Petter Northug döms till sju månaders fängelse

BROTTSLIGHET. Petter Northug är en av världens bästa skidåkare med två os-guld, nio vm-guld och massor med andra segrar. Petter var en hyllad nationalidol, när han i maj 2014 under en fyllkörning med sin Audi A7 Sportback värd en miljon kraschade bilen fullständigt. Enligt åtalet hade Northug 1,65 promille när han blev tagen av polisen. Audi som sponsrade stjärnan var inte så imponerade och avbröt samarbetet.

Petter dömdes senare 50 dagars fängelse, 185.000 kronor i böter och körkortet indraget i fem år. Northug avtjänade straffet med fotboja i sitt hem.

Petter Northug Bild: Aktiv i Oslo

Northug avslutade skidkarriären i december 2018.

I augusti 2020 åkte han fast för att ha kört 168 km/timme på 110 väg. Polisen beslutade av någon anledning att göra husrannsakan hemma hos Petter där de hittade 10 gram kokain.

Idag erkände den före detta skidstjärnan Petter Northug i Oslo tingsrätt både fortkörning och narkotikainnehav, och dömdes under måndagen till sju månaders fängelse. Fängelsestraffet är ovillkorligt och Northug blir även av med körkortet på livstid. Det fanns även mobilfilmer där Petter körde med en hand i drygt 200 km/timme på 80-väg och filmade med andra handen samtidigt som han lekte kommentator. Northug erkände allt utan tjafs och tänker ta straffet utan att överklaga.

-Pettersson säger att sju månaders fängelse för fortkörning är rejält, att därtill mista körkortet på livstid är ännu rejälare…

Petter Northugs Audi A7 Sportback var inte mycket att vissa upp efter fyllekörningen 2014.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Petter Northug döms till sju månaders fängelse

 1. Tydligen ett bra mycket större nyhetsvärde för X-pressen o. Co,än den stackars 90-åriga kvinnan,som rånades och slogs blodig på Östermalm.
  Funderar ofta över varför utländska nyheter prioriteras i Abzurdska slaskpressen..
  Säljer nyheter om Niggrar i Sudan eller urbefolkningen på Söderhavsöarna,fler lösnummer ??

 2. Ja, vad ska man säga? tragiskt och synd iaf!, och att pengar och berömmelse inte är allt här i livet!

 3. Han var världens bästa hängåkare men en förmåga att spurta.
  Vad han är nu en brottsling som ska sitta inne.
  Vad han blir efter detta vet ännu ingen.

 4. Varför skall personer från skidåkande nationer dömas hårdare än personer från icke skidåkande nationer?

 5. Vad vill du att vi skall kommentera? Ett miffo är ett miffo även om han begåvats med gener som gör att han åker fort på skidor.

Kommentera