”S har sålt ut energipolitiken till ett radikalt fyraprocentsparti”


ENERGI. Medan M och KD svek kärnkraften i en symbolpolitisk aktion har vi fortsatt att kämpa för dess existens. Det skriver Sverigedemokraterna på DN Debatt och beskriver sig som drivande i att försöka rädda Ringhals 1 och 2.

Steget Efter

Socialdemokraterna, ett historiskt ansvarstagande och kärnkraftsvänligt parti, har gått emot sin egen övertygelse och sålt ut Sveriges energipolitik till ett fyraprocentigt radikalt miljöparti. Varför? För att behålla regeringsmakten. Notan? Den står du och jag för. Efter att ännu en fullt fungerande kärnkraftsreaktor nu stängts ned kan vi nu vänta oss högre elpriser, fler driftstopp, större flaskhalsar och mer importerad smutsig el. Valet 2022 kommer bli avgörande för kärnkraftens fortsatta existens i Sverige.

Sverige är nu inne på en destruktiv väg. Genom att stänga Ringhals 1 och 2 innan deras livslängd löpt ut kommer vår export av ren el till andra länder att minska.

”Förra året lade vi, som enda parti i riksdagen, förslag om att ge statligt ägda Vattenfall i direktiv att driva de båda reaktorerna vidare, men även att bolaget inte ska åläggas restriktioner när det gäller att planera, förbereda eller bygga ny kärnkraft”.

Valet 2022 kommer att bli avgörande för kärnkraftens fortsatta existens i Sverige, menar SD.

Lorentz Tovatt är riksdagsledamot, klimat- och energipolitisk talesperson för MP.

Jimmie Åkesson önskar Gott nytt år…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE158000082578093341516


13 responses to “”S har sålt ut energipolitiken till ett radikalt fyraprocentsparti”

 • Peter Å

  4 % partiet åker ut 2022. Eller tidigare om vi får ett nyval!

  Gilla

 • Oljeborr

  Tokstollar.

  Gilla

 • Kungen

  ALDRIG FÖRR HAR SÅ FÅ FÖRSTÖRT SÅ MYCKET FÖR SÅ MÅNGA. HÖJ SPÄRREN TILL 10% OM VI SKA KUNNA RÄDDA SVERIGE. DET ÄR DOM SMÅ SKITPARTIERNA SOM STÄLLER TILL ELÄNDE. BORT MED DOM NU

  Gillad av 1 person

 • Håkan Dahlberg

  Med mindre andel kärnkraft och större andel vindkraft i det svenska kraftnätet så får vi vänja oss med fler strömavbrott, både av kortare och längre varaktighet.

  Ni som kan, skaffa er ett eget nödelverk att ha ute i garaget.
  Bor ni dessutom ute på landet och har egen vattenförsörjning och eget avlopp, ja då kan ni bli oberoende.
  Har ni dessutom en vedeldad kamin med kokplatta på toppen, ja då kan ni dessutom spara på den största delen av bränslet till elverket.

  Gilla

  • Roland Salomonsson

   Inköp av Reservkraftaggregat har Mupparna förutsett. Alltså vill de HINDRA att sådana tillgodoser svenska gräsrötters välfärd. Det har man gjort genom att idiotbeskatta alla drivmedel. Att köra ett familjeaggregat (som man gjorde i Australien under deras stora ”black-out) kostar skjortan. Jämfört med Australien behövs aggregaten typ 6 månader.
   Svenskarna måste börja organisera drivmedels-smuggling om reservkraftaggregat skall långköras!

   Gilla

   • Håkan Dahlberg

    Har man investerat i en braskamin med kokplatta på toppen, så behöver nöd-elverket bara dra några fläktar och cirkulationspumpar hela tiden, och trefas vattenpumpen endast då och då när vattentrycket har sjunkit.

    Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Socialdemokrater…social-demokrater… social demokrater smaka på ordet… borde inte ordet betyda att folket ska rösta om kärnkraften? Ge allmänheten info om vad som händer om den tas bort och vad som händer om den finns kvar… på 1980-talet röstades det om kärnkraftverkens vara eller icke vara… varför gör man inte det nu? Är man rädd för resultatet? Eller är det så att man varken är social eller demokrat längre? Sverige verkar styras enväldigt kommunistiskt oavsett vad de kallar sig. Om en lider ska alla lida. Om en svälter ska alla svälta. Om en dör ska alla dö (den dagen kommer om vi fortsätter så här)

  Gilla

 • Moberg

  Tror faktiskt att det är bättre att lägga mödan på att få till stånd nya byggen av kärnkraft med senaste teknologin istället för på gammal olönsam.
  Men SD tenderar att som de andra partierna satsa på fel hästar gång efter annan.
  SD har blivit påverkade av Riksdagens anda, obetänksam opportunism.

  Gilla

 • ruben

  Något, som är talande i sol och vind bubblan är att hjälpfordonen för utryckning till elbilar med strömtorsk har elverk och bilar drivna med diesel. Jag tror jag läste det här på Petterssons. Man vill vara säker på att kunna utföra uppdragen medan politikerna tycker att allmänheten ska ha den något osäkrare eldrivningen. Må vi få en vuxen sansad regering utan fanatiskt miljögrubbel och vansinnets skattepålagor utan grund.

  Gilla

  • Jenny Ek (wadyr)

   Det borde vara allmänt känt att tillverkningen av elbilar skapar cancer på de som skapar dem. Men det är det visst inte. Eller så bryr sig elbilsaktivisterna inte ett dugg om att en enda elbil ger 50 malasier(jag minns inte om det var just i malaisia dessa komponenter skapades, men det var ett land långt bort) cancer.

   Gilla

 • Anders Nilsson

  Han glömde: In med tomten och alla sagor istället för verkligheten.

  Gilla

 • Billy Boy

  Jeander

  Bildkälla: farbrortorsten,com

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: