88.814 uppehållstillstånd år 2020, trots stängda gränser och restriktiv migrationspolitik

INVANDRING. Ni har säkert hört statsminister Stefan Löfven (S) och migrationsminister Morgan Johansson (S) påstå att invandringen och antalet asylsökande till Sverige minskat kraftigt. De ljuger. Visserligen har de som får uppehållstillstånd nu kommit för ett bra tag sedan men statsministern lovade i november 2015 att begränsa invandringen och regeringen införde den 20 juli 2016 regler som skulle få ned Sveriges invandring till EU:s miniminivå, men Löfven ljuger, vi ligger fortfarande i EU:s topp. 

Den största gruppen, arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft, handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Att inte någon av regeringskansliets nästan 5000 anställda varav många sakkunniga fattar det och protesterar är obegripligt. Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde få någon att reagera.

Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav.

Om vi räknar snällt så kostar augusti månads asyl- och anhöriginvandring samt hälften av arbetskraftsinvandringen, det blir 3265 personer under en månad.

Beviljade uppehållstillstånd enligt Migrtionsverket:

2020 Totalt 88.814 varav asyl 10.409
2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 736.863 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister och Morgan Johansson (S) minister hösten 2014 och hittills i år till och med december 88.814 permanenta uppehållstillstånd med coronastängda gränser.

Drygt 600.000 utrikes födda i arbetsför ålder (20–64 år) var redan före pandemin inte självförsörjande. De samhällsekonomiska kostnaderna för detta reella utanförskap är betydande. Enbart de statsfinansiella kostnaderna motsvarar enligt tillgänglig forskning 1 till 2 procent av BNP, alltså 50–100 miljarder kronor. Till detta kan läggas betydande samhällsekonomiska kostnader för kriminalitet och sociala problem i våra utanförskapsområden.

Detta är kostnader som sammantaget, om inget görs, kommer att stiga dramatiskt. Bara kostnaderna för grundskyddet i utrikes föddas pensioner kommer enligt prognoser från Pensionsmyndigheten att stiga från dagens 4,1 miljarder till 69 miljarder kronor om 40 år, om vi fortsätter i tangentens riktning. Det är denna utveckling som gör att vårt nuvarande integrations­politiska samhällskontrakt håller på att lösas upp.

Det är naturligtvis inte hållbart.

-Pettersson säger att det är ännu värre, eftersom vår regering ljuger och säger att invandringen minskat kraftigt under deras tid.

Under alliansregeringen (2006-2014) tog Sverige in 800 000 migranter. Reinfeldts uppgörelse med Miljöpartiet år 2011 öppnade för den okontrollerade invandringen.

Fredrik Reinfeldt skrev i sin bok “Halvvägs” att ”politik är ett kontrakt man sluter med väljarna och detta skall man hålla”. Jag har aldrig hört något parti i en valrörelse fråga väljarna om vi vill ha okontrollerad invandring och kaos.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “88.814 uppehållstillstånd år 2020, trots stängda gränser och restriktiv migrationspolitik

 1. Lägg ner Migrationsverket eller dom delar som har hand om asyl och flyktingansökningar. När någon kommer och söker så får dom ett färdigtryckt papper där det står: Jag är från Afghanistan/Syrien. Jag är 17 år och har gått från kriget med endast min telefon i handen. Det är allt jag äger. Jag har ingen familj eller släkt någonstans som väntar på att få komma till Sverige. Blanketterna skickas sedan till MP eller något aktivistkontor, typ Jag är här. Dom har redan fått stämplar skickade till sig så när dom fått ansökan sätter dom dit en stämpel med “GODKÄNT”. Sedan skickas den sökande till ett socialkontor och därifrån till ett hotell tills någon lämplig lägenhet ordnats. Det kommer att kosta det förstår alla, men den byråkrati som vi har idag med utredningar, överklagan och ännu mer överklagande plus kostnaden för domstolar och advokater och tolkar är inte liten. Och all denna byråkrati som nu är känns meningslös eftersom alla ändå ska få stanna eftersom det tydligen är en mänsklig rättighet.

 2. VEM BÄR ANSVARET TILL ATT ÖVER 7000 MÄNNISKOR DÖTT I SVERIGE AV CORONA !?

  Jag vet och förstår, vet / förstår du ?

  ”Bara en superidiot gör exakt samma misstag om och om igen, och förväntar sig olika resultat.”

  Kommer DU rösta på Socialdemokraterna igen !?

  Ps.
  Nu blir det bögklubbar på Gran Canaria….(hej Dan, kul å se dig här igen…vill du ha samma bord och samma pojke som serverar dig lite bubbel att slicka ifrån nån ung pojkes kropp !?)

 3. Det är inte rättvist att blanda in i räkningen redan anpassade invandrare. Människor, som redan är i jobb eller byter jobb från andra EU-länder och flyttar från länder där krav på självförsörjning redan är naturligt. Det är inte den typen av invandring, som skadar med överbelastad skola, ordningsmakt, välfärd, sjukvård, ekonomi och bostadsmarknad. Det är, som att kommuners plusekonomi skulle räknas in i Malmö kommuns årliga minusekonomi. Ett förhållande, som måste upphöra och inte kan fortsätta på något plan längre.

 4. Fem nya Eslöv, eller nästan ett Lund. Idioti i bostadsbristens Sverige att fylla på så här många. Det finns inte en chans att hinna bygga bostäder till alla, inte ens om man kastrerar de som släpps in. En katastrof för hela infrastrukturen.Det finns ingen som vet hur man ska hantera detta, politikerna är för dumma för att förstå vad de ställdr till med.

 5. Boken “Invandring och mörkläggning: en saklig rapport från en förryckt tid”, av Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin. Här beskrivs lögnerna, hyckleriet och det havererade integrationsmaskineri som svenska politiker, journalister och opinionsbildare, i en blandning av okunnighet, feghet och
  missriktad välvilja, väljer att inte berätta om för svenska folket.

  Boken har recenserats av bl.a. danska Jyllands-Posten som skrev: “den viktigaste svenska boken på många, många år. Det är en debattbok, men är mycket mer än så. Strängt taget är den en dokumentarisk redogörelse av det fullständiga vanvett som pågår i Sverige vad gäller landets förvandling till ett land i tredje världen. “Invandring och mörkläggning” är en särdeles skrämmande läsning. Den rekommenderas varmt, inte för ett behagligt innehåll, men för att det kommande svenska ekonomiska och kulturella sammanbrottet står som hugget i sten efter genomläsningen.”

  Recension i Dispatch International:
  “Med hjälp av en imponerande mängd data, såväl kvantitativa i form av statistik som kvalitativa i form av uttalanden från politiker, mediefolk och forskare, har det lyckats författarna att teckna en mycket övertygande bild av den katastrof Sverige är på väg mot. Hur har då reaktionen blivit i Sverige på en sådan viktig och genomarbetad bok? Tystnad, total tystnad i de traditionella medierna.”

  Läs boken gratis här:
  https://morklaggning.files.wordpress.com/2018/09/invandring_och_morklaggning-karl-olov_arnstberg_gunnar_sandelin_2014-04-29.pdf

  Eller ladda ner gratis här! E-bokläsare för gratis nedladdning:
  (PC / MAC / Android Phone & Tablet / iPhone & iPad / iPod / Win Phone)

  https://morklaggning.wordpress.com/specialutgava-ladda-ner-gratis/

  • Lars Vilks apropå invandring, om det går att debattera och Lars Vilks skriver, citat: ” att i praktiken går det naturligtvis inte att debattera utan ett antal reservationer och förutsättningar, dvs. i en anda av rekommenderad konsensus.

   Karl-Olov Arnstbergs och Gunnar Sandelins bok ”Invandring och mörkläggning En saklig rapport från en förryckt tid” är ett bra exempel. Förmodligen är det inget större fel på den bild som författarna presenterar. Om man är naiv skulle man förvänta sig intressanta och upplysande debatter genom talrika recensioner i de tongivande medierna och självfallet skulle författarna intervjuas i sofforna i morgon-teve. Men det blir bara tyst. Här är något som inte kan avfärdas som fanatisk galenskap och oförblommerad rasism. Det underförstådda är dock att man inte bör skriva en sådan bok. Den kan öka främlingsfientligheten.I ett kapitel har författarna en genomgång av forskare som bedriver sin s.k. forskning med ideologiska motiv. De exempel som diskuteras är Stefan Jonsson, Mattias Gardell, Masoud Kamali, Torbjörn Tännsjö och den förmodligen allra värste, Henrik Arnstad. Skrifter av dessa herrar emottages officiellt som rättfärdigt gods med korrekta och lämpliga åsikter…”

   https://www.vilks.net/2013/04/28/1672-tystnad-liksom-i-cirklar/

 6. Det kan väl inte finnas en enda vettig människa som fortfarande tror på EUs och Regimens snömos!

 7. Det är hyckleri i storförmat att sätta restriktioner på Svenska
  folket över hur man ska uppträda i Coronatider samtidigt
  som man låter invasionen av så kallade flyktingar pågå
  för fullt , människor vars bakgrund och eventuella sjukdoms-
  tillstånd dom inte känner till kan fritt vandra ut i samhället!

  • Det visar på total avsaknad av logik och intellektuell tankeförmåga också. Regeringen, dess höga tjänstemän och deras medlöpare i gammelmedia och spånskallar som röstar på Sjupartiet har noll verksamhet bakom pannbenet. Och det ska gå från ont till värre, från värre till mycket värre osv, om de inte stoppas. De försvinner inte självmant från taburetterna.

 8. Folkutbyte till vita v folkutbyte till svarta… N-Socialismen av idag är livsfarlig för vita människor

 9. Det var 89000 för många. Dra tillbaka samtliga uppehållstillstånd och utvisa dom. Migrationsverket ska läggas ner och ersättas av återvandringsverket som kommer att få bråda tider. Det är många som ska utvisas nu.

 10. Men arbetskraftsinvandring? Allvar? Vilka jobb får dessa? Knarklangare då eller? För det är den enda arbetsgruppen i sverige som verkar ha ökat den sista tiden. Hade jag varit en ung sjuksköterska hade jag hellre jobbat gratis för tex läkare utan gränser än att jobbat ihjäl mig inom den svenska vården.
  En bekant till mig kom till sverige som utbildad läkarsekreterare, men erbjöds bara jobb som städerska. Hon tjänade mer på att vara arbetslös invandrare.
  Om man inte ändrar arbetsmarknadens politik finns det ingen anledning att ta in en enda arbetsinvandrare i landet.

 11. Man kan inte gå efter vad en sosse säger, för att vad dessa sossar säger är en sak, och vad de faktiskt gör är en helt annan sak.
  Fast när de gör propaganda och kommer med bortförklaringar för något de vill införa (t.ex förmögenhetsskatt) finns viss anledning att tro att de faktiskt menar vad de säger.

Kommentera