Åkesson om den vandrande katastrofen, Eliasson


INRIKES. Även när det gäller generaldirektör Dan Eliasson var SD:s partiledare Jimmie Åkesson långt före andra politiker.

Idag uppmanar Moderatledaren Ulf Kristersson liksom Kristdemokraternas ledare Ebba Busch MSB:s generaldirektör Dan Eliasson att avgå. Statsminister Stefan Löfven (S) har fortfarande fullt förtroende för Eliasson säger han.

Eliassons förordnande som generaldirektör för myndigheten förlängdes på nyårsdagen, enligt ett beslut som togs 2 juli, och gäller fram till och med den sista december 2022. S-ministrarna Ibrahim Baylan och Mikael Damberg tog beslutet.

Eliassons karriär som högre statstjänsteman tog fart under alliansregeringen som biträdande Säpochef, generaldirektör för Migrationsverket och Försäkringskassan där han utsågs av borgerliga ministrar. Sedan fortsatte S med Rikspolischef och GD för MSB.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Åkesson om den vandrande katastrofen, Eliasson

 • Moberg

  SD via sin ledare Jimmie Å. har sedan länge sett vartåt det barkade med Sverige,
  PK gruppen har i sin rädsla lagt allt för mycket energi på att försöka stoppa SD, men allt de gjort har endast ökat SDs skara av anhängare.

  Folket är inte alla dumma utan de vaknar så sakta alla och ser vad PK har fört vårt land.
  Det sorgliga i det hela är att alla invandrare som sköter sig, och är en tillgång till vårt land, får många gånger bära hundhuvudet för vad den mindre lyckade skaran ställer till med.

  Politiker med liten eller ingen erfarenhet av yrken där du måste jobba ihop din egen lön samt bidraga till vinst, är allt för många i förvaltningsarbeten.

  Vi har för många broilers vuxna ur de olika partiernas indoktrineringsskolor
  sittande som ledare i statlig såväl kommunal verksamhet, de lever i en värld av teorier många helt verklighetsfrämmande från dagens Sverige.

  Gilla

 • Sea Gull

  Spekuleras att Eliasson hamnar hos Försvarsmakten på Lindingövägen i Stockholm och givetvis med bibehållen lön. Frågan är vad han kommer att tillföra!? Finns så många ”hittepåjobb”, där kunskap inte är det viktiga utan politisk tillhörighet🤔

  Gilla

 • Peter de Mander

  När väl katastrofen Eliasson försvinner från statsförvaltningen (vilket han borde gjort för länge sedan) så återstår massiva insatser för att återskapa minimalt förtroende på alla de myndigheter han förstört.

  Helt otroligt att en man kan åstadkomma så mycken skada…

  Nä bura in honom med Morgan, Löfvén, MP maffian, Lööf och sänk buren i Nordatlanten.

  Gilla

  • Pia

   Smutsa inte ner våra havsvatten med den bunten politiska psykopater. Hellre kvotéra i dom i gruvorna i malmfälten, kedja fast dom, kasta bort nycklarna. Med Dan E först i kön!

   Gilla

   • Peter de Mander

    Ha ha… den var bra… nä våra vatten bör vi vara rädda om… vi borde arbeta för ett östersjöprojekt i miljöns namn istället för att subventionera el-sparkcyklar och fossilfritt stål med endast intermittent elkraft…

    Men tänker man på miljön så blir man väl kallat ”klimatförnekare” av alla miljöpartister.

    Gilla

 • Pia

  Om JÅ inte blir Statsminister så hoppas han blir Justitsieminister efter valet! En ny regering måste också prioritera ändringar i Valsystemet, minska möjligheten att vänstern kan fuska i frsmtiden

  Gilla

  • Peter de Mander

   Jomshof som skolminister… Charlie Weimers som utrikesminister, Björn Söder som talman… Kasselstrand som chef för återvandringsverket… listan kan göras mycket längre…

   Pops… glömde den eminente Marcus Allard som ny riksföreståndare med uppgift att rensa i statsfinanser samt det berömda ”träsket”

   Gilla

 • per22

  Jimmie Åkesson har förmågan att se tendenser långt innan den totala katastrofen inträffar. Oavsett om det gäller massinvandringen eller MSB.

  Gillad av 3 personer

  • Peter de Mander

   Denna förmåga kallades sunt förnuft och konsekvenstänkande.

   Detta är något vi förr erhöll via vår uppfostran av sunda föräldrar och deras föräldrar. Numer uppfostras vi av staten att kärnfamiljen är av ondo och barnen skall uppfostras enligt en styrd agenda där vi ska tjäna eliten… ja jisses…

   om vi bara vetat vad dom planerade för 50-60 år sedan

   Gilla

 • Karl

  En sak är helt säker Åkesson går inte på bögklubb som sossen Eliasson
  Det går inte att ha högt uppsatta som springer på bögklubb.

  Gilla

 • Kungen

  Åkesson är mycket framsynt. 👍👍👍👍

  Gilla

 • Kent

  Det hjälper inte att bara sparka Dan Eliasson. Det är ett systemfel med mycket korruption med ursprung på Bommersvik.

  Gillad av 3 personer

  • Pålsjö

   Apropå Kents kommentar här ovan: ” Det är ett systemfel med mycket korruption med ursprung på Bommersvik.”

   ”Bommersvik har ett högt symbolvärde för socialdemokratin och har blivit lite av ett Mecka för svenska socialdemokrater”, står det att läsa i uppslagsverket Wikipedia. Ja, sannerligen, men Wikipedia vet nog inte hur rätt det faktiskt har! Bommersvik har ju för sossarna blivit ett Mecka i mer än bara en betydelse.

   Läs vad den för några månader sedan tyvärr bortgångne och mycket saknade Rolf Malm tidigare skrev här på Petterssons blogg om S och SSU-ägda Bommersvik, citat:

   ”Det är ju fullständigt ofattbart att den som ska leda vårt land inte fattat att muslimska klaner håller på att ta makten från honom och stjäla landet från folket. Han förefaller ju helt oförmögen att tänka själv. Totalt i händerna på den inre krets som han är vald att bestämma färdriktningen för. Alla dessa lågpresterande påläggskalvar som flugits till taburetterna direkt från Bommersvik och Södertörn. De hjärntvättade, förnuftsbefriade blindstyren som aldrig satt sin fot i vanliga skatteslavars verklighet. Som en vettlös, närmast bindgalen Strandhäll, en giftorm som Maria Ferm, en amatör som Hallengren, okända förmågor som Jenny Nilsson, Lindhagen, Ernkrans, Lind… Eller uppkomlingar som Shekarabi, Wallström, Ygeman, Damberg, Morgan Johansson, Eneroth, Peter Eriksson, Lövin, Lööf… Hårt hållna av alla de gamla grå sosse-eminenserna med Pierre Schori, Annika Söder och Carin Jämtin i spetsen. Som lyckats politisera t.o.m. Svenska Kyrkan”.

   https://petterssonsblogg.se/2020/09/12/politikens-kompetensbrist/

   På Bommersvik bland annat, höll mellan 1996 och 1998 Socialdemokraterna / Broderskapsrörelsen fyra utbildningstillfällen för Sveriges Muslimska Råd. Seminarierna bekostades av projektmedel från dåvarande Invandrarverket, Inrikesdepartementet och SAP:s jubileumsfond och beskrevs senare som ”en rejäl dialog mellan socialdemokratiska idéer och traditioner samt muslimska ideal för samhället”.

   BRODERSKAPSRÖRELSENS SAMVERKAN MED MUSLIMER I SVERIGE. Förbundsstyrelsens skrivelse till förbundskongressen (2003). Text hämtad ur dokumentet, som visar hur islam påverkar socialdemokraterna, samarbetet med islam som kategoriskt vägrar att skilja profetens påbud från politik. Där står följande, citat:

   ”I skrivelsen skisseras ett antal alternativ till hur kristna och muslimska socialdemokrater skall kunna samarbeta – organisation och funktionellt. Det handlar för Broderskapsrörelsens del bland annat om att stödja uppbyggnaden av ett nationellt nätverk av muslimska socialdemokratiska föreningar. Den första kontakten knöts i ett av Sveriges Muslimska Råd ordnat möte imamer från muslimska församlingar i Sverige. Med utgångspunkt från denna kontakt har Broderskapsrörelsens kontakt med muslimer successivt utvidgats och fördjupats. Fyra större gemensamma seminarier arrangerades:

   I. Brunnsvik 1996. Medverkan av bl.a. den tunisiske partiledaren Rached Ghannouchi. och representanter för muslimer från Norge och Danmark.

   2. Bommersvik 1997. Medverkan av bl.a. Ibrahim AI Marzouqi från Abu Dhabi, och Ahmed AI- Rawi från Federation of Islamic Organisations in Europe.

   3. Bommersvik 1998. Medverkan av bl.a. Helena Benaouda och Mustafa Tümtürk.

   4. Nässlingen 1998. Medverkan av bl.a. Mustafa Tümtürk, Ahmed Ghanem och Mostafa Kharraki.

   Kontakterna mellan Broderskapsrörelsen och muslimerna har som nämnts utgått från ett medlemskap med annan innebörd. Medlemskapet skall också rymma religiöst inspirerade värderingar som grund för det politiska engagemanget. Broderskapsrörelsen ger som förbund därefter praktiskt och ekonomiskt stöd for att göra det möjligt för lokalt engagerade muslimska medlemmar art forma ett nationellt nätverk för muslimska socialdemokrater.”

   Muslimer ska genom Broderskapsrörelsen även få en särställning inom socialdemokratin som andra religioner inte ska ha, citat:

   ”Muslimerna är den antalsmässigt största gruppen bland andra trosriktningar, men i Sverige ökar också antalet bland människor med annan trosriktning som judendom, buddism och hinduism. Kommer dessa grupper om de så önskar att kunna erbjudas samma ställning inom socialdemokratin som den Broderskapsrörelsen nu har? Det praktiska svaret på den frågan är nej”.

   https://toklandet.wordpress.com/2016/04/26/socialdemokraterna-borde-vara-nasta-pa-tur-att-granskas/

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: