Familjedaghem stoppas efter bidragsfusk


BROTTSLIGHET. Två barnomsorgsbolag i Malmö har stoppats från att driva familjedaghem efter avslöjanden om bidragsfusk och undermålig verksamhet. Bolagen har fått bidrag från kommunen för att ta hand om barn som i vissa fall bott utomlands, rapporterar Expressen.

Damen på bilden har inget med artikeln att gör.

Kommunens granskningar har också visat att dagbarnvårdarna har svårt att uttrycka sig på svenska och saknar utbildning för att arbeta med barn.

Vid kommunens kontrollbesök hos det ena bolagets familjedaghem i oktober 2018 var bara åtta av de 20 inskrivna barnen på plats. Två inskrivna barn visade sig vara bosatta i norra Skåne och ett av barnen utomlands.

Bolaget uppmanades att rätta till felen och fick fortsatta kommunala bidrag. Men när en rundringning gjordes 2020 till föräldrar som enligt bolagets listor hade barn inskrivna i verksamheten visade sig ett av numren gå till Danmark, ett annat till en kvinna som inte har några småbarn.

Vid en kontroll hos det andra bolaget 2020 var bara fem av 27 inskrivna barn på plats.

– Pettersson säger att det spelar nog ingen större roll att personalen inte pratar svenska, för det är nog ett annat språk som barnen talar och finns det bidrag så förekommer det fusk…

De hånskrattar åt oss

”Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Om Sverige i morgon blir som Malmö idag hur blir Sverige då

14 responses to “Familjedaghem stoppas efter bidragsfusk

 • Ingvar

  Ägaren driver tydligen Marockanska välgörenhetsföreningen med. Stor risk att pengarna redan är skickade till Marocko

  Gilla

 • Ingvar

  Samtidigt lever hala familjen på svenska bidrag och bor utomlands. Sedan undrar folk varför inte skattepengarna räcker till välfärden. Utvisa hela familjerna till deras hemländer när denna typ av organiserade brottslighet upptäcks.

  Gilla

 • Invandrarfusk och invandrarbedrägerier i Malmö | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Det senaste exemplet på att ni sköter ert jobb på rätt sätt och att vi här i Malmö kommun får full valuta för våra skattepengar är ju nu senast det som har framkommit i familjedagshemverksamheten. […]

  Gilla

 • Kristina

  Familjedaghem har länge använts för att hyfsa kommuners arbetslöshetsstatistik genom att kvinnor, som är totalt omöjliga på övrig arbetsmarknad, blir anställda för att, i det egna hemmet, ”ta hand om” andras barn. En win-win-situation som en del politiker brukar säga.
  Lagen Barnkonventionen fluktuerar lika mycket som Värdegrunden.

  Men det har funnits, och finns troligen fortfarande, dagmammor vars omsorg och pedagogik vida överstiger vad en förskola kan erbjuda.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  FÖRVÅNAD !?

  Just det…det är DU som betalar, genom att dina egna föräldrar och barn får lida.

  I sann Socialdemokratisk anda !
  RÖSTAR DU FÖR DETTA !?

  Gilla

 • ruben

  Varför utvisas de inte? Har de fått svenskt medborgarskap kan det tas ifrån dem på goda grunder med så grova ekonomiska brott mot allmänheten. Det förs med invandringspolitiken ett fientligt spel mot Sverige och svenskarnas uppbyggda välfärd, som måste elimineras. Malmö är bland de mörka exemplen men förmodligen bara toppen på isberget.

  Gilla

 • rustibus46

  Konstigt, när jag ska ta ut/ sätta in
  några tusen, ofta får jag uppge syftet m
  transaktionen! Arma land

  Gilla

  • Stenbock

   Ska ge dig ett gott tips när den frågan kommer upp:
   ”Bordellerna tager enbart emot kontanter,och inga kreditkort” !
   Nästa gång frågar de inte.

   Gilla

 • Billy Boy

  Att bilda dagis och/eller förskola och lura kommuner på bidragspengar har varit / och är fortfarande ett vanligt koncept som invandrare använder för att bedrägligt tillskansa sig stora summor skattepengar . De påstår sig vara ansvariga för barndaghemmen och förskolorna men använder sedan bidragen från kommunen till helt andra olagliga ändamål.

  Ett fall i ökända Rinkeby och Tensta avslöjades och fanns beskrivet så här på länken till SvD redan 2008-01-23:

  Delcitat

  Dagischef kopplas till terrormisstänkt
  Ägaren till två penningförmedlingar i Rinkeby utgör länken mellan den häktade förskoleägaren och en terrormisstänkt man. De två senast gripna männen i dagishärvan misstänks ha sålt falska fakturor till Bismilahis förskolor.

  Dagishärvan i Rinkeby och Tensta har, enligt vad SvD erfar, en svag koppling till den 42-årige man som av Säkerhetspolisen misstänks för att ha finansierat terroristverksamhet.

  Den 40-åriga kvinnan som äger förskoleföretaget Bismilahi misstänks för att under 2006 ha slussat nio miljoner kronor från bolaget till konton i bland annat Dubai.

  För att skicka pengarna ska hon ha använt sig av fyra banknätverk. Två av dessa så kallade hawalas har drivits av en 43-årig man. Förskolechefen misstänks – direkt eller indirekt – ha skickat sammanlagt 2,9 miljoner kronor genom hans organisationer.

  Slut delcitat

  Mer finns att läsa på länken nedan:

  https://www.svd.se/dagischef-kopplas-till-terrormisstankt


  Publicerat på SvD 2008-01-23:

  Citat

  Banknätverken enda sättet föra pengar till hemlandet

  På Jama Adens kontor i Rinkeby ringer telefonen konstant. Varje månad hjälper han mellan 200 och 300 kunder från hela Sverige att få iväg pengar till hemlandet.

  Det finns inga banker som fungerar i Somalia. Därför är det många som för över pengar till Djibouti eller Dubai. Därifrån delas de ut i Somalia, säger han.

  Hans firma samarbetar med större företag i norra Somalia som ser till att pengarna når mottagarna.

  Det är inte olagligt att föra över pengar från Sverige i den form som kallas hawala, bara man följer lagen. Det finns 193 företag som är registrerade hos Finansinspektionen som finansiella institut med möjlighet att skicka pengar till utlandet via olika kontaktnät. Det behövs inget tillstånd för att starta företagen, men ägaren måste registrera sin verksamhet. Åsa Arffman, enhetschef på rättsavdelningen på Finansinspektionen, tror att det snart kommer att ske en skärpning av tillsynen.

  – Generellt så anser vi att antingen ska en verksamhet krävas på tillstånd eller inte registreras alls. Annars kan allmänheten tro att företaget står under tillsyn fast det inte gör det, säger hon.

  Slut citat

  Länk:

  https://www.svd.se/banknatverken-enda-sattet-fora-pengar-till-hemlandet

  Det är obegripligt att myndigheterna fortfarande inte har satt stopp för dessa omfattande bedrägerier.

  Gilla

 • Stenbock

  Detta betalar ju landets övriga kommuner genom skattesubventioner,om c:a 5-6 miljarder årligen översänt,till Arabstaden Malme !!
  M.a.o. är det bl.a. du o jag som bidrager till mångkulturen….

  Gilla

 • rune

  BOLAGET UPPMANADES ATT RÄTTA TILL FELEN OCH FICK FORTSATTA KOMMUNALA BIDRAG.
  Milde himmel vilken flathet. Man tar sig för pannan.

  Gilla

 • Frideborg

  Dom som skaffar barn ska också själva ta hand om dessa och inte vältra över ansvar och kostnader på oss andra!
  Och då löses samtidigt också problemet med fuskande barndaghem!

  Gilla

 • centurion

  Men vad spelar det för roll att kommunens kassa dräneras, när vi andra dumskallar alltid skjuter till nytt kapital. Oavsett hur illa Malmö hanterar andras pengar ställs inga krav från de som förvaltar skatteutjämningen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: