”Situationen i Sverige är bara helt otrolig”

PANDEMI. Gro Harlem Brundtland var Norges statsminister i tre omgångar under 1980- och 1990-talet. Hon var även chef för Världshälsoorganisationen (WHO) från 1998 till 2003.

Gro Harlem Brundtland by Arbeiderpartiet

Brundtland är nöjd med Norges hantering av coronapandemin, men detsamma gäller verkligen inte grannlandet. De senaste siffrorna visar att 367.120 personer har smittats av covid-19 i Sverige och 7.993 har dött jämfört med drygt 43.000 personer smittade och 404 döda i Norge enligt Worldometers.

För att jämföra siffrorna tänk på att Norges befolkning är c:a 5,4 miljoner och Sveriges runt 10,4 miljoner.

Gro Harlem Brundtland har tidigare kritiserat Sveriges hantering av coronapandemin – men Norges före detta statsminister skärper tonen rejält mot regeringen och Anders Tegnell med anledning av de senaste siffrorna.

– Situationen i Sverige är bara helt otrolig, säger Brundtland till VG.

Brundtland anser att Folkhälsomyndigheten med statsepidemiologen Anders Tegnell i spetsen har gjort långt ifrån tillräckligt i sina rekommendationer för att bekämpa smittspridningen i Sverige. – Det är häpnadsväckande att de så länge har följt de bedömningar som Folkhälsomyndigheten har gjort, säger Brundtland till VG.

Gro Harlem Brundtland hyllar beslutet att skärpa restriktionerna i Sverige ytterligare, men lägger ändå största delen av skulden för landets höga dödssiffror jämfört med de nordiska grannarna på de ledande politikerna. – Jag har tittat på utvecklingen, skakat på huvudet och frågat mig själv: Hur är detta möjligt? Det är en sak hur Anders Tegnell har bedömt situationen, men Sverige är ett land med en regering och en riksdag, säger Brundtland enligt VG.

Jeander

-Pettersson säger att det är inte bara när det gäller pandemin. Regering och myndighet är långt efter vid alla katastrofer om det så gäller tsunamin i Thailand, skogsbränder, brottsligheten eller invandring.

ANTAL DÖDA MED COVID-19 I NORDEN

 • Sverige: 7 993
 • Danmark: 1 019
 • Finland: 489
 • Norge: 404
 • Island: 28

Källa: Worldometers

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “”Situationen i Sverige är bara helt otrolig”

 1. Varför är situationen med Covid-19 så mycket värre i Sverige, i jämförelse med våra grannländer?

  Sveriges befolkningsmängd är 79 % större än Danmarks, så i förhållande till befolkningsmängd borde antalet avlidna i Sverige ha varit i samma storleksordning, dvs inte varit mer än 79 % över antalet avlidna i Danmark, som hittills registrerat 1 019 döda. Med de danska siffrorna i relation till befolkningsmängd i åtanke, så borde antalet offer för Covid-19 i Sverige, i dagsläget ha varit begränsat till 1824, och inte som det är nu, med för närvarande 7 993 döda

  Befolkningsmängden i Sverige är 87 % större än Finlands, som hittills registrerat 489 döda, och hade Sverige haft samma relation mellan antalet avlidna, räknat gentemot befolkningsmängd, borde antalet offer för Covid-19 i Sverige ha kunnat begränsats till 914.

  Och Sveriges befolkningsmängd är 94% större än Norges, som hittills registrerat 404 döda, och hade Sverige haft samma relation mellan antalet avlidna gentemot befolkningsmängd, borde antalet offer för Covid-19 ha kunnat begränsats till 784 i Sverige.

  Omvänt, om Norge haft Sveriges höga dödstal, så skulle man vid det här laget haft 4 125 avlidna till följd av Covid-19, tio gånger fler än idag.

 2. Den svenska hanteringen av corona är lika avvikande som den svenska invandrings- och integrationspolitiken.

 3. Nog högst irriterande för vår ”regering” som är mer angelägen om Sverigebilden än tillståndet i det land de nu raserar.

 4. Hur många känner du som har haft corona och vilka yrken har dom haft.
  För min del så har de som varit sjuka fått det genom sitt jobb. De har jobbat med att ta hand om människor med sjukdomen. Det talas om hur otroligt smittsamt det är, ingen som jag har hört talas om har smittats på annat sätt än genom mer eller mindre direktkontakt med smittbärare. I England som varit nedstängt under lång tid under smittan så har det otroligt utvecklats en annan variant av viruset. Hur kan det göra det när det varit nedstängt.

 5. ”Sverige: 7 993”
  Hur många äldre dog i onödan pga nekad vård ?
  Hur många ”vanliga” dödsfall är inräknade pga falska positiva testresultat ?
  Om man ser till PCR-testernas tillförlitlighet så kan det röra det sig om upp till 97%
  ”Portugisisk domstol: Resultat av PCR-tester ingen laglig grund för karantän.Man konstaterar att pålitligheten beror helt på hur många så kallade cykler som används i laboratorierna men också på den virala dosen och man menar att den teknik som används av de flesta laboratorier i USA och Europa idag med 35 eller fler cykler, enligt studier har upp till 97 procent chans att visa falska positiva testresultat.”

 6. Helt enligt regeringen med deras hycklande falska knäböjande allierade partier, att gamla i Sverige ska offras, för att den sinnessjuka höga kostnaden/och de eskalerande brotten av VINSTEN FÖR SAMHÄLLET ska döljas och betalas.

  Bara en mycket mycket sjuk människa röstar på partier som vill dig och dina nära så så illa.

  FRÅGA DIG…
  Kommer du kunna se din mamma eller pappa i ögonen på dödsbädden, och veta att du var med och bidrog till deras lidande och död 😔

 7. Den styvkorkade Tegnell borde åtalas för medhjälp till dödsfall av tusental människor. Genom att otillräkneliga resurser avsattes för vård av äldre p.g.a hans utsagor beträffande covid-19. Där han som betald expert, gjort bestämda påståenden om behov. Äldre boenden blev till liknande läger, som fanns i Tyskland, för åttio år sedan. Utvecklingen katastrofal för de boende som betalat för en adekvat vård.

   • Precis, det uttalandet var startskottet för att börja hamstra mat och annat för att slippa gå till affären så ofta..

    Man fattade att DE inte fattat (eller låtsades inte fatta) vad som kommer strax och inte tänkte göra ett skit åt saken.

 8. Jag ser ingen ende på denna hysteri nu. Propagandan gör att massorna varken förstår ”pandemins” egentliga ursprung, dess syfte och långsiktiga konsekvenser!

 9. Det var inte länge sen 7000-nivån passerades och nu är det dags igen.
  8000 och de flesta 70+are. Nu blir det klang och jubel i den strandhäll-ska villan på Värmdö. På betryggande avstånd ifrån det så omhuldade mångfalds-myset.

 10. Jag gillar inte Sveriges demonkontrollerade sosse-miljötalibansregering ett endaste dugg efter deras intensiva arbete att medvetet förstöra landet, men Gro Harlem Brundtland är ultraglobalist och ledde Brundtlandkommisionen på uppdrag av korrupta FN.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A5r_gemensamma_framtid

  Kommissionen såg till att dra igång arbetet med det bedrägliga konceptet ”Hållbar utveckling” och Agenda 2030 som är kodord för båda avfolkning, en överföring av välstånd från västvärlden till övriga världen, och massmigration.

  Brundtland borde sitta inburad på livstid för brott mot mänskligheten. Vad hon har att säga om denna fejkpandemi är totalt irrelevant. Gå inte på skräckpropagandan.

  Gud välsigna Er, Må Jesus komma snart.

  Mvh,
  Paul

Kommentera