Public services smak styrs av politiska åsikter

MEDIA. Yasin Mahamoud, är somalier och umgås med kriminella invandrargäng i Stockholm, Yasin som hans artistnamn är har tidigare dömts till 2,5 års fängelse för grovt vapenbrott. I våras satt Yasin häktad i tre månader misstänkt för mord på en vän, men släpptes fortfarande misstänkt och sedan lades utredningen ned. Sedan nyårsafton sitter han åter häktad, denna gång häktad på sannolika skäl misstänkt för stämpling till människorov av en annan känd svensk artist.

Denna meritlista hindrar inte public service från att spela honom flitigt i Sveriges Radio och nu här Yasin nominerad till dubbla priser på P3 Guld-galan. Sveriges Radio uppger att det är musiken och dess kvalitet man utgår från och att Yasin har ”en stor entuastisk publik”. Yasin har också blivit intervjuad och hyllad i SVT.

SVT har meddelat att en av deltävlingarna i årets melodifestival ska ledas av Jason ”Timbuktu” Diakité som gjort sig känd för att uppvigla till dödligt våld mot Sverigedemokrater och påstått att den vita rasen är underlägsen. ”Timbuktu” har tagit artistnamnet efter staden Timbuktu i Mali, ett land där hans fars släkt har rötter.

Jason Diakité uppmärksammades när han stämde Sverigedemokraterna på miljonbelopp för påstått intrång i hans upphovsrätt. Detta efter att SD på en valaffisch haft en slogan som löd ”Alla vill till himlen men ingen vill dö i vårdkön”. Det visade sig dock att Diakité själv stulit frasen från andra artisters verk för att använda i en egen låt och därför inte kunde åberopa några rättigheter till den. Han förlorade målet och fick i stället betala SD för partiets rättegångskostnader på 275.000 kronor.

”Timbuktu” har uppmärksammats för en låt i vars text han uppmanar till att först misshandla Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gul och blå och sedan hänga honom i en flaggstång. Jason Diakité menade att uppviglingen till våld och mord låg inom ramen för den konstnärliga friheten.

I SVT:s program ”Min sanning” hyllade ”Timuktu” sin pappa Makudo Diakité för de filmer pappan gjorde i början av 1970-talet, bland annat en som uppviglar till mord på vita poliser och en där judar utpekas som drivande i rasism mot svarta i USA. Diakité berömmer i programmet också pappan för att ha introducerat honom till våldsbejakande Malcolm X och Nation of Islam som menar att den vita rasen är underlägsen och bör utplånas. Organisationen är även uttalat antisemitisk.

I skattefinansierade public service hyllas dessa två herrar som hjältar. Jämför det med Martin Timell som anklagades för sexuella trakasserier, frikändes sedan men blev av med heder, ära och jobb i TV4 och nu inte syns alls.

Thorsten Flinck diskades från Melodifestivalen 2020 (SVT), då han stod åtalad för brott efter ett trafikbråk. Flinck dömdes senare till 100 dagsböter á 50 kronor. Jämför det med 2,5 års fängelse för Yasin.

De som kanske är sämst behandlade av Sveriges Radio och SVT är dock vikingarockbandet Ultima Thule som är totalt bannlysta från SR och SVT trots att Ultima Thule tar avstånd från nazism och rasism och menar att de endast är svenska patrioter som sjunger om sin historia och sin kärlek till fosterlandet. Dock brukar de uppträda på Sverigedemokraternas arrangemang, det är nog där skon klämmer för public service som år 2020 finansierades av skattebetalarna via rundradiokontot med 8,563 miljarder kronor (varav SVT 5,041 miljarder kronor, SR 3,077 miljarder kronor och UR 445 miljoner kronor).

-Pettersson säger att detta var några få exempel, helt klart har inte public service någon riktig policy, de låter sina egna politiska åsikter styra…

Ultima Thule med Idas sommarvisa överst och Ultima Thule och Jimmie Åkesson med ”Stolt och stark” nedanför. Tänk er vilken partiledare som helst utom Jimmie som uppträdde med ett rockband skulle vara en succé i public service men inte SD…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Public services smak styrs av politiska åsikter

 1. …och Sveriges Radio har Henrik Schyffert som relationsrådgivare i föräldra–barn–frågor!!!! 🙂 🙂 🙂

  • Han är som Reinfeldt och Obama av blandat ursprung, eventuellt i flera steg. Så du får skicka en del till Nigeria och en del till Pennsylvania.

 2. Eftersom flera anställda inom ”Public Service” kallar fria journalister switch-horor, är väl, i konsekvensens namn, de som lever på skattebetalarna, anställda i en statlig bordell?!?!

  Alltid statlig propaganda; anti-svensk globalistvinkling.

 3. Dom fula husen på Gärdet som huserar public service kan man väl rappa röda istället för att att dom som nu är öststatsgrå.Flaggor kan vaja utanför med hammaren och skäran på så behöver ingen sväva i tvivelsmål om vad man sysslar med i den stats och skattefinansierade självpåtagna uppfostringsanstalten för det Svenska folket.

 4. Det du räknat upp Pettersson är lite av orsaken till,att Stenbock a l d r i g lyssnar till STATS-Radion.. Retar mig dessutom varje gång de bryter sig in på min CD-spelare i bilen och söker förmedla oönskad propaganda..
  Brukar ibland försöka finna ut när jag senast lyssnade till dem,och tror det var i glädjeruset,efter att O Palme fått ett ryggskott !
  I kväll tittar jag på CNN som också är en propaganda-kanal för deras nyvalde Socialist Biden.
  Om en timma börjar resultaten från Senatsvalet i Georgia strömma ut.Båda mina tummar hålles för en kvinna vid namn Loeffel som vid seger hindrar socialisternas drömmar,åtminstone två år framåt i Washington.

Kommentera