Håll i och håll ut – frågor och svar om förbudsförordningen hittar du här

PANDEMI. Med risk för att bli tjatig tar vi ett inlägg till om Morgan Johansson (S). Statsrådet Morgan Johansson har varit på mellandagsrea. Tillsammans med sina livvakter ställde han sig i kö för att komma in på Lunds stora inomhusköpcentrum Nova som stängde portarna mellan varven, eftersom antalet kunder hade slagit i taket, skriver Tobias Wikström på Dagens Industri.

Hur vi uppträder nu avgör hur stort det mänskliga priset för den här pandemin kommer att bli sa Justitieminister Morgan Johansson (S) i ett officiellt uttalande från regeringen den 18 december 2020.

Det statsråd som har det högsta ansvaret för lagstiftningen i Sverige anser uppenbarligen att regeringens skarpa uppmaningar inte gäller honom. På annat sätt är det inte möjligt att tolka Morgan Johanssons beslut att dra med sig två tjänstgörande poliser på mellandagsrea i ett köpcentrum. Rimligen är han övertygad om att detta inte heller får några konsekvenser för hans arbete – om han hade hyst något tvivel om detta borde han ha ordnat det aktuella inköpet på annat sätt, om det var angeläget.

Med sitt beteende underminerar Morgan Johansson regeringens strategi å det grövsta. En medarbetare som med öppet förakt bryter mot lojalitetsprinciperna i ett arbetslag uppvisar ett arrogant självförtroende – min svage chef vågar ändå inte sparka mig.

Morgan Johansson har förklarat sig på twitter med att ”alla regler följdes”. Han bad inte om ursäkt på svenska utan använde ett latinskt uttryck som brukar användas på ett ironiskt sätt, av den som vill vifta bort ett problem.

Morgan Johansson moraliserar gärna över andra, vilket kan vara bra att veta för den övervägande del av Sveriges yrkesarbetande befolkning som inte har tid att vara på twitter.

Regeringen och minister Johansson har högre förväntningar på vanligt folk än på statsråd.

– Pettersson säger…

Gruppbild på regeringen 2020-10-08. Frånvarande är Amanda Lind och Peter Eriksson.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Håll i och håll ut – frågor och svar om förbudsförordningen hittar du här

 1. För en gång skull skall vi vara tacksamma,att ha outbildade o efterblivna i regeringsställning.Inte för de är bättre söder om Östersjön,då dessa lider av storhetsmani a´la Adolf….
  I dag är i princip allt förbjudet i Diktator Merkels 4:e Rike.Den som inte följer nya regler o. lagar riskerar böter,och om Stenbock siar rätt,i förlängningen uppstår nya KZ.
  Dagen lång sitter dessa ”folkvalda übermenschen” i TV,och predikar nya förbud.
  Alla restauranger och absolut största delen av butikerna,har tvingats slå igen.
  Hotellen står tomma och de enda som syns på gatorna i stora mängder är de husvilla uteliggarna ! I Berlin finns det uppskattningsvis dryga 3.500 sådana….

  • Skall ge er ett exempel på hur vansinnet ser ut i Tyskland.
   I Berlins södra del inrättades i en stor hall,med plats för flera hundra til vaccination hugande. Efter att hallen öppnades visade det sig,att endast c:a 225 personer totalt hade intresse för besök.
   Nu stänges hallen tills vidare…
   Påminner lite om hur man i Hbg i våras i all hast genom Försvaret, lät bygga ett stort tältläger för C-19 sjuka,invid Lasarettet.
   Efter c:a ett halvår monterades det hela ner,utan att en enda patient besökt tälten !!
   I båda fallen lär det vara skatteslavarna,som står för kostnaden.

 2. Den lille dvärgen på bilden ovan,söker med åren alltmer genom sitt yttre, efterlikna en Imam…
  Kanske med tanke på valet 2022,för att bli en konkurrent till pedofilpartiet Centern,om de importerade Guldklimparnas röster ?

 3. Viken djä la. samling på bilden.
  Allt från illegala invandrare till gravt förståndshandikappade.
  Bara i ett land med sovande befolkning är detta möjligt.

 4. Hur kan 21 personer ställa sig på mindre än meters lucka då det var två som gällde?
  Hur kan 21+2 uträtta så lite när det bevisligen finns ca 4600 anställda i Regeringskansliet.
  En detalj Statsrådsberedningen har ansvar för att leda och samordna arbetet i Regeringskansliet. De hade 2019, 6 personer utlandsstationerade.
  Törs de inte vara hemma då de ska leda och samordna.

  Min mening om det hela, det är heller inte i Regeringskansliet någon ordning och reda.

 5. Mogge skulle nog bara köpa lite googleprylar som tack från regeringen för nedträngningen av SwebbTV.

 6. 2012-2019 var rapporterade antal vårdtillfällen på IVA som minst 45375 och som mest 46415. 2020 hittilldags 42079. Läser man ”Aftonblaskan”
  kunde man tro det var det flerdubbla. Pandemi ?

 7. Omdömeslös skitstövel.
  Bara man ser dessa förståndshandikappade sossar blir man förbannad.
  Varför drar inte MSM igång stort med detta?
  Självklart har lille morgan ett finger med i spelet och även nedstängningen av SwebbTV.

Kommentera