Sol och vind

ENERGI. Lorenz Tovatt är glad för att kärnkraftsreaktorn Ringhals 1 stängde igår. Herr Tovatt tycker vi ska lita på sol och vindkraftverk.

Idag klockan 12:30 ser kraftproduktionen ut som nedan och det är milt för årstiden, industrin går inte fullt och ännu har inte så många köpt elbilar. Vind och sol (sol ingår i ospecificerat) producerar under fem procent.

– Pettersson säger att får Lorentz bestämma så blir det nog kallt inomhus så småningom och jag tror elbilarna får stå parkerade.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Sol och vind

 1. Det är verkligen synd att det inte går att stänga av elen för endast miljöpartister när det blir elbrist en kall vinterdag och dom ska till jobbet på sin elcykel. Alla i MP har väl egna solceller och en liten vindsnurra utanför fönstret så dom klarar sig. Övriga sverige behöver den kraft som återstår när det inte blåser och solen inte visar sig på några dagar.

 2. Här hemma har vi ingen sol och helt vindstilla. lamporna flämtar som en nyrastad jycke.När alla lampor släckst så kan man se att värmen till huset funkar. Det är ju bara 0°C så det kanske klarar sig.Undrar hur det blir vid en köldknäpp? Fast då kan man ju importera kolkraft som är så mycket bättre än fossilfri kärnkraft.

  • Tittar just på ett reportage om ovädret vid Nyår 78/79 i norra Tyskland. Något som också drabbade stora delar av Sverige. Vi var dock på den tiden rustade med rejält av Atomkraft.Därför blev inte vår skada på närmelsevis så svår,som i DDR o. V-Tyskland.
   Här dog lantbrukarnas djur som flugor,när strömmen försvann och uteblev i tre dygn.
   En liknande katastrof kan ni yngre förbereda på i framtiden med den energipolitik som dagens regering för…:
   https://www.smhi.se/bloggar/vaderleken-2-3336/nyaret-1978-79-ett-iskallt-jubileum-1.143218

   • För de av er som inte upplevde denna och liknande vintrar lägger jag in en länk,som visar hur det tog sig ut i s:a Sverige o. c:a 10 mil söder om Östersjön:

 3. MP:s resonemang runt hur mycket effekt vi behöver är bedrägligt. Om man slår ut all producerad effekt jämnt över ett år så skulle vi klara oss gott och väl utan R1 och R2. Problemet är att effekt måste finnas tillgängligt varje millisekund oavsett väder och elnätet måste vara balanserat för att vara stabilt. Detta åstadkoms enbart i dagsläget med planerad kraft från kärnkraftverk, vattenkraftverk och fossileldade kraftverk. Så länge batteritekniken är på stenåldersnivå kommer intermittenta kraftslag att vara kuriosa. Detta begriper inte Twat och hans vänner.

 4. total vindkraft 2,9% !!!
  vi får nog bygga hela landet fullt med vindkraft verk för att det skall ersätta en endaste litet kärnkraftsverk.
  Hur skall vi ekonomiskt och planerings mässigt ens fundera på vilket sätt vi skall gå till väga??
  det är ju totalt meningslöst att kasta dessa miljarder rätt ner i sjön, för det finns inte ens en plan – Hur och var och när, miljömässigt är det ens försvarbart att sabotera vår framtid med detta hyckleri

 5. De 2764 MW el som vi exporterar görs enbart när det blåser och då får vi tydligen betala 0,5 öre för att bli av med den.
  Eftersom all el blandas så drabbas ju även kärn och vatten el av förlusten och då blir det ju ingen lönsamhet där heller med alla extra pålagor som de måste betala.

 6. MP anhängare plus andra drömmare tror att vi ska fortsätta vara en industrination om en tredjedel av el-energin försvinner.
  Vindkraft då kan vi producera då det blåser, annars inte. Solkraft ännu mindre, det kan duga för småhus och för att få folk inbilla attt det gör klimatet en tjänst.
  Vi har för många tokfnattar i vårt land och inom det styrande skiktet.

 7. 1. Den svenska regimen avvecklar kärnkraft när vi istället är i skriande behov av mer el. och därför borde bygga fler reaktorer.
  2. Dom importerar något som dom kallar för ”pensionsräddare” från afrika och mellersta österns regioner, till en kostnad av över 500 miljarder per år. Och pengarna tas från våra pensioner.
  3. Sverige skall kulturberikas säger dom. Vi ”berikas” med världens näst högsta våldtäkts tal, bilbränder, skolbränder, narkotika, misshandel och mord, bestialisk halaslakt mm. mm.
  4. Och för att finansiera all denna österländska ”prakt” så höjs skatterna, den ena efter den andra och lösningen på massmördarnas bostadsproblem blir att konfiskera våra bostäder på löpande band.
  Det som var Ditt i dag har en neger eller arab lagfart på i morgon!
  Den svenska regimen gör precis tvärt emot vad en normal regering skulle ha gjort, men är man ute efter att förstöra, söndra och förnedra den egna befolkningen, då har dom lyckats till 100%

 8. Hmmm… Om MP och de andra dårpippina skulle avstå från kärn- och vattenkraft och förlita sig helt på sol och vind och låta oss andra fortsätta med stabil elförsörjning.

  Nej, ja just det. De är få och obetydliga men har ett politiskt inflytande som är skadligt. Även om de avstod all elanvändning skulle det knappt märkas.

 9. Hilsten:
  Tack o. lov finns inte sååå många av ditt slag…Hur tror du alla era importerade Guldstycken i stadsghetton,skulle kunna överleva efter ditt levnadssätt ?
  Maken till dina gelikar får vi söka efter…Möjligen Greta i Fjollträsket !

 10. Om mp får fortsätta så får vi snart flytta ut i en koja i skogen och industrin får slå igen. Det kanske är deras plan. Mp MÅSTE BORT
  Lorens tokfjant kan flytta till Asien och leva på insekter resten av livet. Han gillar ju sånt….

 11. Framför allt tycker jag klimataktivisterna ska hålla det dom lovar, att det ska bli varmare i framtiden. Annars vill vi ha skadestånd.

 12. Antingen kommer regimen att se till så att våra elanläggningar stänger ner vid belastningstoppar, så vi blir tvingade att frysa. Eller så kommer de att se till att göra elen så fruktansvärt svindyr att vi själva hellre väljer att frysa eftersom vi helt enkelt inte kommer att ha råd. Den el som ändå förbrukas kommer att vara mycket hårt beskattad ; dels pga. brist, men också för att regimen är i stort behov av skatteintäkter för att hålla den importerade röstboskapen igång.
  Sol och vind är ju kraftigt subventionerad och det finns det ju en anledning till : Det måste den vara, nu och för all framtid. Annars går den back.

 13. Tokhatt visar upp sin ansvarslösa inskränkthet – hoppas att (MP) är borta efter nästa val.

 14. Tokfnatt bor väl sannolikt på Södermalm, så man kan ju hoppas detta blir det första område som kopplas bort vid kapacitetsbrist.

Kommentera