Har miljöpartiet blivit högerextremistiskt?


EXTREMISM. Miljöpartiet som sitter i regeringen tycker att samerna som en urbefolkning ska ha rätt att påverka och det är naturligtvis riktigt men det är inte så lite nationalistiskt att knyta rättigheter till blodsband och arv efter föräldrar och andra förfäder. Det verkar inte aktuellt att påtvinga samerna mångkulturen eller att låta andra som icke renägandesamer och andra som bott i området i hundratals år få samma rättigheter. Varför de vägrar den svenska urbefolkningen samma rättigheter är obegripligt.

– Pettersson tycker det doftar 1930-tal om miljöpartiet…

Minns ni tunnelbanan?

Sedan är det tydligen kul att mobba vita, i synnerhet vita män trots att vi också är en minoritet.

Den vita rasen är en minoritet i världen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Har miljöpartiet blivit högerextremistiskt?

 • Hans Backlund

  Samernas rättigheter är en svår fråga. Den behandlas i alla fall av Norge, Sverige och Finland gemensamt.

  Tamrenarna gör ingen större skada, förutom att dom ibland blockerar vägarna, dumma som dom är. Det finns fiskevatten, som är i princip orörda, eftersom samerna har rättigheterna, och vårdar dessa vatten väl.

  Jag kan inte se att detta skulle vara något negativt.

  Däremot så kan jag tycka att det är fel att dom får köra fyrhjulingar, där vi vanliga dödliga bara får gå, men det är under en liten period där dom samlar ihop renarna.

  Dom kanske också skjuter både järvar, vargar samt björnar, i ett försök att hålla renstammen uppe. Jag har inga belägg för detta, men om det är sant, så tycker jag att det är fel. Dom får ersättning för slagna renar.

  I det stora hela, så tycker jag faktiskt att samerna sköter vildmarken mycket bättre än vad vi kan göra. Glöm inte vad vi gjorde med Stora Sjöfallet.

  Ursprungsbefolkning eller inte? Frågan går inte att svara på, det kom folk från alla håll.

  Gilla

 • G Nordström

  Melon Partiet har en fascistisk ideologi.
  De vill ha en elit som styr.

  Gilla

 • Bigman

  Nationalism som nationalism.
  Det är som Pettersson säger, Özz har samma inställning.
  Han har rätt till ett eget land, trots att de lever i ett ganska stort område som redan benämns Kurdistan.

  Vi andra ska bara bocka och vara glada att få hysa alla små terrorister som använder våra pengar till allt annat än demokrati!

  Vår kultur är den som råder här, jag åker inte runt jorden och kräver anpassning till den, förutom här. Då gäller det först och främst regler om vad alla har för skyldigheter och ansvar.

  Men jag märker en sorts annan kulturimperalism. Jag har många utländska vänner, de äter ogärna svenska maträtter och anser deras mat och kultur överlägsen. Men kommer jag till deras hemländer så är jag en tråkmåns som inte alltid vill äta deras mat och vara exotisk.

  Minns när Pascalidou var reporter i Svt:s reseprogram. Hon var i Arabien och betonade vikten av att dölja vissa kroppsdelar, framförallt kvinnor. Det var viktigt att ta deras kultur på allvar.
  Det är dock helt oviktigt att följa normer i Sverige, eller lagar för den delen.
  Slå inte ihjäl din fru, lär inte din dotter att flyga på låg höjd o.s.v!

  Det är svårt för vänstern att ha två olika tankar samtidigt.

  Gilla

 • SVENSK

  Mp har blivit ett invandrings- och dårparti!

  Gilla

 • Hajo

  Samerna har inte bott i Sverige så länge.
  De första svenskarna vandrade norrut iochmed att isen drog sig tillbaka. Samerna kom norrifrån…flera tusen år efter svenskarna..

  Och Ja!… I …MPs sjuka dysfunktionella Värld.

  Gilla

  • SVENSK

   Helt korrekt! Och de tidiga SVENSKARNA levde på i huvudsak på Kött, Fisk, och Fågel inkl Mjölk och Ägg, med periodvisa tillskott av bär, frukter, rotfrukter och vissa grönsaker, det är det vi nordbor i huvudsak ska leva och mår bäst på!

   Gilla

 • Moberg

  Låt oss för diskussionens skull anta att lapparna var här först.
  Därefter talar vi integration och jag anser nog att vi har integrerats väl men inte accepterats av lapparna.
  Vi får inte har renar och dessutom har vi inte fiske och jakträtt som dem. Vad är de om inte annat i vårt fria land med allas lika värde annat än ren rasism.

  Naturligtvis kan vi inte resonera så men varför vår Regering gör så är väl inget annat än att så split mellan oss och lapparna, eller vet i vanlig ordning inte Regeringen vad de gör.
  Jag kan inte annat än dra den slutsatsen att regeringen inte anser lapparna vara svenskar eftersom de skall ha rätten att påverka frågor som rör dem.
  Vi som anser att för många släppts och släpps in i vårt land röstar på SD, ett parti som ej får vara med och påverka vad som rör oss hur rimmar det med ursprungsbefolkningens rätt?

  Gilla

  • Rädd

   Samer är väldigt uppblandade med svenskar, så genetiskt skiljer det inte mycket.
   Så samer får anses vara en kulturell del av det svenska folket.

   Gilla

 • villervalle03

  Det finns ett annat urbefolkning som heter kväner. Enligt många var dom tidigare här än samerna, levde runt Bottenviken. Men deras ättlingar gör inte stor väsen av sig. Dit hör förmodligen jag själv också. Alla ska annars ha samma rättigheter här i landet, allas lika värde o.s.v. och demokratin ska råda, svulstiga röster om värdegrunden, som ingen egentligen vet vad det är. Skulle vi ha samma demokrati som samerna, skulle bara ursvenskar få rösta. De som kan visa släktskap ner, i flera led av svenskar, skulle få röstkort. Själv tycker jag faktiskt inte, det vore så dumt, saker och ting skulle se annorlunda ut, med den ordningen av demokrati.

  Gilla

 • Argus

  Ytterligare ett sätt för regeringen att jävlas med svenska folket. Det är en officiell hemlighet att de nordgermanska stammar som befolkade Skandinavien strax efter inlandsisens avsmältning kom långt före det västasiatiska folkslag som kallar sig samer. En god andel av dessa kom till Sverige först i mitten av 1800-talet sedan kejsardömet Ryssland passat på att stänga gränsen till storfurstendömet Finland då de var på sommarbete i Nordnorge.

  Det finns dessutom ett annat folkslag som har anknytning till den förlorade östra landsändan som befolkat nordligaste Sverige längre än vad svenska staten har fört bok och räkning på folk. Den som är intresserad av var gränsen egentligen går mellan Sverige och nuvarande Finland kommer att finna att rätten att fiska där var föremål för upprörda känslor mellan stadsborna i Torneå och Kemi redan på vasasönernas tid.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: