Hemköp publicerade bilder på misstänkt tjuv

BROTTSLIGHET. Personalen på Hemköp, Spelhagen i Nyköping försökte handgripligen stoppa en misstänkt tjuv. Det slutade i tumult och med att den misstänkte försökte köra över en ur personalen, skriver den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter, bakom betalvägg.

Jimmy Fågelqvist, vd för butiken, blev med all rätt förbannad och på måndagen publicerade Hemköp Spelhagen övervakningsbilder på sin Facebooksida. I inlägget uppmanas den som känner igen mannen att höra av sig till butiken eller polisen.

Tjuven på Hemköpp

Vet ni vem den här mannen är? Kontakta 114 14 eller maila till info.nykoping.spelhagen@hemkop.se
Dagens stöld ledde till att han försökte köra över personalen så vi är väldigt angelägna om att få fram namnet eller om någon av personerna som såg händelsen har någon ytterligare iakttagelse.

Jimmy Fågelqvist, vd för butiken, berättar att detta var just vad som hände. Efter att personal upptäckt att mannen var i färd med att stjäla varor i butiken, konfronterades den misstänkte tjuven efter att han passerat kassalinjen.

Men i stället för att lämna ifrån sig varorna, knuffade han undan personalen och gick ut mot parkeringen. Väl där försökte han enligt Jimmy Fågelqvist köra över en ur butikspersonalen, som följt efter den misstänkte.

– Hon hamnade på eller framför bilen. Det lät otäckt. Hennes uppfattning var att om hon hade stått lite annorlunda så hade han kört över henne, säger Fogelqvist enligt Södermanlands Nyheter.

Polisen utreder nu ärendet och bekräftar att mannen är misstänkt både för stöld och för att ha försökt köra på en person – det sistnämna rubriceras som försök till grov misshandel.

– Pettersson noterar att Södermanlands Nyheter inte vill hjälpa Hemköp, polisen och allmänheten att ta fast tjuven, så de publicerar inte bilderna utan uppmanar till försiktig vid bildpublicering av misstänkta.

Tjuven har vid flera tillfällen stulit från butiken, om alla hjälps åt så borde det komma fram var han bor så polisen kan hämta och fängsla honom. Upprepade stölder och försök till grov misshandel borde ge några år i fängelse.

Hemköp, Spelhagen, Arnöleden 5 i Nyköping. Gynna Jimmy Fågelqvist och hans personal om ni har möjlighet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Hemköp publicerade bilder på misstänkt tjuv

 1. Han ser ut som en tjuv och bedragare. Skulle du köpa en begagnad bil av denna rumänska hallick?

  • Kriminella använder ofta bilar som försetts med skyltar där registreringsnumret är falskt.

   Ett rån skedde i orten där jag bor. Rånarna lurade sig in hos en äldre kvinna med svepskälet att de ville sälja äkta mattor.

   Den intet ont anande äldre kvinnan utsattes då i sitt hem för mycket grovt våld.

   Inom någon timme efter denna händelse observerade jag en vit skåpbil där 2-3 personer satt i. Bilen stod mystiskt uppställd på en mycket avskild plats c:a en knapp kilometer ifrån platsen där rånet begicks. Diskret tog jag några fotografier och gick till den närliggande polisstationen och visade upp mina foton.

   Av registreringsnumret framgick att bilen var falskregistrerad. Reg-numret baktill tillhörde en släpkärra någonstans i Norrtälje. När polisen eftersökte bilen var den redan försvunnen från platsen jag observerat den på. De sannolikt kriminella som fanns i bilen klarade sig därför med en hårsmån från polisingripande.

   Den rånade äldre kvinnan bestals på alla sina dyra personliga föremål + pengar mm. Hon överlevde men blev mycket svårt skadad i tumultet med rånarna och hamnade på en mycket långvarig sjukhusvistelse för vård och rehabilitering.

   Polisen hörde aldrig av sig till mig om utgången av fallet med den falskregistrerade bilen.

 2. Södermanlands Nyheters ansvarig utgivare och chefredaktör Eva Burman …

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2019/07/eva_burman_hotad_.png

  Skärmdump på Eva Burman från SN.se Foto Niklas Holm.

  …. borde anmälas och i en rättegång så småningom dömas för medvetet skyddande av misstänkt brottsling genom att inte vilja hjälpa Hemköp, polisen och allmänheten att ta fast den misstänkte tjuven och dennes försök att med sin bil avsiktligt köra på en person.

  Polisen utreder nu ärendet och bekräftar att mannen är misstänkt både för stöld och för att ha försökt köra på en person ur butikspersonalen – det sistnämna rubriceras som försök till grov misshandel. Ändå publicerar SN inte några bilder.

  Delcitat

  Skyddande av brottsling är ett brott enligt 17 kap 11 § brottsbalken.

  Brottet kan bestå i att man hjälper den som begått ett brott undkomma eller genom att undanröja bevis. Straffet är böter eller fängelse i högst ett år.

  Är brottet grovt är påföljden lägst fängelse i sex månader och högst fyra år.

  Slut delcitat

  Källa: Wikipedia

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Skyddande_av_brottsling

 3. Affären gör helt rätt. Om inte lagens långa(nåja) arm räcker till så tar man saken i egna händer. Detta är troligen något vi kommer få se mer av framöver.
  Sedan vet jag inte om jag tycker så särskilt synd om hemköp som kedja med tanke på deras nya antibonussystem för folk med normala inköpsvanor.

 4. Stackars Jimmy F. Butiken o personalen
  kämpar för sin överlevnad. Vad f-n får vi
  för våra skattepengar? Arma land.

  • Vad vi får? Araber, negrer, ryssar o annat skit. O alla ska ha bidrag, och skjuta ihjäl folk. Stäng våra gränser omedelbart, utvisa alla dömda och icke arbetande utlänningar!!

 5. Jag antar att Jimmy kan vänta sig böter för vad han har ställt till med? Att publicera bilder av en tjuv är kränkande för tjuven!

 6. Nu kommer nog Politikerna i Nyköping förneka och bojkotta butikschefen .
  Det är lättare att skjuta budbäraren än att ta itu med problemen.
  Så har det blivit i Nässjö av folkvalda politiker.

 7. Helt rätt !! Ut med bilder på alla kriminella bara.
  Har nog en mycket hög preventivitet.
  Nu sitter det övervakningskameror överallt, så alla fastnar på bild.
  Bara skicka direkt till polisen, och gripa dom och skicka hem dom.
  Dom 95 % alltså.

 8. Citat

  Var fjärde butik utsätts för stölder
  PUBLICERAD 29 NOVEMBER 2020
  Den senaste tiden har var fjärde butik utsatts för stölder. Det är dock bara en tredjedel av brotten som blir polisanmälda, enligt TV4.

  Enligt branschorganisationen Svensk handel säkerhetsindex har 46 procent av landets butiker blivit utsatta för stölder, snatterier eller hotfulla situationer i år.

  -Att behöva bli utsatt för det här på sin arbetsplats är fullkomligt oacceptabelt, och vi kan inte ha det så här, säger Svensk Per Geijer, säkerhetschef på Svensk handel.

  Slut citat

  Länk till SVT Nyheter

  https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/var-fjarde-butik-utsatts-for-stolder

  Statsminister Stefan Löfven (S) tolkar uppenbarligen de snabbt ökande butiksstölderna och annan snabbt växande kriminalitet som positiva inslag i det nya svenska samhället eftersom han nyligen uttalade följande i Aftonbladet …

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2021/01/screenshot_20210101-234354_chrome.jpg

  Bildkälla: Aftonbladet den 31:a december 2020

 9. Stenbock bor långt från Nyköping,men kan hjälpa så tillsvida,att mannen på bilden tillhör bekanta Z i g e n a r s l ä k t e t,och bör sökas i deras läger eller omgivningar !
  Möjligen fråga några av kommunens anställda,som förmedlar boende åt packet i något av ghetton.

 10. Utnyttjar man en samhällskatastrof som covod19 och maskerar sig för att begå brott borde krigslagar gälla!

  Bara häng alla som begår brott med munskydd i närmsta träd!

 11. Frågan är väl vem eller vad som är verksamhetens allra största fiende.
  Tjuven / Misshandlaren, Media eller Morgan ?

 12. Även om jag tycker det är rätt av butiken att publicera bilder så lär det finnas åklagare som tycker annorlunda. Får se om butiksägaren kommer undan brottet ”uthängande av misstänkt, (ännu) ej dömd person”

Kommentera