Klimat-katastrofer som skulle inträffat 20209 responses to “Klimat-katastrofer som skulle inträffat 2020

 • Ulf

  SVT fortsätter att ljuga.De påstår att jordskredet i Norge beror på klimatförändringar vilket är en ren lögn. 1918 var det ett jordskred i Getå där det omkom 22 personer…

  Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  Jag var i Novosibirsk år 2000 och den vintern hade varit bister enligt de boende – de hade haft -53 som värst. Denna stad har ett normalt inlandsklimat på ca -35 på vintern till +35 på sommaren, det har dock varit varmare på vinten vid olika tillfällen. När vi ringde (för ett par dagar sen) till en bekant däröver fick vi reda på att de hade -51 grader. Jag håller med om att vår närmaste stjärna styr vårt klimat, och enligt uppgift är lutningen av jordaxeln inte konstant (vobblar något) samt att rotationen runt solen inte är helt koncentrisk. Här bör finnas avvikelser i temperatur o.s.v. Eftersom det alltid talas om att det var kallare förr, så kommer jag ihåg följande: Jag var ca.10 år och vi åkte till morfar och mormor för att fira jul i Småland, Innan vi kom till vår destination hade vi upplevt ett åskväder, och på julaftonskvällen hade vi regn och ingen snö inom synhåll.Med andra ord – så var det ju bättre förr (ironi)! Det är dags att nationellt lyfta fram Elsa Widding! Hon har kunskap! God fortsättning!

  Gilla

 • Tony

  Inte en dag utan att SVT har någon katastrof att berätta om,
  men dom största katastroferna, våra styrande håller SVT tyst om?

  Gilla

 • centurion

  På sommaren blir det varmare och på vintern kallare. Vintertid växer glaciärerna till sig, medan de drar sig tillbaka en aning sommartid. När vi i norr har sommar så är det vinter på andra halvklotet — och tvärtom.
  Allt detta beror ju som bekant på att jordaxeln lutar och att vi därför blir begåvade med olika årstider. Men lutningsvinkeln är ingalunda konstant. Den kan variera en hel del över tid. Därav kan vissa ytterligheter uppstå.
  I det lite större perspektivet är ju naturligtvis solen den största faktorn att räkna med. Solfläckarna varierar, precis som solvindens påverkan. Men även jordens elliptiska omloppsbana är ej heller konstant.
  Riktiga forskare, med skit under naglarna, har borrat sig ner i både glaciär-isen och torvmossar. Man har då funnit bevis för att klimatet har varierat hela tiden sen eviga tider. Så har det alltid varit och så skall det också vara. Jorden är ingen stel konstant massa. Den lever och rör på sig, precis som hela solsystemet med solen som hov-dirigent.

  Mänsklig påverkan finns…förvisso, men är bara av en mycket marginell betydelse i de universella sammanhangen.

  Gillad av 2 personer

 • Niklas R

  Påminner om en hög amerikanska klimatalarmisterna som tog en vanlig båt till Antarktis för att bevisa att isen var borta för ett antal år sedan.
  De var tvungna att skicka en isbrytare för bryta loss dem ur isen lite senare.

  Gilla

  • G Nordström

   Som vanligt försökte de tysta ner det.
   Precis som nu med alla nya köldrekord och kalla väder i andra delar av världen.

   Gilla

   • Olof.p

    Äventyraren Shackleton nådde sydpolens spets 100 år tidigare. Det var uppenbarligen varmare på sydpolen för 100 år sedan.

    Gilla

 • Per Molin

  Stackars lilla Greta, ingenting att visa på som stöder hennes fantasier.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: