Brittiskt plan från London landade på Arlanda trots flygförbud


PANDEMI. 33 flygpassagerare från London landade på Arlanda under lördagsmorgonen, trots det rådande flygförbudet, rapporterar SvD.

Planet på bilden har inget med händelsen att göra. Foto av Pixabay Pexels.com

Gränspolischefen Patrik Engström säger till tidningen att man blev ”tagna på sängen” när man såg att det fanns passagerare på planet. – Hur det kan komma sig får Transportstyrelsen reda ut, säger Engström.

Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen, säger att det hela beror på att flygbolaget British Airways hade missuppfattat de svenska reglerna och att detta nu ska åtgärdas.

29 av passagerarna var svenska medborgare och fyra var finska medborgare.

-Pettersson säger att Transportstyrelsen och flygledningen på Arlanda måste ha vetat i flera timmar att planet var på väg. De har kunna bett planet att vända om eller landa någon annanstans alternativt ordnat med provtagning på passagerare när de landade. Nu släpptes passagerarna in utan någon kontroll. Det håller inte att skylla på British Airways.

Sedan 21 december råder flygförbud från Storbritannien till Sverige för alla passagerarflygplan. Anledningen är den nya mutationen av coronaviruset som sprids i landet.

Det skulle vara intressant att se passagerarlistan om det var någon ”viktig” person ombord.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “Brittiskt plan från London landade på Arlanda trots flygförbud

 • Cirkus Sverige.

  Vad är det för skillnad ?
  Mitt under värsta CORONA epidemin!

  Sverige godkänner personer att komma till Sverige, ifrån alla möjliga länder, med ev. alla möjliga smittsamma sjukdomar.
  EBOLA
  POLIO
  GULA FEBERN
  AIDS/HIV
  TYFUS
  TUBERKULOS
  KOLERA
  SPANSKA SJUKAN
  DIGERDÖDEN
  SMITTKOPPOR
  COVID 19
  och så så många fler hemska sjukdomar 🦠

  Gilla

 • Olof.p

  Är man överviktig, rökare, sjuk, missbrukare eller medicinerar kraftigt är det nog bra att hålla sig inne, men friska människor behöver inte oroa sig för Corona.
  Virus muterar hela tiden, så om vi ska stänga ner samhället varje gång ett virus muterat är det lika bra att vi aldrig öppnar upp samhället igen.
  Lyssna på Lars Bern eller Annika Dahlqvist dom har alla svaren.

  Gilla

 • Katten

  De muterade viruset redogörs i Nya Tider nr 47.
  Inget att oro sig för. Är smittsammare men mildare

  Gilla

 • Argus

  ”Pettersson säger att Transportstyrelsen och flygledningen på Arlanda måste ha vetat i flera timmar att planet var på väg.”

  Det tror inte Argus. Nu har jag inte erfarenhet av just Transportstyrelsen men av föregångaren Luftfartsinspektionen som var ett gäng skrivbordspiloter som visserligen var väldigt intresserade av flyg men också väldigt okunniga. Jag tror inte att det ändrades bara för att man bytte dörrskyltar.

  Här har vi ett agerande som är väldigt typiskt svensk könlös regering och myndigheter. Att låta Transportstyrelsen fatta beslut är bara för att skyla regeringens rygg. Det är naturligtvis regeringen som ska fatta beslutet och se till att meddela myndigheter och andra berörda.

  Nu vet jag inte hur kommunikationen gått till men det statliga affärsdrivande verket Luftfartsverket styr över svenskt civilt luftrum. Det borde nekat British Airways klarering även om holländarna i Eurocontrol hade utfärdat ett. Om nu det brittiska planet av någon anledning måste landa av flygsäkerhetsskäl skulle gränspolisen hindrat avstigning och sett till att det lyfte efter tankning. Om detta inte varit möjligt skulle samtliga ombordvarande satts i karantän.

  Detta är inte ens en halvmesyr.

  Gilla

 • Peppe

  I utländska nyheter medd man;
  att det 1:a fallet av det muterade
  viruset kommit till Sverige, med en
  inresande person från London. ..

  Det var ju bara en tidsfråga..

  Gilla

 • turrim

  Försvarets radarstationer var nog stängda för att spara energi nu när det varit mulet en månad så att solpanelerna måst vila. Beredskapsroten hade slut på grönt flygbränsle.

  Gillad av 1 person

 • Ingen särskild

  Varför kan aldrig myndighetspersoner i det här landet bete sig som vuxna människor?

  Gilla

 • Billy Boy

  Det håller inte att skylla på att flygbolaget British Airways hade missuppfattat de svenska reglerna. Vi har under mycket lång tid sett hur virrpannorna i den svenska odugliga s k ”regeringen” och noterat de ansvarslösa svenska myndigheternas misslyckanden med att förmedla korrekta uppgifter både till hela det svenska folket och till länderna i vår omvärld.

  När sanningen kommer fram finns där aldrig en enda politiker eller myndighetschef som ärligt erkänner och tar på sig ansvaret för felinformationen och de grova misstagen. Alla skyller på varandra och sen fortsätter hela anarkikarusellen snurra varv efter varv i all oändlighet.

  Gilla

 • centurion

  Gränspolisen trodde nog att det egentligen var ett plan från Syrien, Afghanistan, Somalia, Marocko eller några andra gullegrisar som obönhörligen bara måååste komma in till varje pris. För att, som Steffe påstår att gränserna är stängda, innebär ju bara att Svängdörrar gäller, som vanligt. Är det så att det svenska systemet skapar klåpare, eller är det så att själva bristen på ett fungerande system drar till sig klåpare ?

  Gillad av 1 person

  • Anders

   Det är nog den Svenska hönsordningen som spridit sig i Europa. Alla vet att ”di dumme Sweden” inte har någon styrning på något .

   Gilla

 • amazon.volvo69

  Julhandel på Harrods London. Våra politiker vet hur man bäst spenderar våra skattepengar!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: