Hälften av dem som intensivvårdas är invandrare

PANDEMI & INVANDRING. 46 procent av dem som fått intensivvård för covid-19 i Sverige har varit invandrare, rapporterar Expressen. som även säger att staten måste utgå från att Sverige inte längre är svenskt, utan ett ”invandrarland”.

Foto av Vidal Balielo Jr. Pexels.com

Överrepresentation bland invandrare är stor bland dem som vårdats eller dött i covid-19. 46 procent, av dem som fått IVA-vård (intensivvård) har varit invandrare. Bland dem som avlidit innan 65 års ålder har hälften haft utländsk bakgrund, vilket kallas för en ”enorm överrepresentation”.

”Föreningar och moskéer var fortfarande öppna, många svensksomalier fortsatte att skaka hand och kramas, de friska besökte de sjuka och sjuka gick ut och träffade bekanta och besökte kaféer… Inför nästa pandemi måste det offentliga ta höjd för att Sverige är ett invandrarland”, skriver Expressen.

– Pettersson säger att det är inte det enda området där människor från Mellanöstern och Afrika är överrepresenterade. Det är likadant i våra fängelser, bland gängen som skjuter och mördar på gatorna, när det gäller arbetslöshet och när det vankas bidrag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Hälften av dem som intensivvårdas är invandrare

 1. Lät Sverige ”sinnesslöa” svälta till döds?
  men de ”sinnesslöa” låter sig ta livet av sverige och svenskarna med sin absurda politik,
  Dagens uttalande om att de som flögs in från storbritanien bäst sköts i från de regioner där de är hemmavarande i sverige är ju åter absurt, då de skall ta sig hem i Taxi , buss eller annat kollektivt färdmedel och smitta ned annan svensk befolkning på vägen med ny variant av corona???
  De har suttit inklämda på ett flygplan ojdå!!!
  medans du skall ha munskydd när du träffar din familj på julafton.
  nä fy fanken vilket idioti
  Hur får de ihop sina egna regler???

 2. Socialismen sviker sina offergrupper till slut. Vilka de än må vara.
  Linda in offergrupper i uppdiktad ideologi.
  Säg förtryck, säg orättvisa, socioekonomiska faktorer. Säg vi befriar er, vi har lösningar. Peka ut ”förrädare”.
  Resultatet med röd ideologi är till slut tvångskollektiviseringar, indoktrineringar av allt från dagis, skolor, universitet till myndigheter.
  Och enorma skatteuttag eller konfiskeringar för att hålla maskineriet uppe. Viktigast är strypningen av det fria ordet, att hålla ideologin om förtryck och orättvisa, rasism levande. Att peka ut ”förrädare”. Oftast samhällsbärande personer.

  Resultatet låter inte vänta på sig, det går fort mot slutet.
  (S)verige!

 3. En gång i veckan landar Etiopien Airways på Arlanda. Nu före julafton kom 80-90.passagerare varav 90% var mörkhyade.. Nya eller hemvändande är okänt.
  Enligt Expressen är det farligt för dessa att vistas i Sverige och mycket mindre farligt att vara där de hör hemma.
  Föreslår att Etiopien satsar på dagliga flygningar.

 4. Ca 3 miljoner invandrade personer står för ca 50% av Iva patienterna i Sverige. Kan dessa siffror användas i andra delar av världen?

 5. Stenbock ser gärna att dessa exotiska främlingar fortsätter kramas,och i övrigt samlas i sina grupper…
  Allt som kan minska eländet i landet Abzurdien är för mig,mer än välkommet… Tydligen behövdes hjälp från högre makter,för att till del minska överskottet av de invasiva arterna…..på vissa orter !!

 6. Det är ju en orsak till att Socialdemokraterna s.k. ledare inte vill införa ansiktsmasker, för han vet att de inte kommer använda masker, och då får de ännu fler emot sig, och då får Socialdemokraterna färre röster.
  Detta har ju gällt ifrån dag ett.

 7. Det är som i forna Sovjetunionen, om man lärt sig kodorden så har det redan varit känt. Tegnell har sagt det uppbackad av Wold. Socialstyrelsen har sagt det och dessutom har Socialstyrelsen dessutom förklarat förintelsen på äldreboenden och i hemtjänsten. Socialstyrelsen: 40% av personal förstår inte eller bryr sig om basala hygienrutiner.

 8. Lite konstigt det där med invandrarland, 46% tar del av mer än 50% av pengarna som 54% av svenskarna har betalat in. Men jag tror att jag kommit på varför politikerna gör så här, röster. För den som tar från Pål och ger till Palle, kan alltid räkna med Palles stöd

  • När det gäller socialbidrag som numera kallas ekonomiskt bistånd står utlandsfödda för c:a 70 procent av de totala bidragen. Hur mycket det blir med 2:a och 3:e generationensom inte blivit integrerade törs jag inte tänka på.

 9. I det mjäkiga Sverige med sin mjäkiga regim ställs det inga
  krav på andra människor än dom som kommer från Sverige,
  när dom inte ens har förstånd att stänga gränserna under en
  pandemi kan ju resultatet inte bli annat ?

 10. I en religion bland invandrare sägs att allt är förutbestämt. Om man tror på den religionen är det nog inte prio 1 att skydda sig mot covid-19.

 11. Jag tror förbaske mig att det ligger en djävulsk plan bakom hela AGENDA 30; massinvandringen, ev. medvetet planerade pandemier och nu massvaccinering. Vem sjutton vet vad som finns i den? Nå´t djävulskap är nog på gång.

  • Fiona1177:
   Du menar,att de äldre som inte redan dött skall hjälpas över gränsen,genom en vaccinationsspruta ?
   Inte alls omöjligt i detta sjuka land…
   Vi är kanske komna till det omtalade, ”lite längre fram” ?

 12. Sverige har c:a 3 gånger så många asylsökare som hela övriga norden sammantaget.

  Sverige har c:a 4 gånger så hög dödlighet i covid-19 som hela övriga norden sammantaget.

  Tror f-n att det finns ett uppenbart samband !

 13. De älskar ju att betala skatt, gemensamt med Måååååånaa. Samma skurkbeteende. Någon annan skall stå för notan, för i Sverige är allt gratis..

 14. Det var alltså på detta sätt som invandringen behövdes för vården. Inte för att arbeta i den utan för överrepresentation som patienter.

 15. Eftersom flertalet ’invandrare’ är unga personer i arbetsför ålder är inte så många av dem i 80-90 årsåldern. Inte de uppskrivna flyktingbarnen.

 16. Om jag inte lyssnar på vad sägs vid en pandemi utan lever precis som vanligt och därför blir smittad, skall jag då ha hjälp på samma villkor som de vilka följt anvisningarna?
  Om någon under en pandemi råkar ut för en sjukdom som kräver operation men inte får den utförd p.g.a. för många C-19 patienter, och måste vänta är det rättvist om vi jämför med första styckets tänkta patient?

  Ta den svenska favorit värdegrunden, ”alla är lika mycket värda” som utgångspunkt.

Kommentera