Miljöfolket överdriver nedskräpningen för att få bidrag

ÄVENTYR. Sven Lundin, numera Sven Yrvind är en svensk författare, båtbyggare och äventyrare känd för sina seglingar i väldigt små båtar över de stora haven. Yrvind är legend om än en udda sådan, numera 81 år gammal.

Nu har det kända seglarparet Riley och Elayna som seglade klimataktivisten Greta från USA till Lissabon i sin katamaran La Vagabonde träffat Sven Yrvind på Azorerna.

13 minuter in i filmen får Sven frågan om han anser att nerskräpningen i havet har ökat de senaste 70! åren. Svaret är inte riktigt PK, Yrvind säger att det inte är så stor nedskräpning som miljöfolket säger. De överdriver för att få pengar…

Sven Yrvind för länge sedan

– Pettersson har träffat Sven några gånger på den tiden han hette Lundin och fått höra en och annan historia.

I ungdomen gick Sven omkring i en alldeles för stor poplin-rock, på frågan varför han bar den blev svaret att jag måste ha plats för potatisen.

En annan gång byggde Sven en båt hemma på mammas tomt i Kungälv. Grannarna klagade över nedskräpning varpå stadsarkitekten gjorde att besök och påpekade problemen för en oförstående Sven. Stadsarkitekten sa att det begriper väl Sven att om alla gjorde så här skulle det inte fungera – varpå Sven snabbt svarade att det skulle inte fungera om alla var stadsarkitekter eller…

På en båtmässa en gång så ville Pettersson bjuda Sven, som stod mittemot på kaffe, Sven tackade nej med orden att jag dricker inte kaffe det vet du väl. – Nej hur ska jag kunna veta det? Varpå Sven snabbt slängde fram, det står i min bok här och den kan du få köpa för 200 kronor. Men det blev ingen affär.

Sven var även känd för att leva på en dollar om dagen, bland annat köpte han en gång 500 burkar risotto och lastade i båten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Miljöfolket överdriver nedskräpningen för att få bidrag

 1. Sven Yrvind en man med erfarenhet skall vi enligt den nya tiden ej lyssna till.
  Nu skall vi lyssna till influencers (inspiratörer) som har noll erfarenhet men vill tjäna pengar på att reklamera för företag, men inte tala om att de gör just det, för penninghunger utan egentligt intresse.

 2. Fascinerande person Sven Yrvind med sin egen vrå av verkligheten.
  De flesta ideella verksamheter har idag blivit big bizznis med politiska maktambitioner.

 3. Men rester efter zigenarläger och bilgrillningar, blundar de för. Ej återvinningsbar rester efter uttjänta vindkraftverk, blundar de för. Mångkulturens innovativa sopnedkast direkt från balkongen, blundar de för. Importerad el genererad via kolförbränning, blundar de för. Hälsovådlig utvinning av mineraler för batteritillverkning, blundar de för. Utsläpp av tungmetaller när deras skyddslingar terrorbombar oss med nyårsraketer, blundar de för.
  Original-mupparna var klart mycket ärligare.

 4. Dagens 40åringar känner inte till Sven.
  Att svara stadsarkitekten från kommunen på detta vis skulle inte någon 40åring komma på pga rädslan för överhögheten.

Kommentera