Said Mansour, terrordömd fd dansk får dödsstraff omvandlat till fängelse

TERRORISM. Det tidigare danske medborgaren Said Mansour som dömdes till döden i Marocko i oktober får sitt straff omvandlat till 25 års fängelse, uppger hans advokat. Han är dömd för delaktighet i en attack i staden Casablanca 2003, som krävde 45 människors liv.

Sam Mansour, Danmarks förste terrorist och den förste som förlorat sitt danska medborgarskap.

Mansour, även känd som bokhandlaren från Brønshøj, dömdes 2015 av dansk domstol till fyra års fängelse för uppvigling till terrorism efter att ha spridit filmer och cd-skivor som uppmanade till jihad, heligt krig.

Högsta domstolen beslutade 2016 att Mansour skulle utvisas till Marocko och han blev samtidigt fråntagen sitt danska medborgarskap. När han utvisades till hemlandet Marocko i januari 2019 blev han gripen och fängslad.

-Pettersson har noterat två saker. Danmark drog in arabens danska medborgarskap och utvisade till ett land som har dödsstraff, vilket inte går inte säger Sveriges regering.

Nu får Said Mansour som är 60 år 25 års fängelse och är 85 när han kommer ut om han överlever…

TIDIGARE 2020-10-24 Said Mansour dömd till döden i Marocko, tack Danmark

ISLAM. I många år har bloggen rapporterat om den terrordömde Said Mansour, nu verkar det som om “bokhandlaren från Brønshøj”, närmar sig slutet på sin resa. Nu verkar det som Said Mansour dömdes till döden av en marockansk domstol i måndags, rapporterar danska TV2.

Bland annat har Mansour dömts för att ha varit inblandad i en terroristattack i Casablanca 2003. Attacken krävde livet för 45 personer – inklusive flera självmordsbombare.

– Pettersson undrar varför Danmark kan men inte Sverige. Vi har liknande lagstiftning och följer samma interntionella regler. Det som skiljer är politikerna…

TIDIGARE 2019-01-19. Said Mansour skickades hem i fredags, är nu fängslad i Marocko

ISLAM. Den terrordömde Said Mansour, 58, född i Marocko, och fråntagen sitt danska medborgarskap skickades i fredags till Marocko. Där arresterades “bokhandlaren från Brønshøj” omedelbart och är fängslad för terrorism i Marocko. 

Så ska en slipsten dras…

Mansour misstänks vara inblandad i terrorattackerna i den marockanska staden Casablanca år 2003. Attackerna kostade 45 personer sina liv och sårade mer än hundra.

Danmarks migrationsminister Inger Støjberg, säger att hon inte har någon kommentar till Mansours behandling av den marockanska staten. Som en marockansk medborgare har Mansour skickats till Marocko i enlighet med våra internationella skyldigheter. Jag kan inte kommentera mer om detta säger Støjberg.

Mer på Danmarks Radio…

-Pettersson säger att så ska en slipsten dras…

  1. Plocka ifrån de kriminella medborgarskapet
  2. Skicka hem dem till ursprungslandet
  3. Kommentera inte, hänvisa till internationella avtal och ursprungslandet
  4. Stefan och Morgan, förstår ni?

TIDIGARE 2019-01-04. Äntligen är bokhandlaren från Brønshøj hemma i Marocko

ISLAM. Den terrordömde Said Mansour, 58, född i Marocko, och fråntagen sitt danska medborgarskap sattes idag klockan 17:40 på ett plan till Casablanca i Marocko för att där överlämnas till de marockanska myndigheterna, rapporterar Radio24syv

-Pettersson är övertygad om att Sverige skulle kunna arbeta på samma sätt om viljan fanns. Ta ifrån islamisterna deras eventuella svenska medborgarskap, går det inte med normala regler att utvisa någon. Lyft telefonluren och ring mottagarlandet och gör en överenskommelse.

Vi får hoppas herr Mansour får den behandling han förtjänar av de marockanska myndigheterna.

De danska skattebetalarna kan dock vara glada, fembarnspappan herr Mansour, levde innan han förvisades på livstid på de otrognas skatter, alltså socialbidrag.

TIDIGARE 2018-12-11. Statsministern, bokhandlaren från Brønshøj, ska returneras till Marocko

INVANDRING. Said Mansour, känd under smeknamnet Bokhandlaren från Brønshøj, ska returneras till Marocko, säger Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som under sitt besök i Marocko har varit aktiv och involverad i ärendet och har träffat den marockanska utrikesministern Nasser Bourita.

Bokhållaren från Brønshøj med det civila namnet Sam Mansour, tidigare Said Mansour, har dömts för misstänkt terrorism två gånger i Danmark, har suttit i fängelse, har blivit utvisad från Danmark och har förlorat sitt danska medborgarskap och därför måste han skickas tillbaka till Marocko, sade statsministern.

Läs mer på Danmarks Radio…

Sam Mansour, tidigare Said Mansour, är en gammal bekant på bloggen. 

-Pettersson undrar vart löftet från valrörelsen 2010 tog vägen? Moderaterna – Ta medborgarskapet från kriminella invandrare, den svenska regeringen borde ringa den danska och försöka samordna transporten. Det borde inte vara något större problem att fylla ett stort plan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Said Mansour, terrordömd fd dansk får dödsstraff omvandlat till fängelse

KommenteraAvbryt svar