SD i Sölvesborg ”Vi ska stå upp för de förtryckta kvinnornas rätt till frihet”

FEMINISM & JÄMLIKHET. Dags att ett av rikets absolut största jämställdhetsproblem lyfts upp i ljuset, inte bara av enskilda kommuner i söder, utan även av den så kallade ”feministiska” regeringen. Vad tänker regeringen göra åt förtrycket? Louise Erixon (SD), kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg kräver svar.

Demonstration mot islam i Iran 1979

Louise Erixon på Facebook

Hundratusen kvinnor protesterar mot införande av lag om slöja i Iran på 70-talet.

Vadå, tänker säkert många? Har det inte alltid varit så? Nej, det grova och nu utbredda kvinnoförtrycket som innebär att kvinnor förväntas skyla sig är faktiskt ett rätt så nytt fenomen i flera länder. Men det sprids över världen – inte minst i Sverige. Det sprids så kraftigt att det nu blivit ett av vårt rikes största jämställdhetsproblem.

Och vad säger de så kallade feministerna? Istället för att kämpa för sina medsystrars rättigheter, låtsas de att små barn bär slöja av fri vilja och inbillar sig på allvar att familjepåtryckning och hederskultur inte spelar in när de påstår att vuxna kvinnor också skulle skyla sig frivilligt i Sverige. De väljer dessutom allt som oftast att peka finger mot oss budbärare som försöker belysa problemet, medan de kastar otäcka epitet efter oss.

Heder till de kommuner som nu börjat lyfta dessa frågor och som kämpar för att få till lokala förbud när vår regering satt på sig skygglappar och ignorerar kvinnoförtrycket. I Sölvesborg beslutade vi redan i september 2019 att vi ska införa regelverk på olika sätt i kommunal verksamhet och våra jurister jobbar för fullt för att ta fram ett hållbart färdigt beslutsunderlag som stämmer väl överens med den EU-dom som föll 2017 och som tillåter förbud på olika sätt.

Vi ska stå upp för de förtryckta kvinnornas rätt till frihet. Rätt att känna vinden i håret. Rätt att uttrycka sig och sin personlighet fritt med till exempel kläder. Rätt för småflickor att slippa sexualiseras. Rätt för de små att ha fina frisyrer i håret och leka frisör med andra flickor. Rätt att inte vara någon annans ägodel. Vi ska aldrig någonsin sluta kämpa för er.

Louise Erixon

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “SD i Sölvesborg ”Vi ska stå upp för de förtryckta kvinnornas rätt till frihet”

 1. På frågan om vad SD åstadkommit under sina år i riksdagen så är det väl övriga partier där som ska svara på varför dom behandlat SD som något slags skit som inte ens kan talas med. Om alla partier respekterat den demokrati som dom säger sig värna om så hade sverige troligen inte haft dom stora problem som nu är. Men när det tydligen är viktigare vad vissa partiledare tycker personligen om en annan person så fungerar det inte. Dom som låter sina personliga åsikter styra riksdagsarbetet borde återgå till sandlådan och låta någon vuxen ta över.

 2. Vilket jobb du gör med samstyret i Sölvesborg mot hat, våld och kriminalitet Louise. Hela familjen har dig som idol och det spiller över på resten av Sverige. Du är en ledare som inte går över gränsen. Vi tänkte på dig när vi såg Gustav Vasas kamp mot danskarna i serien Stockholms blodbad på Svt ikväll.

 3. De damer som svetsar-lärlingen tog med sig till Iran för
  några år sedan, fick vara vår Regerings ödmjuka och
  idiotiska markering inför den Muslimska Staten på hur
  underdånigt en ”Feministisk-Humanistisk” Regering
  skall uppföra sig inför de stora muslimska männen.
  ’Allah Akbar’ – jo, det ’Profetiska kravet finns nog med i
  Tro & Solidaritets-avtalet från 1999 och det avtalet är
  ’heligt’ på Sveavägen och -inte minst- i ’Ny-Svenska
  Kyrkan’.

 4. När jag sett ett stort antal muslimska kvinnor i bikini och slöja, då kommer jag att inse att de helt frivilligt skyler sitt hår.

 5. Flygande kvinnor utan flyg och fallskärm är ett nytt fenomen i Sverige, sedan invällarna har vällt in. Jag betalar skatt för att de parasiterande politiska partierna skall ha kvinnoförbund. Vad fn gör kärringarna, dricker kaffe och äter småkakor

 6. Tänk vilken tillbakagång mot forntid Iran har varit med om, åren -70-72 så besökte jag Iran ungefärligen en gång varje månad.
  Då syntes inga beslöjade kvinnor i Teheran och ett litet antal i de flesta städer utom på landsbygden där de var fler.
  Nu får jag uppleva det i mitt eget Sverige och då är grupper som Metoo tysta, de som kallar sig feminister likaså, VARFÖR?

  • All heder åt Louise. Men hon är inte ensam. Hon har Samstyret med sig i den här frågan. Jag tror inte stödet är så stort inom det egna partiet. I så fall borde det ha märkts mer utåt.

   • Det kanske beror på var man tittar. SD har lagt förslag i Riksdagen, försökt lokalt och bedriver opinion mot slöja. På SD:s hemsida står

    ”…Sverigedemokraterna vill därför av hänsyn till de unga flickor som berörs inte tillåta slöja i för- eller grundskolan.

    Sverigedemokraterna vill också helt förbjuda användningen av burka och niqab eller andra typer av heltäckande beslöjning i offentlig miljö…”

    https://sd.se/our-politics/sloja/

   • Pettersson 04 01 2021 at 12:14

    Den är en sak att vilja och en annan sak att åstadkomma något. Hur mycket har Sverigedemokraterna åstadkommit under sin tid i riksdagen? Då menar jag inte skandaler och uteslutningar.

    I den här regionen är det bara i Sölvesborg som sverigedemokraterna har åstadkommit något av värde och det är Louise förtjänst.. I de övriga kommunerna i regionen är inte SD:s företrädare mycket att hänga i julgranen. Och det är snällt sagt.

Kommentera