Sista dagen

Idag är det sista dagen på 2020. Ett år vi alla vill glömma och förpassa till historien å det snaraste. Idag är det också sista dagen för Stefan Löfven att ordna till arbetslösheten så att han infriar sitt vallöfte från 2013.

Minns ni?

Vid S-kongressen 2013 höll Stefan Löfven ett tal i vilket han lovade att en socialdemokratiskt styrd regering skulle se till att Sverige hade EU:s lägsta arbetslöshet 2020. Idag är det sista dagen och hur har hans regering lyckats?

Ja, de senast sammantagna siffrorna härrör från juli och….ja, ni ser själva.

T.o.m. LO är bekymrade över utvecklingen…

…men Annie Lööf slapp ju undan löftet att äta sin sko, så det är klart att alla förlåter Stefan Löfven för det plumpa uttalande 2013. Läs mer av Per Gudmundson på Bulletin.

12 thoughts on “Sista dagen

 1. Svårt att minnas allt vad denne storljugare har lovat och sagt.
  Spelar heller ingen roll eftersom de mesta är lögner han sprider omkring sig så varför försöka minnas det.
  Hans valspråk: Varför tala om sanningen när jag känner lögnen.

 2. Den officiella arbetslöshets-statistiken är hög och för invandrargruppen skyhög. Men i verkligheten är den faktiskt ännu högre. För det räcker med att någon jobbar 1 timme per månad för att man ska hamna utanför statistiken. T.o.m. om denna ynka timme till 100 % består i bidrags-finansierat låtsasjobb / terapi. Än värre kan 1 timmes koranskola per mån. göra så att man ej heller kommer med i arbetslöshets-statistiken.
  Hur f-n kan statligt eller kommunalt finansierad terapi kallas för arbete ?
  Men dimridåer är vi ju vana vid från såssarnas lögnfabrik.

 3. https://www.politikfakta.se/wp-content/uploads/2020/01/81BCC690-DB43-41E0-ACBC-4B000DE1CFAF-819×1024.jpeg

  Politikfakta

  https://pbs.twimg.com/media/EDFghR7WkAIQfET.jpg

  Skärmdump från SVT Nyheter om SVT UG:s reportage den 28 augusti 2019 om Filipstad.

  Delcitat

  I gruppen inrikesfödda personer är arbetslösheten i själva verket bara omkring fem procent – men bland personer födda utanför Europa är siffran 80 procent, enligt kommunen. Samtidigt är det brist på personal i många branscher.

  Slut delcitat

  • 2017 lovade Löfven att pensionärsskatten ska vara helt borta 2020.
   Vad har hänt med det?
   Han har nu några timmar på sig att ordna det….

   • Mitt förslag:

    Löfven skulle på eget initiativ snabbt kunna beräkna hur stort beloppet blivit för hans del av den slopade värnskatten som han själv åtnjutit under hela året 2020.

    Summan skulle han sedan betala in till de fonder som finansierar vanliga pensionärers pensioner.

    Många av dagens fattigpensionärer har aldrig fått del av Reinfeldts jobbskatteavdrag nr 1, 2, 3, 4 och 5 beslutade under åren 2007 – 2014.

    Trots tidigare löften från Löfven att jobbskatteavdragen skulle slopas så har hans maktinnehav de senaste 6 åren inte lett till något avskaffande. Alltså ett grovt löftesbrott.

    När Löfven skickat sin andel av värnskatten till pensionsfonderna före klockslaget 24:00 i natt vill jag se och höra honom uppmana alla sina socialdemokratiska partikamrater + alla medlemmar i partierna MP, V, C, L, KD, M och SD att göra detsamma. D v s de som sluppit betala värnskatt under året 2020 räknar allihop fram sin andel och betalar in pengarna till de fonder som finansierar pensioner med uppmaning att omgående avskaffa den orättvisa s k ”pensionärsskatten” och betala ut beloppen till de behövande pensionärerna.

    Som avslutning vill jag se att Löfven återinför värnskatten att gälla från 1:a januari 2021 på samma villkor som gällde tidigare för dem med de högsta inkomsterna i Sverige.

    Allt detta skulle bli ett mycket uppskattat och välkommet tillskott i hushållskassan för alla Sveriges fattigpensionärer.

 4. Ännu har inte ett pip hörts från Ulf Kristersson eller
  Ebba Bush Thor över Regimens oförskämda nedstängning
  av Kanalen Swebb tv utan anledning. Är ni oppositionen,
  eller delar ni Regimens försök att strypa det fria ordet ?
  Meddela oss då det, det är viktigt för många människor.

  Vad tycker Bröderna Sonesson i region Skåne??

  • Bröderna Sonesson är inte värda en röst, de är sossar men låtsas vara något annat. Alla vallöften bröts så snart de nått makten. De hade sålt sin mormor till högstbjudande korvfabrik utan skrupler. Charlataner!

 5. 2020 året när vi drabbades av en pandemi och när Sverige
  gick över till diktatur, där klåfingriga byråkrater tror sig
  bestämma över vad folk ska tycka.

  Sparka ut dessa Antidemokrater!

 6. Jag kommer aldrig aldrig att glömma regeringens svek mot det svenska folket! Det började med Reinfeldt och har fortsatt med sossarna, som egentligen ska jobba och verka för svenska skattebetalare, men gör precis tvärtom..! Vår nuvarande pajas-regering kör Sverige i botten med flit, och med en underliggande agenda från högre makt, läs Soros m.fl vänstermaffia! Sverige är kört pga detta…bara att konstatera!

Kommentera