatera att det i vanlig ordning är frågan om invandrarfusk och invandrarbedrägerier och det är väl antagligen därför detta har kunnat pågå så länge.

I ett av fallen är det frågan om bolaget Imse Bimse där ägaren är Sheima Mahdi som sydsvenskan sökt utan resultat.

Förskoleförvaltningens utredning visar att bolaget har skickat in felaktiga barnlistor till kommunen.

Bolaget har fått bidrag för barn som inte finns i verksamheten. Flera barn har varit inskrivna på heltid trots att föräldrarna är antingen föräldralediga eller arbetslösa.

Sedan 2017 har bolaget fått totalt 9,6 miljoner i bidrag av Malmö stad.

En fredag i oktober 2018 kl 09.15 knackar sex utredare från förskoleförvaltningen på i fyra lägenheter som Imse Bimse barnomsorg skall driva verksamhet.

I två av lägenheterna är det tomt. Av de tjugo barn som bolaget får bidrag för är bara åtta på plats. Bolaget får bidrag för flera barn som inte vistas i verksamheten. Två barn är bosatta i norra Skåne och ett annat har åkt tillbaka till sitt hemland.

Redan för två år sedan slog kommunen fast att det rörde sig om bidragsfusk men bidragsmiljonerna har fortsatt att betalas ut till bolaget.

Personalen har bristande kunskaper i det svenska språket.

Ett annat bolag som anklagas för bidragsfusk och som tydligen har misskött sig grovt är Midaro. Bolagets dagbarnvårdare har tagit hand om uppemot 30 barn i olika lägenheter kring Rosengård, Augustenborg, Persborg, Sorgenfri och Krogsbäck. Samtliga områden där det bor ett stort antal s k nysvenskar.

Under fem års tid har Midaro fått 15,7 miljoner kronor i bidrag från Malmö kommun. Bolaget har fuskat till sig bidrag enligt Malmö stad samtidigt som barnen fått usel barnomsorg i trånga och smutsiga lägenheter.

Ett exempel på hur det går till framkommer då utredarna ringer på dörren till en av lägenheterna där ingen öppnar. Efter en stund tittar ett barn ut genom brevinkastet och berättar att det finns ytterligare tre barn i lägenheten och att dom är ensamma.

Barngruppen består av två fyraåringar, en tvååring och en ettåring men någon dagbarnvårdare syns inte till. Under tiden lämnas ytterligare ett barn in av en förälder. Efter en dryg timme så dyker en dagbarnvårdare upp och ursäktar sig med att vederbörande uträttat ett privatärende.

Inne i lägenheten är det stökigt, på diskbänken ligger det två köksknivar, på en stol en elektrisk skruvavdragare, lösa elektriska sladdar och verktyg. En pillerburk står framme där etiketten avslöjar att medicinen skall hållas utom syn och räckhåll för barn.

Det finns mycket mer att skriva om när det gäller Malmö kommuns ansvarsfulla sätt att bedriva och betala för familjedaghem men jag orkar inte lägga ner mera tid på detta utan kan konstatera att dom ”ansvariga” politikerna i Malmö återigen har visat upp hur man handskas skattemedel och hur vissa personer år efter år kan tillskanska sig miljoner utan att Malmös politiker reagerar i tid.

Det är alltså denna barnomsorg som Malmö kommun betalat 15,7 miljoner för under fem års tid!

Därför en fråga till kommunalrådet Katrin Stjernfeldt – Jammeh och andra ”ansvariga” politiker i Malmö stadshus, finns det något område i denna staden som ni sköter som det ska skötas och i så fall nämn vilka?

Vad tänker ni göra åt detta invandrarfusk eller skall detta få pågå ytterligare en tid och i så fall hur länge?

Med detta som här ovan beskrivs och annat som missköts så undrar jag om ni tycker att ni gör er förtjänta av dom löner ni har?

Finns det något område eller verksamheter där invandrare är inblandade som det inte fuskas och bedras med bidrag som utbetalas av Malmö kommun?

I så fall nämn dessa.

I vanlig ordning så kommer jag naturligtvis antagligen inte att få svar på någon av dessa frågor.

Sandor Herold, Malmö

7 thoughts on “Invandrarfusk och invandrarbedrägerier i Malmö

 1. Men hur är det med föräldraansvaret? Bidragsfusk osv i all ära, men det verkar inte som barnens föräldrar bryr sig speciellt om vad som sker med deras barn. Har socialtjänsten i malmö brytt sig om dessa barn? Troligen inte. Om barn får växa upp i sån miljö som beskrivs blir de inte ansvarsfulla arbetsmyror åt framtida politiker, vilket politikerna torde vilja. Dessa barn kommer att arbeta för sin klans knarkimperium som vuxna och leva utanför lagen som så många andra barn har gjort före dem. Och malmös och hela sveriges politiker skiter fullständigt i dessa barn…

 2. Socialdemokratisk politik i sin prydno .
  Ordning och reda är ledorden .
  Sandor dina granskningar är guld värda .
  Och 2022 får du förhoppningsvis kredd för ditt orädda och nödvändiga arbete .

 3. https://petterssonorg.files.wordpress.com/2016/12/politikfakta-malmc3b6.jpg

  Politikfakta

  Minister Morgan Johansson (S) lovade redan den 24 augusti 2015 att hjälpa Katrin Stjernfeldt Jammeh i Malmö.

  Nu ryker bidraget för asylsökande som bosätter sig i trångbodda områden.
  Asylsökande som väljer att bosätta sig i socialt utsatta områden i Malmö, Helsingborg och Landskrona förlorar sina bidrag.
  Inom kort föreslår regeringen att ebo (lagen om eget boende) rivs upp.
  – Vi har lobbat stenhårt för det här i många år, säger Malmös kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh.

  Källa: sydsvenskan,se

  Men blev det bättre i Malmö? Svar ABSOLUT INTE!

  https://pbs.twimg.com/media/Dh-Y5zGX0AAjx_r.jpg

 4. Malmö igen. Ta bort bidraget på dryga 6 miljarder om året. Malmö ska klara sig själva. Minska utgifterna eller höj skatten. Välj själva

 5. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Malmö det socialistiska “praktexemplet” vad det gäller det ekonomiska slukhålet. En mille eller MRD hit eller dit spelar väl ingen roll när vi andra i Sverige får betala notan ?

Kommentera