Okänd somalier på turné söker asyl i Sverige på gränspolisens uppmaning

INVANDRING. Mannen nedan påstår sig vara somalier och heta Abdisalam Abdulahu Mohamud, vara född 1997 och medborgare i Somalia. Abdisalam behöver somalisk tolk. Mannen med det uppgivna namnet Abdisalam Abdulahu Mohamudhar visade en falsk id-handling i en gränskontroll den 30 november 2020 på Arlanda Flygplats.

Oidentifierad somalier Foto: Polisen

Tolk närvarar via telefon:

Förhörsledaren: Jag vill börja med att fråga dig om ditt fullständiga namn, din födelsetid, föräldrarnas namn samt om du är medborgare i något land?
“- Abdisalam i förnamn, Abdulahu Mohamuud, fars och farfars namn, finns ej efternamn, född 971010-, medborgare i Somalia.

Den misstänkte, kom i sällskap med en kvinna som hade ett svenskt pass. Kvinnan visade upp sitt svenska pass och Abdisalam visade upp ett belgiskt identitetskort.

AbdiSalam delges misstanken om brottet, brukande av falsk urkund, genom uppvisande av förfalskat belgiskt Id-kort för gränskontrolltjänsteman i syfte att resa till Dublin, 2020-11-30, kl. 11:15.

Efter att ha funderat en stund ändrar sig Abdisalam
Det här kortet fungerar inte! Det är fejk! Det är falskt! Jag erkänner brottet!

Hur och när har du fått id-kortet?
Det är någon som jag har köpt av, jag har betalat pengar.

Hur mycket har du betalat?
6000 USD, det var någon somalier jag köpte av. Vi kom tillsammans till Göteborg, han bokade min biljett och sedan försvann han och jag har inte hört något mer sedan.

Vart någonstans och köpte du kortet?
I Grekland.

Hur reste du till Sverige?
Jag var i fängelse i Grekland. Jag kom till Grekland 28/9. Sen till Italien sen till Sverige. Nu ville jag lämna Sverige.

På grund av att Okänd med uppgivet namn Abdisalam Abdulahu Mohamud varit frihetsberövad ska den villkorliga domen inte förenas med böter. Söker du asyl i Sverige?
– Om man får det. Jag söker asyl.

I samband med samtal, för information om vidare process, att Abdisalam nu är anhållen och kommer att transporteras till häktet, söker Abdisalam asyl.
Jag har sökt asyl och jag har kommit hit för att söka asyl.

Du sa tidigare att din plan var att söka asyl i Irland?
Jag hade ingen aning om att jag kunde söka asyl här, jag har bara blivit vägledd och skulle åka till Dublin. Jag riskerade mitt eget liv. Jag är helt chockad. Jag hade bara hört talas om ett land som heter Sverige, visste inte att man kunde söka asyl här.

Abdisalam har ingen inkomst. Inga bidrag. Inga skulder. Han är inte gift men har fru och två barn i Somalia och två barn med en annan fru. Fruarna och barnen är i Somalia.

Ovanstående förkortat, förundersökningen är 28 sidor.

-Pettersson noterar att Abdisalam, enligt egna uppgifter suttit i fängelse och sökt asyl i Grekland, att han varit i Italien och Nederländerna samt att han var på väg till Irland för att söka asyl med ett belgiskt ID-kort.

Varför frågar förhörsledaren om Abdisalam vill söka asyl i Sverige? Abdisalam döms till villkorlig dom, han slipper till och med böter och släpps! Staten står för kostnaderna.

Attunda Tingsrätt Målnummer B 12761-20

Oidentifierad somaliers ID-kort

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Okänd somalier på turné söker asyl i Sverige på gränspolisens uppmaning

 1. Såååå synd om detta 12-åriga baaaarn…det är ju baaaarn vi pratar om.

  Vill du att din 10-åriga dotter, på väg hem efter skolan blir ”hembjuden” till honom och hans 5-andra baaaarn kompisar eller hans 15 kusiner för att spela flöjt ?

  DU BESTÄMMER VID VALET !
  Mer eller mindre av detta.

 2. Med gedigna juridiska kunskaper och över fyrtio års vana av Fu och Domar har vi aldrig sett att i förhör och Dom kallas mannen okänd, trotts av honom uppgivet namn!
  Det framgår att okänd man ankom till Sverige i sällskap med en *kvinna som har svenskt personnummer 870409-4203 och svenskt pass.
  * Han ankom i sällskap med en vän, en kvinna bosatt i Göteborg, ändå är hon endast hörd som vittne!

  Okänd man säger i förhör att han ankom till Grekland den 28 september, suttit i fängelset Grekland, styrkt av Grekland och att han betalat *6000 US Dollar till en somalier i Grekland för att okänd man skulle kunna åka till Italien men fått hjälp av den i Sverige bosatta somaliska kvinnan att åka till Sverige, med av en somalier till okänd man tillverkat urkundsförfalskat (falskt) belgiskt *Id-kort.
  *6000 usd bör vara ca 8.2050 sv kronor och
  *Id kort är dessutom inte giltig resehandling vid flyg till annan stat.

  Mannen ankom således till Göteborg tillsammans med en känd kvinna Ayan Hussein född 1987.04.09 som har svenskt pass, bosatt sedan den
  14 november 2016 på nuvarande adress i GTB och den 22 februari 2020 flyttade en man Abdisalam Hussein 1979.10.05 in i hennes lägenhet.

  Okänd åtalad man fick fråga av åklagaren i domstolen om han ville söka asyl och mannen svarade att det visste han inte om men han tackade ja till erbjudandet och informerades att tolken skulle förklara och hjälpa honom till rätt tjänsteman för hjälp med asylansökan och i Dom står att eftersom okänd med av honom själv uppgivet namn Abdisalam Abdulahu Mohamud varit frihetsberövad, ska han frisläppas och den villkorliga domen inte förenas med böter!
  Förundersökning
  https://www.docdroid.net/file/download/JQRpktq/attunda-tr-b-12761-20-aktbil-5-pdf.pdf
  Dom
  https://www.docdroid.net/file/download/JQRpktq/attunda-tr-b-12761-20-aktbil-5-pdf.pdf

  Alla bosatta Sverige och övriga besökare i Sverige ska oavsett grad av fastställda brott genomgå objektiv förhöras, åtalas och dömas i rättvis rättegång, men avseende förundersökning av misstänkt okänd man som erkänt samtliga brott i Fu och i domstol synes inte följt en enda lag och
  rättegång bör omedelbart ogiltigförklaras och hela förfarandet göras om från a till ö!

  • Det du så utförligt beskriver,har vi hos Petterssons blogg sedan år tillbaka, kallat Anarki o. laglöshet i Abzurdistan !
   Stenbock kan endast råda yngre,att söka sin framtid i något främmande land,långt bort från f.d. Sverige.

 3. Det var otur för honom att han tog flyget. Hade han tagit tunnelbanan hade han varit svensk.

 4. Vore det någon ordning i EU-länderna borde han redan varit registrerad i ett centralt register för misstänkta “falska asyl-ryttare” och återskickad för länge sedan. Varför har dessa människor sånt driv att göra vad,som helst för att få asyl-status? 6000 dollar för en förfalskning? Jo det finns så mycket utlovat att vinna utan villkor och lätt att bluffa sig fram om man äger de egenskaperna. Det är säkert många kriminella, som flyr rättvisan från sina hemländer. Här görs sällan bakgrundskontroller och ingen asyl-sökare verkar få behandlas med tvivel. Sedan släpps han. Till vad då? Finns det heller inget pandemi-hot att ta hänsyn till? Inte konstigt att förtroendekapitalet mot slappa och enögda myndigheter hat nått botten..

  • Det som intresserar mig,är vad det var för en “svensk” kvinna han var i sällskap med,och som ledsagade honom efter landningen ?
   Var det möjligen en prof. smugglerska som livnär sig,genom att flyga tur & retur Grekland och hämtar upp guldklimparna ?
   Kanske rent av en partimedlem (K-S-MP)….

  • 6000 dollar är ju självklart en lögn, som det mesta som dom hasplar ur sig.
   I Sverige är numera standarden villkorlig dom, så inte konstigt att brotten ökar.

 5. Efter julresorna – förtroendet för Löfven rasar: Avslöjandena om Dan Eliassons och flera ministrars julresor och shoppingturer har fått svenskarna att se rött. Ynka 6 procent säger att de har förtroende för MSB-chefen, enligt Aftonbladet/Demoskops senaste mätning. Samtidigt rasar förtroendet för Stefan Löfven med 7 procentenheter.” – https://archive.is/UxNvI

 6. Det finns väl en EU lag på att dom ska söka asyl i första EU landet dom kommer till? Eller har jag fel?

Kommentera