Kvinna i 90-årsåldern rånad och slagen blodig


VÅLDSVÅGEN. En kvinna i 90-årsåldern med rullator har blivit rånad i ett trapphus på Östermalm i centrala Stockholm.

Hon hade varit ute på ärenden. När hon kom hem och gick in i trapphuset rånades hon på sin handväska av en okänd person. Hon fick skador på huvudet och blödde, säger Carina Skagerlind, presstalesperson polisen region Stockholm.

Kvinnan ska ha blött ymnigt från huvudet och fördes till sjukhus med ambulans. Strax innan överfallet ska hon ha tagit ut pengar på en bankomat.

Jag vet inte om det var så i det här fallet. Men det är ett vanligt modus att gärningsmän observerar personer vid exempelvis bankomater och sedan följer efter till en undangömt ställe där stölden genomförs, säger Skagerlind.

När polisen kom till platsen hade gärningsmannen lämnat. I nuläget har ingen gripits misstänkt för brottet. Polisen rubricerar i nuläget händelsen som rån.

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Kvinna i 90-årsåldern rånad och slagen blodig

 • ruben

  Den 90-åriga damen hade gjort ärenden och var tydligen, så pass pigg, så ett signalement borde vara ute. Men det är i dom fall polismyndigheterna bestämt sig för att utreda brottet på riktigt. Det ska väl ingå i myndighetens normala rutiner att publicera signalement för att klara upp brott. Ett brott av främmande natur, som nästan blivit normalt men ändå inte hör hemma i Sverige. Myndigheterna tycks inte förstå att det stora antalet frigående kriminella är en katastrof för civilsamhället. Man kan misstänka att det är en jätteklyfta mellan de flesta myndigheter och vanlig skötsam civilbefolkning för att inte tala om förtroendeklyftan till regeringen, som har de yttersta ansvaret.

  Gilla

 • Peppe

  Tanten sku haft en pickadoll i pälsfickan.

  Gilla

 • Ömhamn

  Man skall kanske inte spekulera för mycket men Östermalm är ju ett synnerligen välordnat och svenskt område. Mestadels välbeställda människor, stora bilar allmänt trygg stämning, med ETT tydligt undantag. Tiggerskorna och deras hallickar som dyker upp då och då. Sittandes på samma plats dag efter dag ger utmärkta möjligheter att obeservera och kartlägga. Via mobil kan man sedan meddela sig till omgivande trupp.

  Ren spekulation förstås.

  Gilla

 • G Nordström

  Personen hade avvikit när polisen kom? När kom polisen? Hade de väntat sig att personen stannat kvar? Östermalm det är i de kvarteren pengarna finns har de väl lärt sig vid detta laget.

  Gilla

 • Lasse

  Fy fan vad vidrigt tur man inte var på plats då hade men fått några år att sitta.

  Gilla

 • SVENSK

  Rån? Det är ju för fn MORDFÖRSÖK! Sånt här måste det vara minimum riktig livstid på!! Med dödsstraff som tillval! Hur som helst så ska en sån här ALDRIG ut igen! Något så vidrigt som att ge sig på en försvarslös och skör åldring!
  Man mår illa!

  Gilla

 • Jönsson.

  Tja!
  Kanske är det 90 % chans att tanten fått vad hon röstat på.
  Val till riksdagen – Röster – kommunvalkrets 3 Norrmalm-Östermalm-Gamla Stan.
  https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/kvalkrets/01/80/03/index.html
  Tycker ni Jönsson e rälig hu?
  Jämför med
  Val till riksdagen – Röster – valdistrikt Örkelljunga 1
  https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/valdistrikt/12/57/0101/index.html

  Jynsson. ( Det låter så i Skåne.)

  Gilla

  • SVENSK

   Åldringar som av lögnmedierna m fl blivit itutade att ALLA är goda, och att sap är något bra för landet ska inte hållas ansvariga för Sveriges förfall eller att de utsätts för brott!. De huvudansvariga för detta är Statsministrarna; Carl Bildt, Stefan Löven, Fredrik Reinfelt, Göran Persson, Ingvar Carlsson, Torbjörn Fälldin och Olof Palme! + några till!

   Gilla

  • Stenbock

   Jönsson:
   Jo knappa 10 % som värnar oss inhemska,är ju ett dåligt resultat,även på Östermalm.
   När sedan dessa äldre får all sin information genom vänsterdrivna Stats-TV o. PK-pressen,förbättrar detta ju inte situationen.

   Gilla

 • Moberg

  Någon som ger sig på en kvinna dessutom en 90-åring, ska ha ett snabbt besked om utvisning. Men som vanligt får vi vara nöjda med att han haffas och döms till ett år, för det anses väl av våra soffpotatisar ej vara grovt brott.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: