Hur många människor tål jorden?


KLIMATHOTET. I går tittade jag på filmen om Greta Thunberg i SVT, från att hon börjar som ensam demonstrant på Mynttorget utanför riksdagen tills den slutar i USA med att Greta spänner blicken i världens ledare och frågar ”Hur vågar ni?” Det framkom inget nytt men fröken Thunberg har rätt när hon säger att politikerna bara pratar, säger saker som de inte menar och inte lever som de lär.

Filmen kan ses på SVT Play och vi har skrivit om den och mannen, Nathan Grossman, tidigare. Från dag ett spreds hennes budskap i tidningar, radio och TV. Var det tillfälligheter, tur eller låg några andra intressen bakom?

Nåväl, Greta och hennes rörelse ”Fridays For Future” eller någon annan tar inte upp det största hotet mot mänskligheten – Den enorma befolkningsökningen. Människor släpper ut koldioxid, CO2, äter och lever och fler människor genererar mer utsläpp. Varför är inte befolkningsutvecklingen prioriterad?

När Jesus vandrade på jorden beräknas det ha levt runt 200 miljoner människor i världen, år 1960 var vi 3 miljarder och idag är vi c:a 7,8 miljarder. Det borde vara självklart att den befolkningsexplosionen sätter spår.

Många i klimat och miljörörelsen samt andra gör dessutom saken värre genom att vara för en befolkningsflyttning från söder till norr. De verkar inte tänka på att en somalier i Sverige släpper ut 20-50 gånger mer CO2 än en somalier i Somalia och de människor som kommer hit vill inget hellre än öka sin levnadsstandard, bo fint, köra fin bil och regelbundet flyga hem och hälsa på släkten.

Bild från Alain Lacroix,
 • År 0 -200 miljoner
 • År 1800 – 1 miljard
 • År 1900 – 1,8 miljarder
 • År 2000 – 6,1 miljarder
 • Nu 7,8 miljarder

– Pettersson undrar hur många människor vår jord tål…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “Hur många människor tål jorden?

 • Patrik

  Det är kanske inte så förvånande att överbefolkningen är en myt. Det finns ju så många andra nuförtiden.

  http://www.overpopulationisamyth.com

  Gilla

 • Olof.p

  Mitt svar blir: det beror på om dom är muslimer eller socialdemokrater. Dessa två arter har jorden fått nog av och tål inte fler.

  Gilla

 • Albert

  Co2 är nödvändigt för vår gröda utan co2 ingen gröda.

  Gilla

 • Z

  Hur länge räcker vattnet????

  Kanske MSB = Myndigheten för Sol och Badresor kan svara

  Gilla

  • Lisa

   Vattennängden är konstant inget vatten lämnar jorden det bara cirkulerar i omloppet. Även när du kissar kommer vattnet tillbaka.

   Gilla

 • Kristina

  När människor får bättre sjukvård, bättre utbildningsmöjligheter och bättre ekonomi minskar deras behov av ”barn som pensionsförsäkring”, påstås det.
  Med Sveriges bidragssystem kan man ”alstra barn som försörjning”.
  Jag anser att efter tredje barnet ska man själv bekosta sin hobby, samma regel som för andra fritidsintressen.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Befolkningsökningen skrämmer mig enormt! Mest av allt faktiskt.

  Börjar jag tänka på den så kan jag knappt sova på nätterna.

  Gilla

 • Moberg

  Ungefär antalet vi hade runt -90 högst 5-6 miljarder.
  Det är lätt för oss svenskar att se hur det går då vi blir för många för snabbt, något som vissa blinda politiker ej ser.

  Gilla

 • Kungen

  Vi är redan för många. Både i Sverige och i världen. Att flytta runt folk är ingen lösning.
  Naturen löser sånt här om vi inte lägger oss i.

  Gilla

 • Andersson

  Hur många människor tål jorden? Vad svarade Greta Thunberg på den frågan?

  Gilla

  • Tony

   Hon fick väl aldrig den frågan, SVT ställer inte några
   följdfrågor som kan riskera deras agenda att vilseleda
   folket!

   Gilla

 • MrR

  En antal pandemier är nog den lösning som diskuteras lite i det tysta bland värdens maktinnehavare ang jordens överbefolkning !!!!

  Gilla

 • Peter Å

  Hur många invånare tål Sverige?

  Gilla

 • Argus

  För hundra år sedan var det inte ovanligt med en barnaskara runt dussinet. För femtio år sedan var det vanligast med två barn, det vill säga det vi i dag kallar kärnfamilj. Jag är starkt övertygad om att tillgången på tillförlitlig och överkomlig energi är en betydande faktor. Det vill tydligen regeringen, läs MP, ändra på.

  Lars Bern är förespråkare för Gen IV-kärnkraft så att ”tredje världen” också får tillgång till tillförlitlig och överkomlig energi då det kommer att bli en massa olja och kol ”över” så att även de kan göra samma resa och börja producera annat än avkomma.

  Befolkningsexplosionen är det stora miljöhotet och alla till buds stående medel bör därför inriktas på att komma tillrätta med den istället för att jaga en helt oskyldig gas.

  Gillad av 2 personer

  • undrans...?

   Eller kan det istället vara så att just den kraftigt ökande tillgången på energi möjliggjort denna befolkningsexplosion?
   Livsmedelsproduktion har ungefär femdubblats sedan förbränningsmotorn utvecklades, och mat har kunnat fraktas till ställen där så många människor annars skulle ha svultit ihjäl.
   Vacciner, antibiotika o.dyl. har också dragit sitt strå till stacken, gjort att fler överlever.

   Gilla

  • Peppe

   Det steriliseras / kastreras alldeles för lite.

   Gilla

 • Gör om

  Ge inte någon form av bidrag till länder som accepterar att en kvinna får mer än 2 födslar. Då kommer begolkningsantalet gå ner, vilket jag tror är en nödvändighet.

  Politiker vill att landets invånare ska bli fler, eftersom hus och bostadsrätter stiger i pris. De vill ha hemlösa och kö.

  Låt mig förklara en vad jag tror viktig komponent.

  Förr tog allt tid, det blev lätt fel. Tillverkade man en stol för drygt 100 år sedan tog det 50 timmar. Men effektiviseringen har gjort att idag tar stolen bara 10 minuter att göra. Samma fenomen kan ses i byggindustri och på de flesta håll.

  Varför har vi då inte mer grejer? Vart tar ”vinsten” vägen?

  Lite kan förklaras med mammaledighet och betalt vid sjukdom, viss kommunal service. Men fortfarande saknas 90% av pengarna.

  Ingen ifrågasätter detta. Ingen ställer de rätta frågorna.

  Gilla

  • Moberg

   Gör om!
   För Sveriges del kan mycket förklaras av att allt vi tjänar inte stannar i landet, det finns så många fattiga att försörja i främmande land såväl här hemma.
   Vad tror du inte kostnaden för den mänskliga börda vi har fått på halsen kostar, vad kostar försvaret av brottslingar som skall försvaras, dömas och förvaras.
   Vad är inte kostnaden för att fördela bidrag.
   Om alla var ärliga hade ett jobb om ingen fick stanna hemma ett antal månader då ett barn fötts, vi har eller rättare sagt politiker främst S har gödslat med bidrag för att hålla sin väljarskara stor och trogen.
   Allt för många kräver bidrag och hjälp för minsta lilla t.o.m. vill de ha hjälp då de av egen dumhet har dragit på sig miljonskulder på ting de inte haft råd till.

   Gilla

  • G54

   Carl Norberg ställer dom rätta frågorna, eller ger snarare svaren.

   ”Carl tar oss elegant igenom den första halvan av förra århundradet och framväxten av den djupa staten med sitt underrättelsetjänstkollektiv som kärnan för den operativa strategiska geopolitiska planeringen genom sitt informationsförsteg, något som mer än något annat präglat den verklighet vi lever i idag.”

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: