Allvarligt att många överväger att lämna polisyrket


POLISEN. Låg lön och dåliga arbetstider gör att många poliser funderar på att lämna yrket helt och hållet. Fyra av tio uppger att de aktivt planerar för att byta jobb, enligt en undersökning från Polisförbundet.

Undersökningen, som Novus gjort på uppdrag av Polisförbundet, visar att 42 procent aktivt gör någonting för att planera för ett arbetsliv utanför myndigheten. Undersökningen är byggd på närmre tusen intervjuer med medlemmar i Region Syd, där Blekinge län, Kalmar län, Kronobergs län och Skåne län ingår.

Framförallt är det lönen och arbetstiderna som gör att många funderar på att byta jobb.

Det är inget nytt problem att poliser överväger att byta jobb. Många valde att lämna yrket vid omorganisationen 2015 som leddes av dåvarande rikspolischefen Dan Eliasson, som dock inte var ansvarig för beslutet om omorganiseringen.

– Någonstans där blev det en ström av avhopp och sedan fortsatte det ett tag, säger Per Elmberg.

– Pettersson säger att det är konstigt att vi har råd med 9000 ljugande afghanska männen men inte med vettiga löner till polisen som ska ta hand om avarterna. Ett bättre alternativ till fler poliser är färre kriminella. Så sluta fyll på med nya från Mellanöstern och Afrika samt skicka hem dem som är här.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Allvarligt att många överväger att lämna polisyrket

 • G Nordström

  En del skribenter här tycks tro att mer betalt löser alla problem.
  Ord arbetstid för polisen har länge varit 32 tim i veckan.
  Vilket gör att lönen är betydligt högre än vad som görs gällande i förhållande till antalet timmar de arbetar.
  Skicka hem alla som inte försörjer sig själv så är allt löst på några veckor.
  Hur svårt kan det vara att förstå detta.

  Gilla

  • Pettersson

   En del skribenter uttalar sig utan att ha torrt på fötterna. Polisförbundet skriver

   Som heltidsanställd inom polisen har du i genomsnitt en ordinarie arbetstid på 40 timmar i veckan. Du som inte jobbar nätter, veckoslut och helger är ledig på helgdagar som infaller på vardagar.

   Oregelbunden arbetstid

   Du som arbetar på Polismyndigheten

   Du som arbetar på oregelbunden arbetstid (skift) har en viss arbetstidsförkortning. Då gäller detta:

   38.30 timmar för dig som periodplanerar38.12 timmar för dig som går på ordinarie (fast) lista.

   https://www.polisforbundet.se/rad-och-stod/arbetstid/

   Gilla

 • Nizze

  Varför inte sänka kraven så att man kan anställa ljugande afghaner. Dom som inte vill bli poliser kan ju bli politiker!

  Gilla

 • Maya

  Polisen är i kris,fattar lille Morgan och lille Damberg detta.Fortsätter utvecklingen så här så kommer vi snart att vara ett ännu värre laglöst land.Kalla också en spade för en spade.Det går inte att utföra ett jobb om man inte får verktyg till det.Vem vill ha ett jobb där man får riskera livet varje dag ,bli hånad och bespottad och bli beskjuten med raketer och får stenar kastade på sig för att en gång i månaden bli belönad med ett skämt till lön ?

  Gilla

 • Kungen

  Som vanligt gör man allting fel. Förslag för poliser i yttre tjänst.
  1. Höj statusen inom polisen istället för att sänka den.
  2. Höj intagningskraven på alla områden. Det är väl dom bästa vi vill ha som poliser. Inte dom sämsta.
  3. Uppgradera utbildningen. Ta bort allt genustrams. Höga fysiska krav. Höga krav på skjutprov med återkommande prov. Lär dom att hantera en bil i extrema situationer. Alla måste tala och skriva korrekt svenska. Alla måste kunna simma och klara livräddning i vatten. Inga undantag för några religiösa påhitt. Inga undantag från några utbildningskrav.
  4. Längre semester och bättre arbetstider
  5. 40000 i ingångslön
  6. 60 års pensionsålder
  7. Uppbackning från polisledningen vid svåra situationer och mer befogenheter vid bråk.
  8. En polis ska aldrig behöva ta emot skit från någon. Inte ens från ” svenskar”
  9. Fysisk träning på betald arbetstid.
  10. Slumpvisa drogtester för alla.

  Om vi utvisar afganpojkarna så har vi lätt råd med en förstklassig poliskår i Sverige. 👍👍

  Gilla

 • Moberg

  Om jag vore högsta hönset inom Polisen skulle jag, anställa färre kvinnor till poliser i yttre tjänst dessutom se till att de i yttre tjänst tjänade mest eftersom de har det mest utsatta arbetsvillkoren.

  Chefer i yttre tjänst skulle befrias från mycket av administrationen genom anställning av flera civila utan polisutbildning men var och en utbildade i sitt gebit.

  Kvinnors fingertoppskänsla skall användas i förhörsjobb, att utreda men inte i arbeten där bra fysisk kraft fordras, dessutom är klientelet de ska handskas med inte speciellt kända för sin tolerans av kvinnor.

  Gilla

 • Berra Fors

  Dan Eliasson. Bara han nämns mår man illa. Kan inte förstå att folk har förtroende för den clownen. Allt han rör vid blir vansinnigt fel och kaos. Sparka ut han omedelbart utan fallskärm. Han kan ställa sig i kön till arbetsförmedlingen. Dags att VAKNA upp nu. Sverige går under med detta styre. Inför tjänstemanna ansvar omedelbart. Vad är problemet med det??????

  Gilla

 • Billy Boy

  Dan Eliasson (S) tillträdde befattningen som rikspolischef den 1 januari 2015. När han avgick den 15 februari 2018 som totalt misslyckad polischef lämnade han efter sig bl a stora brister som de här exemplen …

  … plus en uppsjö av ännu flera katastrofala förhållanden som rådde inom polisen, vilka efterträdaren Anders Thornberg fortfarande inte lyckats få någon ordning på. Det har snarare blivit ännu värre och läget är idag katastrofalt illa. Thornberg tillträdde 15 februari 2018.

  Ansvaret för det nuvarande katastrofala läget vilar samtidigt ännu tyngre på justitie- & migrationsminister Morgan Johansson (S) samt inrikesminister Mikael Damberg (S) plus de övriga ministrarna i hela JÖK-regeringen, som leds av högsta hönset ”som aldrig lyckats se någonting komma”

  Gilla

 • Hans Backlund

  Om jag hade något att säga till om, så hade patrullerande poliser fått en löneförhöjning med 300%, dialogpoliser hade avvecklats, och antalet anställda i inre tjänst hade minskats med 90 %.

  Det är ju en väg att gå.

  Gilla

  • Peter de Mander

   Du glömde att HBTQ certifierade BLM aktivister och uteslutna islamister som handhar vapenlicenser ej ska säkerhetsklassas som godkända utan borde sättas under bevakning för statsfientlig verksamhet på obebodd ö ute i Atlanten.

   Gilla

 • Pia

  Normkritik, genusutbildningar, kvotering, inkludering, osv, osv, osv, men Polis, Brandkår, Militär ska SKYDDA samhället inte spegla det

  Gillad av 1 person

 • Olof.p

  Hade jag varit polis hade jag hellre jagat mopedtrimmare än inavlade muslimer med vapen, med risk för livet.

  Gilla

 • rolf

  Fokuserar en polisiär verksamhet på HBTQ certifieringar och att det måste in fler kvinnor och bögar i verksamheten i kombination med invandring av dysfunktionella aldrig göra så brotten går ner.

  1. Stoppa invandringen
  2. Kör ut gratisätarna
  3. Fokusera på brott istället för skev ideologi.

  Bingo!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: