Avfyrade fyrverkerier i mataffär och slängde in raket i brevinkast

BROTTSLIGHET. Under måndagskvällen fick polisen både i Kronobergs län och i Kalmar län rycka ut på flera platser där fyrverkerier kastats in eller avfyrats. Vid åttatiden på kvällen avfyrades en kraftigare fyrverkeripjäs i en mataffär i centrala Växjö. Den smällde i närheten av kassan men ingen kom till skada, rapporterar SVT.

Foto av energepic.com Pexels.com

En timme tidigare inträffade två andra incidenter. I Alvesta kastades fyrverkerier in i en lägenhet via brevinkastet och det blev en skada i lägenhetens golv. Vid samma tid gick en smällare av i ett sopkärl som tillhörde en villaägare i Teleborg i Växjö.

Även i Kalmar fick polisen ge sig ut på flera larm. Vid ett tillfälle avfyrades raketer i närheten av biblioteket. Tre personer är nu misstänkta för brott mot ordningslagen. En av dem misstänks ha tänt på. De andra två, som var minderåriga, hade smällare med sig, vilket är förbjudet om man är under 18 år.

Enligt polisen har man i hela region syd bara under måndagskvällen haft ett hundratal ärenden om raketer som skjutits och använts på allmänt farliga och skadegörande sätt.

-Pettersson säger att mångkulturen verkar längta hem till bomber och granater…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Avfyrade fyrverkerier i mataffär och slängde in raket i brevinkast

 1. Jag är rädd för att på nyårsafton kommer vi
  Uppleva ett helvete med smällare o raketer mot fönster,balkonger samt attacker på tillkallad poliser.inbördes kriget fortsätter.massor av adidas krigare kommer attackera,alla!!

 2. Jag måste erkänna att redan för 70 år sedan förekom det 10-öres smällare i brevlådor, men aldrig någonsin inomhus.
  Tror inte att det någonsin kommer att finnas ungdomar som inte gör misstag.
  Men då vi i ungdomen gjorde något som var fel fick vi höra det av vilken vuxen som helst.
  Det kunde bli en och annan hurril men märk väl, varken polis eller några beskäftiga socialtanter kom in i bilden.
  På den tiden fanns de ej beskäftiga, då var det inge som sa ”jag tänker att…”
  Både rackartyg och socialistiska tankar växte vi snabbt ifrån och fann att ”Frihet är det bästa ting, som sökas kan all världen kring.” samt att med frihet kopplas ansvar annars är det inget värt.

 3. Det lågintensiva kriget eskalerar, sprida skräck bland befolkningen och visa att det inte blir några påföljder, det är ju ”barn” som det är synd om som krigar. Men det blir ”lönsamt längre fram,” frågan är för vem.

Kommentera