Inte bara terror, det är knark också


MELLANÖSTERN. Hizbollah, arabiska för ”Guds parti”, är en shiamuslimsk grupp i Libanon, bestående av en politisk, en militär och sociala grenar. Den följer en shia-ideologi inspirerad av ayatolla Ruhollah Khomeini, ledaren för den islamiska revolutionen i Iran. Hizbollah får ekonomiskt och militärt stöd av Iran.

En italiensk tulltjänsteman visar upp amfetamin-piller.

Hizbollahs två huvudsakliga mål är att utrota västerländsk kolonialism i Libanon och önskar se en enstatslösning i Palestinafrågan då de ser Israel som en olaglig statsbildning och icke-nation. Hizbollah anser Israel vara en illegitim stat och förespråkar dess avveckling.

Hizbollah är officiellt listad som en terrororganisation av USA, Storbritannien, Australien, Israel, Paraguay, Uruguay, Venezuela, Nederländerna, Argentina, Kanada, Frankrike, Arabförbundet, Gulfstaternas samarbetsråd och Europeiska unionen.

Hizbollah är inte bara en terrororganisation, det är också en kriminell organisation. Italienska myndigheter har beslagtagit amfetamin värt 1 miljard dollar.

Italiens finansiella brottsenhet redogjorde för en storskalig narkotikahandel som tros ha sitt ursprung i Syrien, enligt en exklusiv BBC-rapport .Under sommaren har de italienska myndigheterna beslagtagit cirka 14 ton amfetamin Captagon som anlänt från Syrien – cirka 84 miljoner piller, värda cirka 1 miljard dollar – i vad de beskrev som världens enskilt största operation i sitt slag.

Hizbollah, guds parti har nog inget emot en kris i Libanon.

-Pettersson undrar om Sveriges regering och journalistkår tycker knarksmuggling till Europa är bra eftersom de är så tysta?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Inte bara terror, det är knark också

 • Moberg

  När det svenska bidragssystemet inte räcker till att individers önskemål fylls så måste något annat lönsamt ersätta.
  Knark till svenskar jättebra affär, det kan väl inte vara olagligt i deras värld att sälja till otrogna.
  En typisk win-win deal.

  Gilla

 • Katten

  De har många grenar på sin verksamhet.
  För en del år sedan så kidnappade de rika turkar. Tvinga till sig kort koden. Tömde kontona och mördade offren. Åkte så småningom fast men 10-12 personer fick sätta livet till. Pengarna var då redan i Libanon.
  Att de terror stämplas av vissa länder beror mest på vilken ideologi av islam. Fast det är skit samma.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: