De kriminella darrar av skräck för nya straffet helghemarrest

BROTTSLIGHET. I dag införs ungdomsövervakning, en ny påföljd i det svenska rättssystemet. Syftet är att få fler och bättre alternativ för att kunna ingripa mot unga som har begått brott. Det handlar bland annat om så kallad helghemarrest, där unga tvingas att hålla sig hemma på helgerna, skriver Morgan Johansson, justitieminister (S) och Mikael Damberg, inrikesminister (S) på Aftonbladet.

– Pettersson läser debattartikeln och inser att socialdemokraterna inte fattat något. De fortsätter med det de hållit på med i 40 år och som gett oss det samhälle vi har idag. De skyller på högerpolitik och tror att helghemarrest ska avskräcka någon. Det är mer saft och bulle politik och inte ett ord om massinvandringen och konsekvenserna av den.

Dödsskjutningarna har tiodubblats på en generation. Hösten 2014 fick regeringen Löfven makten och lovade knäcka gängen…de senaste åren är min egen statistik och omfattar bara mord med skjutvapen i kriminell miljö. Alltså inte relationsmord eller mord med kniv.

 • 1990–94: 4
 • 1995–99: 7
 • 2000–04: 8
 • 2005–09: 9
 • 2010–14: 14
 • År 2015: 28
 • År 2016: 28
 • År 2017: 43
 • År 2018: 45
 • År 2019: 41
 • År 2020: 43

Morgan Johansson, Mikael Damberg och Stefan Löfven är ansvariga sedan 3 oktober 2014.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “De kriminella darrar av skräck för nya straffet helghemarrest

 1. Det är väl inte så konstigt att fler personer tittade på Kalle Anka på julafton. Jag tror inte muslimerna gjorde det, och det är ändå dom som gjort att folkmängden ökat i Sverige. Men svenskarna har lärt sig den hårda vägen att det här inte är deras land längre utan att det är bäst att hålla sig inne när mångkulturen firar nya triumfer. Är någon ute och försöker göra motstånd eller bara visar sig så är risken mycket stor att bli dödad. Och säger man att man inte vill ha den här utvecklingen så kalls man rasist av alla dom som vill ha det som det blivit.

 2. Man skulle kunna tro att det är den 1a april… Det vansinniga är att de verkar tro på sina fantasifulla ”lösningar” medans buset visar ohörsamhet i rättssalar och skrattar när ”straffet” utdelas.

 3. Magnus Stenlund har i SwebbTV “ledare” visat hur den Svenska brottsligheten i stort ser ut.
  I stora drag är det så att den Europeiska befolkningen i Sverige är genomsnittligt brottsliga. Lite mer eller mindre beroende på vilka jämförelser som görs. Enormt låg t ex jämfört med El Salvador.

  Jämför man då brottsligheten hos Invandrarkollektivet i Sverige, så blir datan “skrämmande” och få länder kan uppvisa liknande.

  Men väljer man ut t ex “ostasiater” så är deras brottslighet LÄGRE än etniska svenskars. Om man däremot väljer ut brottslighet bland invandrare med bakgrund i “fredens Religion” (som ju samtidigt är ett “parallellt” samhällssystem), så ligger t o m världens brottsligaste land “El Salvador” i lä!
  Bara en ren krigssituation lär vara värre!

  Eftersom SwebbTV bl a har tagit upp denna fråga, så förstår ni varför de diktatoriska krafterna vill stänga ned kanalen. Diktatoriska krafter skyr alltid sanningar!
  Besök själv SwebbTV på beta.swebbtv.se

 4. Mitt förslag är att de tar in vikarier om de ordinarie behöver vila upp sig över helgen. Instegsjobb med karriärmöjligheter. Räknas lördag-söndag som helg. I så fall kan det bli en rejäl slant.

 5. Vore det inte bättre att anpassa fängelser och sjukvård till den nya folkmängden.
  SVT säger att fler tittade på Kalle Anka på Julafton jämfört med i fjol, är de förvånade, vi har blivit 100 000 fler.

  • Jag tittade på Kalle Anka i fjol. Jag fick inte gå ut och trängas och köpa tidningen som jag brukar. Så vad skulle jag göra. Hon var bestämd på den punkten. Jag vet inte om jag ska titta på Kalle Ankas jul i år. Det beror på smittoläget. Den som lever får se.

 6. Det här utspelet om utegångsförbud kommer dom små ligisterna att skratta på sig åt.Vem ska se till att det efterlevs och hur ? Ska man åka land och rike runt med Polisbussar för att köra hem dessa ? Ska man sätta fotboja på dom rara små liven på helgerna.Vem ska göra det ? Ska man komma tillrätta med det här behöver press sättas på dom osynliga föräldrarna eller vårdnadshavarna.Från det ena till det andra.Jag önskar alla på bloggen ett Gott nytt år.Hoppas detta år blir ett bättre år på alla vis.Låt oss stoppa 2020 i glömskans arkiv och låt det komma bättre tider…..

 7. Återigen något som i vissa öron låter bra och kraftfullt, men vem eller vilka ska övervaka att det följs?
  Förresten det går väl lika bra att skjuta någon, eller råna, våldtaga på en vardag.

 8. Det är väl för att fängelserna är överfulla. Det kostar mer att bygga fängelser än att sätta på en fotboja. Vad politikerna inte fattar är att om man skickade de kriminella till hemlandet så skulle inte våra fängelser vara överfulla och då hade det funnits plats och då hade man inte behövt fotbojanalternativet. Men när var en 08politiker smart senast?

 9. Nu ska klienterna utrustas med fotboja . Om man använder den gamla sorten med en rejäl kedja och en järnkula , så kanske det kan hjälpa .

 10. “Vi är på god väg att Knäcka Gängen”, bjäbbade lille Molgan, för flera år sen.
  Alltså, 1:a april kom väldigt tidigt i år…

Kommentera