De oansvariga vill ha lag för alla andra


PANDEMI. Regeringen (S+MP) vill få igenom en ny pandemilag för att kunna bestämma om nedstängning om nedstängning av butiker, kollektivtrafik, shoppingcenter eller annan verksamhet som omfattas av pandemilagen.

Lagrådet kritiserar regeringens förslag till pandemilag på en rad punkter. Men lagen kan accepteras om ändringar görs – som att riksdagen måste informeras snabbare när regeringen vill stänga verksamheter. Det framgår av Lagrådets yttrande över förslaget, som regeringen presenterade den 28 december.

Det är meningen att riksdagen ska börja behandla regeringens proposition om lagen redan den 4 januari och ta beslut den 8 januari för att lagen ska träda i kraft den 10 januari och gälla till sista september 2021.

Regeringen kräver alltså att riksdagen ska ge dem i det närmaste obegränsat makt att straffa medborgare och företag som inte följer rekommendationerna. Detta som högt uppsatta politiker inte följer de nuvarande rekommendationerna.

 • Den högste ansvarige statsminister Stefan Löfven (S) har gjort flera besök i julhandeln (S).
 • Ansvarig för lag och rätt, justitieminister Morgan Johansson (S) har varit på mellandagsrea i Lund
 • Ansvarig för sjukvården, socialminister Lena Hallengren (S) har julhandlat i Kalmar.
 • Hon som håller i pengarna, finansminister Magdalena Andersson (S) har varit i Sälen och åkt skidor.
 • Biträdande finansminister Per Bolund (MP) har besökt flera butiker i Stockholm.
 • Den socialdemokratiske politruken och chefen för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, Dan Eliasson (S) drog på solsemester.
 • Oppositionen är troligen inte bättre eftersom de är så tysta.
 • Minns ni när de vänsterblivna tvingade borgerliga ministrar att avgå för obetald TV-avgift?

Detta gäng vill alltså ha en speciell lag för att straffa vanliga medborgare för olämpligt uppträdande under pandemin.

Att inte leva som man lär är denna regerings melodi. – Pettersson är orolig för att år 2021 inte blir bättre än 2020 så länge de oansvariga sitter kvar.

Gruppbild på regeringen 2020-10-08. Frånvarande är Amanda Lind och Peter Eriksson.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “De oansvariga vill ha lag för alla andra

 • Nulle.

  Stoppa lagen.
  Vem litar på den illegala regeringen.
  Svenska folket har inte röstat för denna regeringen.
  Den har fixats bakom ryggen på folket.

  Gilla

 • G Nordström

  https://www.brighteon.com/f5d9c1f1-6f9e-4506-a4ba-add5571da828
  Här är ett gäng läkare och professorer som har lite olika åsikter om sjukdomen.
  Den är inte så lång men de flesta talar engelska men tydligt.

  Gillad av 1 person

  • Stenbock

   Liksom de ”kändisar” som Aftonslasken i dag har intervjuat.
   Jo så är det väl med alla sjukdomar,att ens personliga immunförsvar varierar.
   Somliga ömkar sig över små förkylningar.Andra tar det hela med en klackspark.Tror inte det är annorlunda med C-19,om nu inte PK-press o. media lyckats skapa den hysteri o. panik,som råder !
   Kan dessutom trösta er med,att detta virus kommer att bestå i all framtid……Sedan lär de dyka upp nya från Kina,liksom under tidigare år !

   Gilla

 • Stenbock

  Stenbock har sina misstankar….
  Diktator Merkel har troligen varit i kontakt med den ”lille tjocke” Lövén och beordrat honom åtgärder,likt 4:e Riket.
  I såväl hennes land som i Frankrike, (där en likadan marionett styr) råder i dag fullständig envåldsmakt.
  Som jag skrev i går är i stort alla butiker stängda,liksom Hotell,Restauranger och allt offentligt liv utdött. Människorna i sina masker har dresserats till den form,som visades i Metropolis på 30-talet !!
  Något djävulskap är på gång….

  Gillad av 1 person

 • centurion

  För en hybris-stinn såsse är det MAKTEN och bara MAKTEN som triggar. Och psykopaten Löfvén har naturligtvis noterat att coronan gynnar honom och partiet. Även de intetsägande pressträffarna höjer, av någon outgrundlig anledning, opinionsiffrorna. Kan det vara kändisskapets billiga retorik som vrider om skallen på de lättleddas skara ?
  Nu har vi ju sett åtskilliga exempel på att regeringen vill hålla liv i coronan fram till nästa val. Denna gudasända gåva till de maktgalna såssarna.
  Stefan, Morgan, Danne, Hallengren, Magdalena… De gör allt för att smittan ska föras vidare och för att motivationen hos folket skall undergrävas. Alla gör sitt ”bästa” för att hålla liv i detta verktyg som visat sig vara lösningen på landsförrädarnas åtråvärda MAKTBEGÄR.

  Gillad av 1 person

 • Maya

  Om kollektivtrafiken drabbas behöver man ju inte vara Einstein för stt begripa vad som händer.Hur ska alla icke bilburna ta sig till jobbet ? Nu ska jag förklara för detta galna MP att det är väldigt svårt att bedriva arbetet hemifrån för dom allra flesta.Sjukvården,hemtjänsten,affärsanställda m.m.Kanske dom ska bistå med packcyklar ? Vet dom ens hur många som åker kollektivt t.e.x.i Stockholm till arbetet ? Dom försökte dra ner på busstrafiken tidigare med olidlig trängsel som följd.Snälla använd ert förstånd någon gång.

  Gillad av 1 person

  • G Nordström

   Kära Maya, Hur kan du kräva att någon ska använda något de inte har?

   Gilla

  • Stenbock

   Maya:
   Kollektivtrafiken är det enda som inte berörs,av Merkels nya egna lagar.
   Det är tillåtet att stå packade intill varandra i Spårvagnar,Bussar S/U-tåg. Däremot inte i vanliga tåg.Dessa rullar med begränsningar till 50% av passagerare !!!
   Kan kanske någon förklara varför ? Smittar inte C-19 i de förstnämnda,men sprides i de sistnämnda ?

   Gilla

 • Andersson

  Jag saxar från dagens aftonbladet.se

  BETTAN FRÅGAR:

  Hej

  Jag vill inte att mina barn skall tappa fler år av sina liv så nu kommer vi att börja leva igen. Först ut står skidresa inom Sverige och sedan blir det Kanarieöarna, skall bli så härligt!

  AFTONBLADET SVARAR:

  Bettan

  Hej Bettan! Det förstår jag verkligen. Men att leva kan väl vara mer än att åka skidor och resa utomlands? Det viktiga för att vi ska få börja leva som vanligt igen är ju att vi får ner smittspridningen så att antalet svårt sjuka minskar, och då är det viktig att följa rekommendationer som att träffa så få som möjligt utanför den närmsta kretsen och undvika trängsel. Vad gäller skidresor så kan du läsa en artikel vi skrev om sjukvårdens synpunkter på skidturismen här. Vid utlandsresor ska man tänka på att kolla upp ifall UD avråder från resor till resmålet. Det eftersom restriktioner kan ändras på resmålet, hemresor påverkas och det kan även påverka försäkringar och möjligheter att få hjälp hemifrån om man råkar ut för något.

  Anna Sjögren

  Gilla

  • Olof.p

   Jag vågar inte åka utomlands om dom hittar på att sätta en i karantän i några veckor dit man kommer. Var på Kanarieöarna i mars, då satte dom turisterna i karantän på Teneriffa i tre veckor. Dom fick inte gå ut från sitt hotellrum. Hur kul är det.
   Det får bli hemester tills detta Coronavansinne är över.

   Gillad av 1 person

   • Andersson

    Det är precis vad Aftonbladet vill att du ska göra. Jag tror Bettan är en aning sarkastisk men Aftonbladet fattar noll. Sprid gärna Aftonbladets tjat vidare. Den kan bli en klassiker.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: